WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

bambosz a to sa płatne szczepionki to wiem ile one teraz kosztuja bo ja moich synów nie szczepiłam poniewaz nie bylo jeszcze takich dlatego tez pytam o nie.

Kamisia, odnośnie pneumokoków: pediatra powiedziała, że są to super groźne bakterie i zachorowanie w tak wczesnym wieku często kończy się śmiercią - więc tutaj dla mnie nie ma dyskusji.

Rotawirusy - tutaj się nadal waham w sumie, też chciałabym chronić małą, z drugiej strony nie ma żadnej gwarancji, że nie zachoruje mimo szczepienia, a ja po prostu boję się, jak ogromną dawkę zarazków ona dostaje, zobaczcie: podstawowa i obowiązkowa Hexa 6w1 plus pneumokoki to już 7 różnych szczepów bakterii.

Sama nie wiem... :/

słoneczko własnie ostatnio widzialam na pewnej stronce ktos mial na sprzedaz ten pojemnik na zuzyte pieluszki bodajże za 40zl ja tam nie kupuje takich wynalazkow we worek pampersiaka i do kosza.

Słoneczko, ja kupiłam w Tesco taki kosz typu wiaderko z pokrywką. Codziennie zmieniam w nim worek, raz na 2-3 dni myję. Zero zapachu (dzięki pokrywce), chyba, że jest kupa - no ale wtedy po prostu wywalam cały worek od razu i już. Polecam rozwiązanie ze stawianiem kosza obok przewijaka, bo po prostu podnoszę pokrywkę i cały bajzel po przewinięciu znika. :)

http://allegro.pl/pieluszki-i-chusteczki-woreczki-na-pieluszki-99529 spory wybór na allegro tych woreczkow.
Przy Jasku mieliśmy zwykły kosz w łazience, do woreczkow pakowalismy pieluchy z 2. Woreczki ns pieluchy bardzo się też przydają na jakiś wyjsciach.

takie lekkie klocia to beda chyba te skurcze przepowiadajace tak mi sie wydaje.co do szczepionek to nadal czytam co piszecie i sama nie wiem czy dobrze jest lepiej zaszczepic na rota a na te pneumokoki niz pozniej zalowac ze sie tego nie zrobilo.

Właśnie głęboko nad takim pojemnikiem myślę, bo nawet gdybym miała każda pieluchę w woreczek zwijać i do ogólnego śmietnika na suche w domu - to i tak trochę wydam na woreczki (czasami trafią się jakieś bezcenne jak za dużo w sklepie przy warzywach wezmę:P) zatem z kosztami i w jednym i w drugim przypadku trzeba się liczyć :) nawet jak Mąż będzie co wieczór wynosił śmieci :)
Zaczęłam się zastanawiać nad używanym :) przecież jak ktoś skończy okres pieluch to przecież nie wyrzuci dobrego śmietnika - mam tu na myśli te z tommee tippee....
muszę się zastanowić, poczekam aż z Mamą porozmawiam, bo w niemieckich rossmanach są worki takie 5litrowe na rolce - ile one kosztują, bo może zainwestuję w te woreczki i mi starczy ;) a tam jest 100woreczków - 5litrów to akurat na jedną zużyta pieluszkę :) zapachu nie będzie, a jakoś mimo wszystko wiem że taki kosz z tt bym i tak umieściła w kuchni a nie w pokoju, więc na jedno wychodzi ;) tylko jak cenowo... hmmm

Mi synka na Klinicznej zaszczepili Hepavax-em.. - tak odnośnie szczepionek.

Lucy, my też mamy kołyskę prosta, drewnianą. Przy pierwszym dziecku jak i przy drugim sprawuje się doskonale :)
Słoneczko, nam został pojemnik po synku. Mieszkaliśmy w bloku na 3 piętrze (śmietnik był po drugiej stornie bloku od balkonów). I w naszym przypadku bardzo się przydał, bieganie z woreczkiem pieluch do śmietnika co chwile było utrudnione. A ten pojemnik pomieścił sporo do tego nie zatrzymywał wszystkie zapachy :)

No mój synek we wtorek kończy 2 tygodnie oj, teraz czas leci strasznie szybko :)

Słoneczko, ja mam kosz typu wiaderko z pokrywą na pieluchy - postawiłam w kącie koło przewijaka, raz dziennie wieczorem po kąpieli zmieniam worek, chyba, że zdarzy się grubsza potrzeba i trzeba ratować atmosferę. :)

Andziaaa, na szczęście już ostatnie tygodnie wkluc :) i najważniejsze ciąża donoszona :)
pamietam pod koniec to miałam już problem z wkluwaniem, wszędzie napięta skóra. Teraz po porodzie to będzie pikus, wszędzie luzy znajdę ;)

Kiedyś czytałam że na heparynie rodzą się duże dzieci, nie sprawdzilo się u mnie. Mój malec urodzony w terminie miał 2855g

Sloneczko ja nie kupuje bede zawujala pampersa w worek i do kosza zreszta u nas jest zsyp wiec mozna sie ich szybko pozbyc :-)

Mam głupie pytanie - kupujecie/kupiłyście specjalny śmietnik na brudne pieluszki np. tommee tippee ??

