WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Rany, wywiesiłam właśnie pranie na balkonie i myślałam, że mi łeb urwie. Ale wietrzycho!

Ja dziś przyjeżdżam autobusem, więc mam nadzieję, że zdążę dojechać do 16:30. Fajnie, że się spotkamy. :)

tyle ze apetyt rosnie w miare jedzenia, my mamy dom, niby 3 sypialnie ale jeden pokoj ma 1.8m na 2m wiec malo co tam sie miesci i juz kombinuje jak zaadoptowac poddasze na sypialnie. tyle ze dom w UK to tak jak mieszkanie w Polsce, ten nasz caly dom to ma max 100m2, oba pietro i parter, to nie to samo co domy w Polsce, moi znajomi maja domy po 300, 400m2.
my tez musimy uprzatnac ogrodek, w ten weekend naprawilismy plot i rynne a w przyszly sprzatanie, i wystawianie zabawek dla Juli, mycie itd.

Selene dokładnie wiem o czym mówisz... my jeszcze póki co mamy tak że mamy sypialnie razem z Dominikiem i on przez to nie ma swojego pokoju więc sprowadza się to do tego że jego zabawki są wszędzie!
Teraz do września to my nie planujemy żadnej zmiany mieszkania więc też nie wiem czy wciskać gdzieś kolejne łóżeczko czy wynieść się do salonu. Żadne wyjście nie jest dobre - jak przeniesiemy się do salonu to wiadomo że młoda tam wyląduje z nami i tam się nam zagraci maksymalnie i w ciągu dnia będzie gorzej. Jak zostaniemy w czwórkę w sypialni to będziemy ściśnięci ale za to w dzień chociaż jeden pokój będę miała w miarę że nie będę się wstydziła kogoś wpuścić ;/

No a ceny mieszkań/domów żeby coś zmienić to po prostu pozostawiam bez komentarza bo po co się tylko denerwować :)

Tak Was czytam i dotarło do mnie że też musimy ogarnąć ogródek :-\ my mamy dwupokojowe mieszkanie z ogródkiem przydomowym latem super sprawa gorzej jak trzeba trochę ogarnąć po zimie albo kosic trawę latem bo rośnie jak szalona. Jeden plus to latem rozłożony basen rozporowy o średnicy 2,5m ;-);-)

o to dobre wieści pogodowe :) jest szansa na większą część urlopu słoneczną. Zwłaszcza mnie to cieszy, że planujemy dużo na dworzu spędzać czasu :)

dorotii to my mamy podobną sytuację, małe, dwupokojowe mieszkanie i się właśnie zastanawiamy powoli nad zmianą lokalu. Już mamy problem, aby się zmieścić, a przy kolejnym dziecku będzie trudniej. Nie bardzo mamy nawet gdzie drugie łożko postawić, a jeszcze by się dodatkowa szafka na ubranka przydała... ach gdyby tak mieśc dom z ogrodem....

Selene w właśnie pogodę sprawdziłam i środa ma być ładna a w czwartek ma być 18 stopni!!
Aga za to na weekend deszcze, burze zapowiadają i do tego zimno :(

mamtu my mieszkamy w domku i domek ma faktycznie ogródek z tym że ogólnie my tam mieszkamy bo mieszkamy ale to nie jest nasze :( także coś takiego na papierze własnego to mi też się marzy. No ale nic póki co jeszcze nie dorośliśmy do kredytu, aczkolwiek coraz więcej myślimy bo mamy tylko dwa pokoje, duże nie powiem ale dwa a z dwójką dzieci to przydałby się chociaż jeszcze jeden.

Marta13 przyłaczam się do trzymania kciuków!
Ja liczę na super pogodę na środy, akurat mamu urlop więc zamawiam słońce, ciepełeko i zero wiatru. Nie to co dzisiaj. Przed chwilą wyskoczyłam bo bułki i mnie tak wywiało, że się teraz herbatą ciepłą ratuję. Przynajmniej tu u mnie wieje starsznie zimny wiatr brrr. Oby później było lepiej.
Ja się ledwo dopinam w płaszcz wiosenny i mam nadzieję, że uda mi się ominąć ewentualnego zakupu nowego płaszcza.

