WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Dziewczyny dobrze, że u Was wszystko ok :)
Co do czwartku to skoro na 15.00 to może i mnie się uda dotrzeć. Być może zabiorę moich chłopaków.

Dora, postaram się :). Ale wiesz jak to czasem z tym staraniem wychodzi. Ale trzymam się wersji, że wszystko będzie ok, a to po prostu taki "wyskok" ;).

Marta, super, że wszystko w porządku :) Ciekawe jak Mamtu.

Hello, wizyta kontrolna u gina trochę mnie uspokoiła, ale w nast poniedziałek mam się znowu stawić.

Właśnie zmierzylam ciśnienie: 116/64, puls 90... Puls trochę za wysoki.

Apolonia, a ja właśnie ucieklam od Klimaszewskiego:] Ale wiem, że on wskazuje do porodu Wojewódzki, w którym pracował x lat. Ale na pewno nie nalega, bo nie może.

Jutro idę do dietetyczki. Chcecie by o coś ja zapytać pod kątem ciąży?

Aga dam Ci jedną radę- postaraj się nie stresowac tym ciśnieniem. Mowię,to bo widzę po mojej mamie jak zaczeła sobie mierzyć ciśnienie przez operacją i im więcej mierzy, tym bardziej się stresuje i ma wyższe. Więc spokojnie, możliwe że się zestresowałaś wizytą u lekarza i Ci skoczyło..

Apolonia wybierasz szpital sama, po prostu jak się zacznie akcja to jedziesz tam gdzie chcesz rodzić nie ma żadnej rejonizacji - można nawet w zakopanym jak ktoś ma ochotę :)

Dora, u mnie też była taka norma... Dlatego zaczynam się martwić. Ale na razie daję sobie na luz, zobaczymy co mi wyjdzie z tych moich pomiarów...

Ja właśnie zmierzyłam ciśnienie 95/68 puls 72 - u mnie to norma.

Apolonio ja też jeszcze nie wiem jak się to załatwia, chętnie posłucham co mają na ten temat do powiedzenia pozostałe forumowiczki.

Hej hej! :)

Sonia, to super, że ćwiczenia są fajne :)

U nas po wizycie wszystko super, z jednym ale... Jak na mnie miałam bardzo wysokie ciśnienie (130/90). No i musiałam zakupić ciśnieniomierz i teraz będę 2x dziennie się badać... A poza tym Tymek się w miarę odkrył (choć długo mu to zajęło, co do płci nie chciał współpracować ;) ), no i pani doktor stwierdziła, że na 90% chłopak :). Zdrowy, wszystko z nim ok :) No i 5 dni starszy wg USG - mam nadzieję, że nie wyrośnie z niego wielkolud, bo nie wiem jak urodzę ! ;)

Ale właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie nowym sprzętem i mam 117/70 .

Co do godziny, to jasne! Nie ma sprawy :) Dziewczyny, ja właśnie nie wiem czy będę samochodem - zależy czy mąż mi podkradnie, ale jak się okaże co i jak to dam znać i być może będę mogła zabrać kogoś z Gdyni :) Ale nie obiecuję, będę informować na bieżąco :)

Witajcie

przeczytałam wszystkie wiadomości na forum z weekendu i się PRZERAZIŁAM
pierwszy raz jestem w ciąży i wszystko co z tym tematem jej związane jest dla mnie zdecydowanie nowe, nie orientuję się w niczym
Wiem, że nie takie było zamierzenie osób wypowiadających się w temacie szpitali, lekarzy itp., aby kogokolwiek nastraszyć, jednak niestety ja się PRZERAZIŁAM :(
Nie wiedziałam też, że jest możliwość wyboru szpitala.
Byłabym BARDZO wdzięczna gdyby któraś z Was opisała mi jak to wygląda wszystko krok po kroku.
Czy sama decyduję jaki szpital, czy może po konsultacji z lekarzem...
Jestem kompletnie zielona.
Dodam że jestem z Gdańska a do lekarza chodzę na NFZ do Przychodni przyszpitalnej w Szpitalu Kolejowym - dr Kli'maszewski

z góry baaaardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

cleanna tak dokładnie na te darmowe zajęcia zaczęłam chodzić. Bardzo fajne! No i super, że wy też będziecie to się zobaczymy :)

katka_ dokładnie o tą polanę chodzi w Dolinie Radości :) tylko nie każdy tam był więc dla pewności umawiamy się koło Dworu Oliwskiego :)

