WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Ania83 - ja nie jestem na zwolnieniu, wręcz przeciwnie - studiuję :) I generalnie i tak muszę się zerwać, a jakbym miała rozpisywać każdy dzień o której kończę to bym zwariowała ;). Po prostu stwierdziłyśmy, że warto ustalić jakiś konkretny termin, bo na razie to tylko CHCEMY ;). No a jednak większość naszych forumowiczek jest na L4, więc poniekąd tym się sugerowałyśmy. Myślę, że każdy dzień i każda godzina będą miały "ale". No ale poczekajmy do jutra - niech większość się wypowie, a jeśli faktycznie będzie tak, że termin jest nieodpowiedni to po prostu dogadajmy inny :). My tylko wyszłyśmy z propozycją :)

Aga litości :) nie wszyscy są już na zwolnieniach lekarskich! ja to bym w dzień powszedni, jadąc prosto z pracy była może chwilę przed 17-tą, gdy Wy już pewnie zbierałybyście się do domu :))
a co do SuperMamy, to ja też zrozumiałam, że od 20 tc - i nic z korespondencji mailowej, prowadzonej z Dyrektorką nie wzbudziło moich wątpliwości, więc zapisałam się od 20.06, to będzie jakoś 23 czy 24 tydzień.... mam nadzieję, że mnie nie wywalą :)))))

Ja się zapisałam na warsztaty "Moda na brzuszek" organizowane w róznych miastach:
Gdynia 7 czerwca
http://babyonline.pl/mamo_to_ja_to_jest_temat_artykul,13845.html
Polecam
(uciekam na spcerek)

Dora, skoro tak no to super :). Myślę, że spotkamy się na pewno! :)

Aga spokojnie, obadaj temat. Być może spotkamy się na tych wykładach lub na gimnastyce:) Bo ta gimnastyka jest raczej niezależna od częsci teoretyczno-praktycznej i można chodzić do końca ciąży:)

Kurczę, Dora - ja zapiszę się po jutrzejszej wizycie u ginki :) Chciałabym zapytać czy tydzień ciąży odnośnie szkoły rodzenia ma jakieś większe znaczenie, bo osobiście wolałabym jakoś tak szybciej niż w 30 tygodniu... A może tak jest normalnie? Nie mam doświadczenia, także doradźcie, proszę :). Zresztą pewnie jutro tam przedzwonię i wybadam grunt :). Ale dziękuję Ci bardzo, Dora, za wszystkie informacje - gdyby nie Ty, to bym się w tym gąszczu zgubiła ;)

Sonia, niestety nie wiem gdzie dokładnie jest to miejsce, ale jak tylko Cleanna wróci ze spotkania to to od niej wyciągnę ;). Bo to ona je wynalazła :).

Mamtu, to bierz Młodego pod pachę i do zobaczenia! :)

Wyłaziłam się dziś za wszystkie czasy. Mąż z Młodym jeszcze na dworze, a ja padłam.

Aga, ja na spotkanie chętnie, ale niestety, jak już pisałam, czwartki u mnie nie wchodzą w grę, bo nie mam męża w domu. :)

My z mężem zrozumieliśmy tą babkę tak,że refundację z nfz dostają osoby, które zaczną wykłady dopiero po 30tc. Mogliśmy też coś źle zrozumieć, tak czy siak po weekendzie majowym mam się zgłosić do nich w celu rezerwacji miejsca na gimnastykę(po21tc).

Aga daj znać na kiedy się zapisałaś:)

Aga a gdzie dokładnie w Oliwie jest takie miejsce na grilla?

Terminy ktore widnieja na stronie dotycza teorii. Tego jest chyba 10 spotkan. Mozna chidzic z mezem od 30tc.

Co do ćwiczeń to babka tłumaczyła, że można na nie chodzić jak długo się chce, minimum 10 razy. Tu chodzimy bez partnerow i mozna sie dolaczy po 21tc w dowolnym momencie.

Wiec zaczynamy wyklady dopiero 23 lipca a na cwiczenie pewnie pojde wczesniej- choc troche boje sie ze jak tam pojde, to dopiero strach przed porodem mnie dopadnie;P

co do spotkania w Oliwie to jestesmy do polowy maja bez samochodu, wiec bedzie ciezko.

Zaraz rzuce okiem na strone, bo my gadalismy osobiscie.

Ok, już rozumiem ;) Jakoś tak chaotycznie przeczytałam Twój wpis. Tylko powiedz mi jak to jest z tymi ćwiczeniami i teorią? Bo rozumiem, że nie są one równolegle? Czy mogą być? Bo teraz zdurniałam na który termin się zapisać...

Kurczę, Dora, ale przecież na stronce napisane jest tak "kursy w pełni refundowane przez NFZ dla kobiet, które ukończyły 20 tydzień ciąży oraz dokonały wyboru naszej położnej środowiskowo-rodzinnej." No ale skoro mówisz, że od 30 tygodnia to muszę wybadać sprawę.