Ja czasem cos tam mam - ale nie mam pojęcia czy to to ;P

Kamisia ja tez raz na jakis czas mam takie dziwne klucia najczesciej jak chodze.

Dziewczyny, czy Wy czujecie skorcze przepowiadajace, bo ja nic takiego nie czuje.

Lucy ja niestety heparyne biore od samego poczatku i do konca ciazy bede sie kluc i mam nadzieje, ze dluzej nie bede musiala.

Wczoraj jedna torbe prawie cala spakowalam nie sadzilam, ze to wszystko tyle miejsca zajmuje, a najwiecej to te mega podklady i pampersy heh.

Madziulka dziekuje za odpowiedz! Wiesz co do szczepionek to temat dlugi i ilu rodzicow tyle opinii :) ja na poczatku chcialam na rota - mialam wpisane na karteczke, i w momencie jak zaczelam czytac roznice miedzy szczepionkami by wybrac ktoras doczytalam wlasnie o tym ze nie wartoi o tych ile u nas wystepuje roznych odmian a na ile odmian sa szczepionki i o wynikach testow w zaleznosci od karienia i te de i stwierdzilam ze nie bedziemy szczepic - ale moze sie okazac ze nie bede mogla karmic i wtedy zmienie zdanie;) wszystko wyjdzie w praniu;)

Sloneczko zapomnialam Ci odpisac, przepraszam . Na zaspie szczepia euvax , .Ja na rota na bank zaszczepie, Patrycje uchronilo to przed pobytem w szpitalu wiec Amelke tez szczepimy. Ok, nie jezdzicie komunikacja, do sklepow ,bedziecie trzymc pod kloszem zeby ja uchronic, nie da sie.
Ja nie jestem zwolenniczka szczepien bo i ze starsza opoznialismy jak sieda, ale rota bede pilnowac.

Zamówiłam wczoraj kolyske, w poniedziałek rano powinna dotrzeć :) Żałowałam że nie kupiłam jej przy synku.
Muszę jeszcze odświeżyć wózek, fotelik, dokupić te wszystkie higieniczne pierdy i spakować się. A potem niech się dzieje co ma się dziać ;)

Andziaa - ja bralam zastrzyki z heparyny przez ponad połowę pierwszej ciąży że względu na zakrzepy w żyłach powierzchniowych w nogach. W tej ciąży moje nogi są w lepszym stanie, muszę brać aspiryne 1x dzienne, ale będę musiała robić sobie zastrzyki przez 6 tygodni po porodzie.

słoneczko mi tez jest jest ciezko bola mnie plecy w kroczu mam jakies klocia dziwne a wczoraj to myslalam ze juz sie pomalu zaczyna bo mialam takie lekkie skurcze ale dzis cisza.pozatym sobota nawet minela kołyska przygotowana wczoraj przepakowalam sie jeszcze do wiekszej walizki.bylam z moimi chlopakami tez w cyrku ale nic specjalnego nie bylo jak dla mnie te lawki takie niskie zle sie siedzialo w dodatku mala dawala tak w kosc ze masakra.

Meg Gratulacje !:-)

Co do szczepionek to moj M powiedzial ze on zaszczepi na takie choroby na jakie on byl szczepiony.

Sobota mi szybko zleciala bo w sumie prawie nic nie zrobilam, zupe mialam gotowa wiec z obiadem sie noe bawilam chociaz o 16 zachcialo mi sie spaghetii to pojechalismy na zakupy do lidla no i co zakupy zrobiony a w windzie juz sie ciesze ze zaraz bede sobie wyzerke szykowac i masz ci los miesa zapomnialam kupic hehe to moj M zabral mnie na nalesniki i miesko kupilismy na jutrzejszy obiad :-).

Popralam dzisiaj kocyki i powinnam juz miec wszystko gotowe, oczywiscie torba nie zostala dzisiaj spakowana eh..

Ostatnio zaczelam sie zastanawiac nad porodem na klinicznej bo bym chciala zeby moj M byl przy mnie.

Dziewczyny czy ktoras z Was robi sobie zastrzyki z heparyny?

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...