Oj, Dorotiii, my też planujemy prace podwórkowe, ale dopiero na przyszły weekend :). Jeszcze do końca bajzel po remoncir kuchni się zrobił nie został uprzątnięty z ogródka, więc będzie co robić :) . Poza tym muszę o roślinność zadbać, bo szanowni panowie robotnicy skutecznie wszystko zadeptali/ zasypali /poprzypalali. Także mam nadzieję, że pogoda nam dopisze :)

Dorotiii, zazdroszczę własnej działki. Fajnie jest mieć takie miejsce. Ja na szczęście mam rodziców blisko, a oni w domku mieszkają, więc tam możemy się wyhasać, ale i tak marzy mi się coś własnego. :)

to coś mi się z tymi pneumokokami pomieszało - może dlatego że finalnie zdecydowaliśmy się na jedną dawkę po 2 latach i w końcu jeszcze na bilans nie poszliśmy więc w sumie jeszcze jej Dominik nie dostał.

Ja dzisiaj w pracy strasznie zmęczona jestem, pogoda w weekend sprzyjała pracom w ogródku więc wypieliłam całe truskawki, grabiliśmy liście i ogólnie porządki na całego. Nigdy za bardzo w ogrodzie nic nie robiliśmy ale teraz na lato chce jakoś przygotować żeby mieć gdzie posiedzieć w ciepłe dni :)

Idę w piątek do gina i jak potwierdzi tylko moją dziewczynkę to od razu dopiszę do listy!!!

Teraz już Antoni mi się nie podoba. :P

No tak :) Moze tym razem przyszedł czas na Antka ;). U nas nie wiem dlaczego ja na początku upierałam sie na Michała - aż w końcu zdałam sobie sprawę, że wcale mi się aż tak to imię nie podoba ;) . No i jest Tymek ;) . Fajnie, bo mąż Szymon, także Tymon-Szymon ;)

Nie, jakoś nie mam na razie weny. ;) A tak poważnie - w pierwszej ciąży przez cały czas Młody był Antkiem, a pod koniec nagle nam się odmieniło i przemianowaliśmy go na Tymona. Znając więc nasze zdecydowanie wolę z wyborem poczekać do samego końca.

Hehe :) Ja póki co tej mody nie zauważyłam, ale kto wie - okaże się na placj zabaw ;). A Wy wybraliście już imię dla Młodszego? :)

No proszę. A jeszcze 5 lat temu Tymon był 'rodzynkiem', a teraz widzę, że zaczęła się moda na to imię. ;)

Mamtu, tak - Tymon :) . Ja z soboty na niedziele mialam straszny sen, nawet nie chce go sobie przypominać.

Panda, bedzie dobrze! Ani się obejrzysz i maluch będzie z Wami! :)

Aga, dajecie na imię Tymoteusz albo Tymon?

Marta13, będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Panda, współczuję tych bóli. Mam nadzieję, że szybko przejdzie i nie wróci.

A mnie się dziś śniło, że w toalecie zaczęłam krwawić i wołałam do męża, że szybko musimy jechać na pogotowie. Oczywiście obudziłam się natychmiast z płaczem. :/

Marta13 mnie też pobolewał brzuch w weenend..ratowałam sie nospa..ale też byłam sztywna ze strachu...ja mam wizytę za tydzień we wtorek...
A brzuch też mam spory..od chyba 10tygodnia chodzę w spodniach ciazowych..ale co sie dziwić..to moja trzecia ciąża..a to chyba 15tydzień..chociaż szczerze sie przyznam że nie liczę tygodni tym razem..byle zdrowo do przodu.

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...