Tak chodzi o szkole Super Mama.
Nas poinformowano, ze aby dostac refundacje z NFZ, mozna zaczać wyklady dopiero po 30tc. Wiec my zapisalismy sie na termin od 23 lipca. Na ćwiczenia mogę podobno chodzic od 21tc.

Wpisowe jest 25 zl i oplata za partnera 75 zl.

Dora, domyślam się, że Ty załapiesz się na turę od 14 maja, prawda? Ja właśnie tak liczę i będę musiała poczekać do 18 czerwca.

Dziewczyny!

W czwartek postanowiłyśmy zorganizować z Cleanną grilla - bo inaczej to my się nigdy nie zorganizujemy ;). Podobno w Gdańsku Oliwie jest bardzo fajne miejsce do grillowania - i tam byśmy się spotkały. Każdy zabiera na co ma ochotę - kiełbaski, karkówki, sałatki itd., ale przede wszystkim dobry humor :). I o godz. 13.00 zbieramy się na miejscu - kto się pisze? Oczywiście jeśli komuś jest za wcześnie z różnych względów to poczekamy! Pewnie szybko się nie zbierzemy, a spóźnialskich nie wygonimy :).

Dora, no w takim razie to zaraz obadam sprawę z tą szkołą rodzenia :).

właśnie wróciłam z plaży - (w kurtce oczywiście) jest super cieplutko, a do tego fale - czyli jod w powietrzu! mam nadzieję, że wszystkie dziś skorzystałyście.
co do szkoły rodzenia, to mam zamiar uczęszczać prawdopodobnie do tej samej szkoły co Wy- mieszkanki Obłuża, tyle że placówki w Sopocie (SuperMama ?). Kurs jest refundowany na NFZ i z tego co się orientowałam, zawiera tyle samo zajęć co ten płatny. Z info od Pani Dyrektor wiem, że będzie zwiedzanie porodówki właśnie w Redłowie i na Klinicznej, więc w to mi graj :)
P.S. jest ktoś z Sopotu lub okolic, kto również zapisał się do tej szkoły?
pozdrawiam :)

Aga ja sie wlasnie zapisalam. Jeszcze nie chodze bo jestem w 18t i 2d dopiero, ale chcialam sobie zaklepac miejsce, bo to blisko i za darmo.

Może osoby z pogorza i obluza tez maja ochote na jakies spotkanko? ja jestem za!

Tez sie wybieram ma zwiad na kliniczna. Tam ma byc remont chyba w maju/ czerwcu. Czytalam o tym na trojmiescie.pl

Witam po dłuższej przerwie.

Jak tak czytam to... brak mi słów. I gdybym chciała odnosić się do tego wszystkiego to po prostu powiedziałabym, że zgadzam się z Cleanna i Julką - podpisuję się pod Waszymi postami.

Walerka, kopara mi opadła jak przeczytałam Twój wpis ... Skąd to się w Was bierze?!

No ale odcinam to, bo tak jak Cleanna napisała - atmosfera już nie ta, a chyba nie o to na tym forum chodzi.

Dora, ja właśnie się zastanawiam nad tą szkołą rodzenia :). Mieszkam praktycznie rzecz biorąc, rzut beretem od 39-tki ;). Zresztą to moja podstawówka ;). No i pewnie się na nią zdecyduję. Ale u mnie to dopiero 15 tydzień.

Ania83, też myślę o Redłowie i tak naprawdę waham się pomiędzy nim a Kliniczną, z tym, że jak na razie za Kliniczną przemawia fakt ZZO i to, że tam pracuje moja ginka. Ale wybiorę się na "obchód" i pewnie wtedy zdecyduję. No ale tak jak Tobie, bardzo zależy mi na ZZO.

I polecamy basen na Karwinach! :)

http://www.youtube.com/watch?feature=trueview-instream&v=s-HqGOCW7UA - zerknijcie, bardzo fajny przekaz. Myślę, że nam się przyda :).

Miłego i słonecznego po południa!

W Redłowie kolezanka rodzila dwa razy i żona kuzyna raz. Ogólnie niby ok, ale nie ma ani zzo, ani gazu,wiec raczej dla twardzielek! Ja się na to nie pisze! Tez zastanawiam się nad klinicznà bo zalezy mi na zzo!

Spotkanie- co? gdzie? jak? - można prosić o info, bo przeoczyłam.

Ps: nikt nie korzysta z kursu w szkole rodzenia na Obłużu- refundowanego przez NFZ?! myślę, że warto!

ania83 ja osobiście z redłowem nie miałam żadnej styczności ale chyba 4 moje koleżanki tam rodziły i żadna nic złego nie mówiła ale za bardzo szczegółów nie znam

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...