WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

Arli, Gratulacje i życzę dużo zdrówka dla was ;)
no i długa ta Twoja córeczka ;)

Dziewczyny urodziłam 3 pazdziernika o 18:10.
O 3 w nocy wstałam i jechałam z bólami co 5min a jeszcze cały dzień musiałam się pomęczyć. Niestety w ostateczności wiezli mnie na cc. Miałam bóle z krzyża a jak były parte okazało się że coś nie tak, małej spadało tętno i musieli wykonać zabieg.

Wczoraj wypisali nas do domku :)
Waga przy porodzie 3320, przy wypisie 3150, dł 60 cm :)

Asiu gratulacje:-) duzo zdrowka dla coreczki.

Lucy niby heparyna jest refundowana ale dla kogos kto ma jakas tam jednostke chorobowa ktora zostala wymieniona w rozporzadzeniu, a ja nigdy nie bylam badana np. pod katem zespolu antyfosfolipidowego a w ciazy nie ma sensu bo i tak wynik bedzie nie miarodajny. Heparyne dostalam profilaktycznie bo ginekolodzy wiedza ze to pomaga. Koszt spory ale mysle ze dzieki temu moj synek rosnie :-):-) placimy skladki i go....no z tego mamy przynajmniej ja, bo do gina place do stomatologa place plys za wszystkie badania, a nie chce lazic do drugiego gina na fundusz bo w pierwszej ciazy tak robilan i tylko sie denerwowalam bo zawsze spozniona baba, pelno ludzi, co chwile sie pytala jak sie nazywam yh..., szkoda nerwow.

Dziewczyny bedziecie chcialy zeby kapali Wam dzieciaczki w szpitalu, bo polozna w szkole rodzenia mowila ze ta maź plodowa dobrze wplywa na skore noworodka i lepiej nie kapac odrazu.

Asiu, gratuluję serdecznie córeczki. :) Mogę zapytać, który lekarz pracujący w Swissmedzie wykonał cesarkę?

Jeśli chodzi o procedurę przyjmowania do szpitala, to na SORze kierują do położnej, która wypisuje papierologię, potem badanie lekarskie, kwalifikacja do przyjęcia na oddział, przebieramy się - i wio. Także szlafrok koniecznie, bo inaczej w koszuli nocnej pozostanie szpital zwiedzać ku uciesze pacjentów. :)

Ja idąc do szpitala spakowałam dwie torby: w jednej rzeczy dla dziecka, a w drugiej swoje, do tego reklamówka z koszulą, szlafrokiem itd. Reklamówkę wzięłam ze sobą na SOR, a torby przyniosła mi osoba z rodziny już bezpośrednio na oddział.

Tak narzekam na ten skurcz - ale już mam instynkt macierzyński rozwinięty - czego się nie zrobi dla swojego dziecka - mimo bólu poszłam do lidla i całkiem nieźle sobie dałam radę - to co chciałam dla Małego kupiłam :D

sloneczko jeszcze troszke . Ale pwiem Wam ze pierwsza ciąża pod koniec mnie tak nie męczyła jak właśnie teraz druga, tak mi było cięzko że masakra i tylko chcialam wyprawic urodziny starszej i moglam rodzic no i sie spelnilo bo prostu z urodzin jechalismy na porodowke :)

Madziulka na polozna na sr mowila ze jak klada malucha na piersi to przykrywaja czymstam papierowym i ze warto wtedy miec nieduzy recznik by zamiast tego czym oni przykrywaja otoczyc Malusza milym recznikiem, zatem jak cos to ja bede miala ten recznik;)

Ale mnie w nocy skurcz w lydce zlapal az sie obudzilam i poplakalm z bolu, a teraz mimo Mezowego rozmasowani nadal mam problem z chodzeniem:/ no zesz jak nie urok to s****zka!!:/

Asiu gratuluję córeczki, najlepszego dla Was. Super że dobrze poszło :)

Andziaaa, lipa że heparyna nie jest refundowana. Koszt niemały ale warto :) Tu w UK wszystkie leki i dentystę mam za darmo przez całą ciążę do roku po porodzie, ale też nie wahalabym się płacić. Te zastrzyki uratowały Twoja ciążę. Dobrze ze dajesz radę wkluwac się w brzuch, ja robiłam później w udo i były dosyć bolesne.

Madziulka dobre z tym szlafrokiem :)

mnie pytali o rozek na porodowce, bo nie mieli akurat w co zawinac malucha wiec zawinęli w mój szlafrok :)

Asiu gratuluje coreczki a Malej zycze duzo zdrowka i szczescia w zyciu!!:)
Dobrze ze tak fajnie wspominasz porod!!

