WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

Mama M gratuluję i zazdroszczę szybkiego porodu!Ja z bólami walczyłam 8 godzin.Jak maluszek się sprawuje,jak w nocy?Czy Wasze dzieci też długo sie usypiają,jak wogóle je usypiacie?Bo mój wczoraj to przeszedł sam siebie,obudził się o 19,dostał jeść i długo nie mógł usnąć,jak zasnął to na pół godziny,a potem znów jedzonko i dopiero o 23.00 mi usnął na dobre,ja dawno odlatywałam,a on jeszcze nie:)W nocy dwa razy się karmimy,w dzień śpi ładnie.A jak u Was?

Może któraś z mam będzie zainteresowana nowymi butelkami do karmienia - Avent do naturalnego karmienia mlekiem matki oraz antykolkowe Dr Brown's, sprzedam taniej, bo zostały mi po bliźniakach :)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/nowa-avent-butelka-do-naturalnego-karmienia-ze-smoczkiem-125ml-ogl7359282.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/nowy-zestaw-2-butelek-antykolkowych-z-szeroka-szyjka-dr-browns-120ml-ogl7359275.html

A ja jestem dobrej myśli zrzucenia kg po ciąży bo jak mam karmić to jakaś dieta mnie obowiązywać będzie, nie będe mogła tego i tego, a do tego więcej obowiązków to się zrzuci :)

Ja dziś od 6 się kręce, standardowy ból nóg, bioder i kolan nie dał mi dłużej pospać. I tak się szykuję, maluję na raty do tej pory :) nim gdzieś wyjdę będzie wieczór. Taka pogoda..

Się dziwić że mała nie chce wyjść :)

hm..ja dużo nie prztyłam ale zawsze ciezko mialam ze zrzuceniem kiogramow a cwiczeń nie nawidze takze czas okaze i przy lataniu po ciazy moze powoli jakos wroce do swojej wagi.

czesc wszyskim!no widze ze sama nie jestem z tym spaniem chociaz jestem zdrowa to i tak masakra ze spaniem jakas.dzis mialam isc do lekarza ale wizyta odwolana na jutro.wogole mi sie nic nie chce robic mam takiego lenia ze nie wiem co.

Z pamięcią w ciąży również u mnie było kiepsko, ciąża odmóżdża i to jest prawda - ale na szczęście to przechodzi.

Co do rozstępów to przy pierwszej ciąży zrobiły mi się również na spodzie brzucha i na piersiach, nie duże i nie dużo.. później bardzo zbladły i trzeba było się dokładnie przyjrzeć by je dostrzec. Teraz nie zauważyłam nic nowego.

Długo przed ciążą ćwiczyłam regularnie i miałam również aktywny tryb pracy (po 12h na nogach). Przed ciążą ćwiczyłam na przemian: stepper + rowerek stacjonarny a na następny dzień CALLANETICS - Callan Pinckney. I tak codziennie z przerwa max. 1-2 dniowa w tygodniu. Zawsze wieczorem, kiedy już dziecko spało a ja miałam chwile spokoju - po ćwiczeniach miałam takiego powera, że aż milo było :))

W ciąży były spacery i kijki po ok. 5-6 km .. tak na spokojnie.

Co mogę polecić to callanetics, może stare ćwiczenia ale rewelacyjnie działają. Relaksują, modelują ciało, rozciągają! Tego przez te ostatnie miesiące bardzo mi brakowało! I wierzcie, na początku tez bardzo mi się nie chciało ćwiczyć..ale jak zaczęłam to podziałało na mnie jak narkotyk i nie było mowy by wieczorem ie zamknąć się w pokoju choćby na 30 minut i "poskakać" ..

Czesc dziewczyny:-)

Ja od 5 też nie śpię, boki dzisiaj strasznie mnie bolą i nogi. Tragedia oby do pt wytrzymać.

1985sloneczko ja też musiałam męża namawiać na firanki bo chciał rolety night and day ale udało sieci mam tezy firanki upiete motylkami:-)co do pamięci identycznie mam -karteczki są niezawodne:-)

Miłego dnia

Aaaa kochane Dziewczyny, Mamy - obecne i przyszłe... taki apel dziś na fb do mnie dotarł:
"Kochani!
Zwracam się do Was z ogromną prośbą! 27.10.2013 roku Oliwia kończy 6 lat. Jej największym marzeniem jest otrzymanie jak największej liczby kartek urodzinowych. Mała walczy z rakiem. Jeśli możesz to pomóż, wyślij kartkę na adres :
Oliwia Gandecka
ul. M.C. Skłodowskiej 11/26
65-001 Zielona Góra
Poproś też swoich znajomych o ten sam gest. Z góry dziękuję w imieniu tego
Małego Aniołka! "

Kartka i znaczek to nawet nie piątak - a tyle radości może sprawić dzielnej, ale niestety chorej dziewczynce, dziecku, więc myślę że jeśli któraś ma chwilę czasu i chęci zrobi to co ja - czyli wyśle kartkę :)

tu jest oficjalna stronka na fb: https://www.facebook.com/PomocIWsparcieDlaOliwkiGandeckiej

Ja wiem że do moich zajęć na dziś dopisuję wysłanie kartki :)

Heh co ciaza to inaczej widac;) ja spie wspaniale, przykladam glowe do poduszki i juz spie;) i nie przeszkadzaja mi co godzinne pobyty w lazience, z nich wracam, klade sie i spie dalej;) a nie dosc ze noce pieknie przesypiam od 21 lub 22 do 7 to jeszcze spie jak przedszkolak w ciagu dnia przez 2godziny :)

