WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Ja tez mam tylko głowę i brzuch :P I macha mi tylko łapką na jednym zdjęciu ;)

A w ogóle to się właśnie sfiksowałam ....
Wg Ostatniej OM jestem dokładnie w 13t i 7dc.
wg Mojego lekarza w 12 t i 4 dc.

Jest jakby obsuwa 1,5 tygodniowa we wzroście malucha wobec tego.

Na ostatnim USG miał 5,03 cm.....i wtedy włąśnie lekarz stwierdził, że ciąża jest młodsza.

Moja koleżanka zaszła dwa tyg. później w ciąże niz ja. Dziś była na USG i maluszek ma 7 cm !!! i ma nawet wcześniej terin porodu wyznaczony :(

O przesunięciu owulki nie ma mowy, bo monitorowałam cykl i wiem kiedy była :(

Teraz się martwie :(

I się sfiksowałam że mój ma za mało :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja z prenatalnego nie mam takiego zdjęcia...ma tylko głowa, brzuch itd wszystko osobno ;) Nie mam foty całego malucha.

wpisz sobie w google knob theory, takie cos miedzy nogami ze zdjecia z prenatalnego, jak do gory to chlopak jak rownolegle ta wypustka to dziewczynak ale ciezko to tlumaczyc bez zdjec, zreszta jak wstawilam w poprzednik watku to dziewczyny powiedzialy ze nie widza roznicy.

mi w 13 powiedział lekarz że dziewczynka i ciekawa jestem czy w piątek to potwierdzi :)
mój jedyny spacer dzisiaj to z pracy do sklepu po bułeczkę :) ale dobre i to, jeszcze się jesienią i przyszłej wiosny naspaceruję.

walerka, a co to ta teoria knob ???

Sonia, ja chodze na spacery niedaleko mojego domu.
Mam ładną okolice. Las, rzeka, spokój cisza...ale i tak nie lubię sama :( zwyczajnie mi się nudzi :P

Qrcze... Ja już też bym chciała znac płeć :P już bym chciała kupowac te wszystkie ciuszki :)

Walerka, ja już w 13 tygodniu (na prenatalnym) się dowiedziałam o płci (najprawdopodobniej - jeszcze do potwierdzenia, ale na 90%). Z tym, że to chłopak, więc pewnie łatwiej to zauważyć ;).

Ja z kolei posprzątałam już trochę, teraz szybki prysznic i do obiadu! Narobiłyście mi wczoraj smaka i chyba kaszę do kurczaka ugotuję :)

mamtu po prostu nie ma co się oszukiwać, w ciąży czas spędzany w kuchni zdecydowanie się wydłuża :) ja ogólnie trzymam się zasady, że to nie ja jem, to dziecko ;)

Rany, co tu wejdę to wciąż temat jedzenia. Wczoraj od rana boczek, później gołąbki, a dzisiaj lody. Dobrze, że pogoda jest - zaraz wezmę Młodego na spacer do sklepu i chyba znowu złamię moją dietę. Tym razem lodami. :)

Sonia, śmierdzi - nie śmierdzi, ale masz przynajmniej czyste okna. Moje wciąż czekają na umycie, a mi się nie chce. Przydałabym mi się taka teściowa, choćby i do umycia okien. ;)

dzięki za życzenia, wszystkie przekazane :)
Mamy przerwę na drzemkę, nie powiem ja też sobie kimnęłam :)
Walerka faktycznie trzeba się umówić z dziećmi one się pobawią razem, a my pokawkujemy :)
Słońca brak, ale ciepło jest nawet.
Zaraz też muszę coś na obiad wykombinować. To właśnie minus urlopu u mnie. Zazwyczaj jak odbieram małego od mamy po pracy to mam i obiad :) a teraz trzeba coś wymyślić.
Lody też mam dzisiaj. Czekają w zamrażalniku, spałaszuję je sobie wieczorkiem :)

olimpia przy dziecku to pralka chodzi nawet 2 razy dziennie, to się przyzwyczajaj :P A gdzie ty na te spacery chodzisz, ja dzisiaj też sama chodziłam ale ja bardzo lubie. Teraz wróciłam do domu a tu teściowa okna octem pomyła i mi tak śmierdzi, że chyba umre...

ok zobaczymy. kolezanka na podstawie zdjecia i tej teorii knob, stwierdzila ze dziewczyna, ciekawe czy ma racje.
ja tez mam ochote na loda teraz, a wogle to mnie glowa boli od wczoraj i paracetamol pomaga tylko na chwile.

U mnie jest słońce :)

Walerka - w 16 tyg. moja koleżanka już wiedziała, także chyba tak :)

Ja wróciłam ze spaceru...wiecie co... jakieś chyba mam dziś muchy w nosie. Spacerowałam może ze 20-30 minut i tyle :/
Tak szłam i się zawróciłam... nudziło mi się takie łażenie bez celu :/ Nie chciało mi się :/... Jeszcze jak patrzyłam - same mamusie z dziećmi i z wózkami. I się znają, plotkują, gadają a ja jak taki jakiś alien odludkowy :/ I jakoś mi się odechciało. Kupiłam sobie loda na patyku w sklepie i właśnie pałaszuje :)

Selene sto lat dla synka
Jak juz sie pojawie w Polsce to sie musimy umowic na zabawe bo akurat dzieci w tym samym wieku, zreszta wiecej nas z dziecmi w prawie tym samym wieku.
ja sie probuje omowic na usg, ale cos mi sie nie sklada z lekarka albo ona moze albo ja.W 16 tyg powinni byc w stanie okreslic plec?

Selen wszystkiego najlepszego dla synka :)

Dziś nie ma słońca... szkoda :(

Ja tez powoli musze się zbierać....

pranie i prasowanie, a potem spacerek :)
Z moim mężem mam jak z dzieckiem z tym praniem :/.. teraz jak zaczął pracować (po sezonowej przerwie), to codziennie wszytsko zmienia parę razy, i jakoś tak szybko ta pralka się zapełnia, że praktycznie co dzień, albo co drugi musze prac :/

Aga, dzięki. Przekażę na pewno. :)
Odpoczywaj, jeśli możesz i nie miej żadnych wyrzutów sumienia.

Mamtu, przekaż gratulacje Młodemu ;)

Selene, wszystkiego cudownego dla Maksa! :)

Pochmurny ten dzisiejszy dzień... Ja skapitulowałam i postanowiłam dzisiaj nie iść na zajęcia ;) Muszę trochę posprzątać, w końcu normalny obiad ugotować... Ale coś czuję, że dziś też mam zwolnione obroty. Aczkolwiek jest o niebo lepiej, niż wczoraj :) No nic, lecę z psiorem na spacer - i tak już późno. Miłego dnia!

Sonia, w 9. miesiącu to każdy jest wielorybem, nie oszukujmy się. ;)

Marta, z tą młodością u mnie to trochę przesadziłaś. ;)

Kobietki, nawet jak przytyjecie za dużo (czego Wam nie życze), to raz dwa zrzucicie, bo młodziutkie jesteście:))
No a poza tym przy dwójce dzieci to będziecie szczypiorkami w try miga:)

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...