Nam polozna na sr mowila ze rozek na drugi dzien Maz moze/ma przyniesc, ze dopiero po kapieli jest potrzebny:)

Ale ani razu nie zapytalam kiedy sie przebieramy i na zwiedzaniu traktu tez jakos o tym nie bylo;) a juz chcialam olac sprawe szlafroka, ale ja tak to musze jedna wziac- mam taki piekny ale super gruby, a bez sensu kupowac na jeden raz cieniutki;) no ale tylkiem swiecic nie bede;)

Asiu, gratulacje !! :) Super, że miło wspominasz, i jesteś nastawiona pozytywnie na następny poród : )
dużo zdrówka, dla was !

no tak szlafrok potrzebny na porodowke . Rozek tez mozesz miec, ale jak nie bedziesz miala to ci dadza

Cześć Dziewczyny, muszę się Wam pochwalić, że ja już jest jestem po porodzie :) urodziłam prześliczną córeczkę Antosie 3 października o godzinie 9.50 waga 3085 i 53 cm. Niestety nie dam rady Was nadrobić ale opiszę Wam przebieg mojego porodu:)
Zaczęło się w środę kiedy to o 21 odeszły mi wody. Pojechaliśmy do szpitala Swissmed i tam powiedziano mi, że tak odeszły ale nie wszystkie bo dziecko zatyka główką i mogę zostać w szpitalu albo wrócić do domu i czekać na skurcze. No to pojechaliśmy do domu i o 4 rano wróciliśmy z regularnymi skurczami co 5 min. Gdy miałam rozwarcie na ledwo 2 palce okazało się, że córka zrobiła kupkę i tętno spada. Lekarze postanowili zrobić cesarkę. Powiem wam, że cieszę się, że tak sie skończyło. Córka zdrowa. Dostała 10 punktów. Ja dobrze przeszłam cesarkę. Szwy trochę ciągną ale da się przeżyć. Jestem pozytywnie nastawiona na kolejny poród:) Pozdrawiam Wszystkie po i przed porodem. Niesamowite przeżycie a na koniec taka wspaniała nagroda :)

to w takim razie do zlej torby wpakowalam szlafrok musze go wpakowac do torby na porodowke, a rozek te na porodowke wpakowac ?

Czyli na porod potrzebny jest szlafrok;) bo glupio przez szpital isc z tylkiem na wierzchu;P

na izbie przyjec, na porodowke wjezdzasz/ wchodzisz juz przebrana

Dziewczyny mam kolejny problem;) bardziej potrzebuje odpowiedzi od dziewczhn rodzacych na Zaspie ale pewnie zasady w wiekszosci szpitali sa podobne;) zaczyna sie porod jade na sor tam mi zakladaja karte i te de pozniej ide na izbe przyjec, bada mnie lekarz stwierdza ze to juz i jade inda na porodowke - kiedy w tym wszystkim sie przebieram w ten tshirt do porodu? Na izbie czy juz na pietrze przy salach porodowych?

Lucy wlasnie tym sie pocieszam ze juz blizej konca :-) niedawno myslalam ze w noge bede sie kluc bo podobno mozna ale jakos daje rade w brzuchol chociaz czasami zeby trzeba zacisnac ale czego sir nie robi dla dzidziusia :-) najgorsze jest to ze ja mam te zastrzyki pelnoplatne bo zostaly mi przepisane po poronieniach i biore je profilaktycznie dlatego nie przysluguje mi refundacja :-\ i 330 zl co miesiac wychodzi.

Kamisia, dowiadywałam się w przychodni o koszty i powiedzieli, że Hexa 6w1 (czyli te podstawowe obowiązkowe, ale nie w 3, a w 1 zastrzyku) kosztuje 231 PLN, a pneumokoki (dodatkowa, zalecana) - 357 PLN.

Najlepiej kupić używany pojemnik. Zawsze to mniejsza kasa do wydania a przecież takie coś się nie niszczy!

A szczepionki........ no cóż.. ile osób tyle opinie, trzeba zastanowić się jaki kontakt z innymi ludźmi będzie miało dziecko, czy idzie do żłobka i przedszkola, czy w domu jest inne, starsze dziecko (wiadomo, może przynieść zarazki z zewnątrz), gdzie pracujemy - z kim mamy kontakt itp........... nie ma dobrej, jednej opcji dla wszystkich..

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...