MamoM zazdroszcze powrotu do figury!! Ja to juz ukladam sobie menu i zestawy cwiczen na poporodzie ;/ mam tylko wielka nadzieje ze z tych moich az strach mowic ilu kg, duzo bedzie zwiazanych z ciaza, np 28kg jak u mojej Mamy gdy ze mna byla w ciazy;) wtedy mojego dodatkowego balastu do zrzucenia jest juz o wiele mniej;) ale boje sie ze to tylko moje marzenia;)

Jakie plany na dzis macie? Ja wstawie pralke z czarnymi noszonymi na bierzaco i zamowic karnisz i firanke do pokoju dla Synusia - Maz do tej pory mowil "nie" jesli chodzi o firanke, ale znalazlam tak idealnie pasujaca do wystroju i dodatkow w dziecinnym ze - no wlasnie dzis zamawiam:D przy okazji zamowie i karnisz i makarony do drugiego pokoju;P jak juz ma wiercic to moze w dwoch pokojach;P

Nie wiem jak u Was ale u mnie jest wielki problem z pamiecia w ciazy:/ jesli sobie nie zrobie karteczki to sa bardzo male szanse bym pamietala co mam zrobic:/ i tak oto dzisiaj poza tymi dwoma rzeczami i obiadem totalnie nie pamietam co jeszcze mialam zrobic i to od kilku dni mam wymyslone:/

Hejka, no ja też spać nie mogę.gardło i migdałki tak mnie bolą, że masakra. najgorsze co może teraz być to choróbsko;/ rano muszę umówić się do lekarza.
ja lubię leżeć pod ktg i słuchać serduszka i wiedzieć ze jest wszystko w porządku.

Hey Dziewczyny czy ktoras z Was tez spac nie moze ? heh masakra jakas, jak sie klade to nie moge zasnac :-\ przez nos nie da sie oddychac bo zatkany a jak juz zasne to co chwile sie budze :-\ pewnie w dzien bede odsypiac.
Dzisiaj bylam na wizycie i moj synek wazy 2800 :-) wszystko jest w jak najlepszym porzadku ale lezenie pod ktg to dla mnie mordega.

MamaM super z ta waga pewnie bedziesz wazyla mniej niz przed ciaza ja to sie boje o rozstepy niby duzo mi nie przybylo bo jakies z 12 kg ale nad pepkiem gdzie mam blizne po kolczyku to mi sie zrobilo jakies cholerstwo zreszta z okresu dojrzewania mi zostaly wiec zobaczymy jak to bedzie eh.. wazne ze u synka wszystko dobrze :-)

MamaM -zazdroszczę:-)ja coś czuje ze jedynie fitness mi pomoże wrócić do wagi przed- i to solidny:-)

Arlii mi powiedział lekarz że 8 dni po już zatrzymują, mam przyjechać z torbą i będą wywoływać. Dzisiaj jak czekałam w izbie przyjęć to przyjechała dziewczyna z 6-cio dniowym opóźnieniem i też zatrzymali. Nie potrzebujesz skierowania. Najwyżej Cię wypuszcza i powiedzą kiedy masz przyjechać torbą tak jak dzisiaj powiedzieli mi. Trzymam kciuki bo te opóźnienia są męczące:-)

Wow, 2kg i płaski brzuch- super :)

Olimpia nie życzę Ci tak bolesnego porodu :/ szybkiego - owszem :)

Wskoczyłam dzisiaj na wagę, do wagi sprzed ciąży zostało mi 2 kg :) Mogę sobie pogratulować, mieszczę się w stare ciuchy :) a i brzuch wygląda całkiem płasko :) uff...

Do mnie jutro przychodzi położna - wizyta patronażowa + zdjęcie szwów. Na szczęście w domu, nie uśmiechało mi się jechać do przychodni. :)

No, i okazalo sie ze na darmo szłam, bo położna niewiem jakim cudem ale umówiła mnie na 14.45 a lekarka przyjmuje do 14 ;)
Więc w środe rano, muszę podejść i gdzieś mnie musi wcisnać w kolejke :)

Kristi tak po prostu mam się zgłosić z torbą do szpitala? bo nie wiem co robić jak w czwartek mam być u swojej gine :)

Mnie też ciekawość zżera jak mała wygląda, niby wyrosła na kawał babki tam w środku ale nie czuć tego 3500 i brzuch nie jest zbyt wielki :)

Co do cesarki to bym się chyba załamała, bo nie wyobrażam sobie innego sposobu porodu jak sn.

jejku ja wcale nie dopuszczam mysil ze bede musiala do konca chodzic no i nie dziwie wam sie ze jestescie po terminach i chcialybyscie juz miec to za soba.

No dziewczynki ! Widać te nasze dzieciaczki ni chcą wczesniej wychodzić i juz ! :)
Ale ja się pociaszam, że październik, to już będzie nasz i naszych maluszków czas :)
Ja się czuję bardzo dobrze :)
Oprócz tego, że mi ciężko :P No oczywiście problemy ze wstawaniem i przekrecaniem się z boku na bok - co na pewno nie jest Wam obce:P - no i wolno chodzę, bo młoda uciska :)

Poza tym jest OK :)

Mąż mi się za to rozchorował :/...38 gorączki, chyba grypa. Mnie jakoś dzięki Bogu nic nie łapie :)

MamaM - w sumie nieźle Ci poszło :) Ja bym sobie nawet życzyła takiego porodu :) Naturalnego przede wszystkim, no i w zasadzie krótkiego ;)

W czwartek mam wizyte. Zobaczymy co doktorek tym razem powie :)

Mam wielką nadzieję:-) bo już nie mogę się doczekać. Ciekawość mnie zżera jak wygląda he he:-)

kristi, to powodzenia, do piątku szybko zleci
no chyba że zacznie się szybciej. ;)

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...