Dziewczyny, a gdzie konkretnie jest to grillowe miejsce? Pisałyście coś o okolicach Dworu Oliwskiego, to ta polanka grillowa gdzieś w Dolinie Radości?

Ja już dziś po wizycie - na szczęście wszystko ok, na 20.05 kolejna z usg połówkowym :).

A jak wasze dzisiejsze wizyty?

Będą właśnie dziś na tej wizycie w medicoverze, obok jest sklep firmowy Bałtyku i kupiłam łom czekoladowy 1kg za 12zł - po paru kostkach już mnie zemdliło, przesłodziłam się. Ale przypomniały mi się czasy studenckie, kiedy nie było jeszcze Galerii Bałtyckiej a zamiast tego były budynki Bałtyku - Fazera i sklep firmowy w baraku i często były w łomie takie cukierki czekoladowe Geisha (może ktoś jeszcze pamięta :) ) pół kilo z 5 ziko, ale wówczas była wyżerka.

Sonia85 a Ty byłaś na tych zajęciach na AWF darmowych co są 3 razy w tyg.? Czy innych? Bo my też się wybieramy w środę :)

Niestety, ja nie przyjdę na spotkanie. Dzwoniłam przed chwilą do przychodni, w końcu udało mi się zapisać Filipa na szczepienie (a próbowałam już od kilku tygodni i albo nie mogłam się dodzwonić albo w pon. o 8 rano był już komplet na cały tydzień) i była jedna data wolna - czwartek o 14.30 :( więc niestety nie uda nam się do Was dołączyć, a szkoda :(

Dorotii nie czytaj w necie, bo się zestresujesz. Zaufaj Kleksowi w końcu on na patologii ciąży pracuje. Jeśli Cię nie niepokoił w czasie wizyty to znaczy by kontrolować ciśnienie i być spokojnym.

Dziewczyny ja bym chętnie kogoś zabrała bo jadę autem ale chciałam wziąć psa a on zajmuje cały tył + mój mąż to kurcze kiepsko, jeszcze age chyba zabieram więc niestety... ale może ktoś jedzie jeszcze autem i mógłby zabrać dziewczyny bez transportu? Byłoby fajnie :)

Ja strasznie żałuje,że nie uda mi się tym razem z Wami spotkać,ale tak jak powiedziałam, chwilowo jesteśmy bez samochodu, a eskapada z pogórza do Oliwy komunikacją miejską, to trochę za daleko w obecnym stanie. Nie wiem jak wy ale ja mam straszne problemy z pęcherzem.

Mam nadzieję,że na kolejne spotkanie uda już mi się przyjechać.

Super! Oby pogoda dopisała! :)

to super! to i ja was poznam!! :) jupi!

Witam się w 19 tygodniu :) Na bieżąco Was podczytuję, tylko zawsze jakoś ciężko się zebrać i napisać, ale niedługo idę na L4 to nadrobię :) ... Chciałabym zapisać się na te warsztaty, ale wszystko zależy od tego na którą godzinę są... Orientuje się któraś?

Dziewczyny! Jak najbardziej może być 15.00 :) My zapewne i tak będziemy wcześniej żeby przygotować ognisko i grilla, a to też zajmie trochę czasu, może nawet mojego męża do tego zaangażuje żeby poszło sprawniej :P

Więc o 15.00 możemy po Was podejść do Dworu Oliwskiego żebyście nie błądziły :)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...