WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Ja też będę autem i z Ksawerym także fajnie Dorotii że bierzesz młodego to będzie miał towarzystwo :)

Mój na szczęście jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami także nie łazi w nocy ale za to się wydziera jak chce żebym przyszła :)

Na zajęcia na awfie pewnie można przychodzić 2 razy w tyg ale one trwają tylko do końca maja.

dorotiii nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się, że trzeba iść gdzieś z 500m na oko :) także jak wolisz :) daleko nie jest :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marta - mozna uzywac kremow do depilacji, tylko zrob test zanim uzyjesz bo ciaza i hormony powoduja ze skora jest bardziej wrazliwa i mozesz sie poparzyc kremem ktory normalnie cie nie uczula, zwlaszcza te strefy intymne. niestety depilacja woskiem tez jest bardziej bolesna bo skora jest bardziej ukrwiona, teoretycznie ale nie u wszystkich wlosy powinny wolniej rosnac i nie wypadac aczkolwiek narabiaja po porodzie i ja myslalam ze lysa zostane.
co do obcasow to rozumiem, ale mysle ze wejscie mozesz i powinnas zrobic.

witajcie dziewczyny o poranku,

rano obudziło mnie piękne słoneczko, ale coś już się skryło niestety.
Selene oczywiście powodzenia podczas badania.

Aga, cieszę się że nadal jesteś zadowoloną ciężarówką - oby tak dalej.
pytanie jeszcze o te zajęcia na awf- trzeba chodzić trzy razy w tygodniu czy można np tylko raz czy dwa razy?

Pytanie o szkołę rodzenia SM? czy któraś będzie chodziła do punktu na Jasieniu?

Marta13 ja mam 3 koty :) i uwaga jeden zawsze w środku nocy chce wyjść - dzisiaj o 3:40 - tyle tylko że go nauczyłam i wypuszczam go na taras na 1 piętrze a on po krzakach i kracie schodzi na dół, kiedyś to po schodach i zimnej klatce schodowej z nim schodziłam ;/ drugi kot za to ma misje spać na mnie i też mnie budzi bo po prostu po mnie łazi. Dobrze że trzeci jest bezproblemowy i przesypia noce!
Jak dodać jeszcze Dominika który przyłazi i też przezemnie się przetacza to ja mam pobudkę tak średnio 5 razy w ciągu nocy. No ale lata przyzwyczajania robią swoją i jak jadę w delegację to też się już budzę co chwilę.

Dziewczyny a powiedzcie mi jak z tym ogniskiem - jak zostawię samochód to jak daleko będę musiała iść? pytam bo muszę wziąć rumcajsa i nie wiem czy wózek pakować.

Anusia, wybawco:) Dzieki za odpowiedż. Będę mogła założyć krótki rękaw, bo tak to czułam się niefajnie... A golarek nie trawie, bo szybko odrasta szczecinka hihihi.

Wychodzi na to, że większość z nas dziś miała noc z przebojami. Ja nic nie przyjmuje, dzieci nie mam ale za to kota mam. A ten nauczony, że kuweta sprzątana jest od razu wydzierał się wniebogłosy. Raz o 2 w nocy, a potem o 5... ;) Ale co tam. Dobrze, że go mam, bo mam do kogo pogadać w ciągu dnia.

Marta13, krem do depilacji jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i Dziecka. Najlepiej jednak używać tego samego, którego używałaś przed ciążą - żeby nie narażać siebie na ewentualne uczulenie. Chyba nawet Kasia Bosacka w ostatnim "O Matko!" potwierdziła powyższe, tak więc kremom przeciw zbędnemu owłosieniu mówimy stanowcze TAK :)

Dorotiii, też ten syndrom mnie spotkał po pimafucin, ale chyba jednak nie aż w takim stopniu. Hmm może lepiej zasięgnąć opinii lekarza?

U mnie też sen niespokojny dziś w nocy. Powód jednak inny: pełnia księżyca...

anusia dokładnie chodzi o pinafucin, strasznie na to reaguje. Normalnie aż mi się ciężko chodzi bo mam wrażenie że zaraz się posikam ;/

Sonia mój rumcajs 3 razy w ciągu nocy się do nas wbija... odkładam go a on przyłazi z powrotem. Moim zdaniem on nasze łózko uważa za swoje ;/ masakra!

Selene trzymam kciuki!

Aga będę na AWFie :)

Dziś mój syn nie dał mi spać. Od 3 do 4 z nim walczyłam aż w końcu wylądował w moim łóżku :/ tym sposobem spaliśmy tylko do 7 i ledwo żyję. A tak pięknie spał jeszcze do nie dawna....

Dzięki dziewczyny :)
Zgodnie z "poleceniem" po powrocie przedstawię same dobre wieści ;)
Lecę zatem uzbrojona w colę - co by dzidzia nie myślała, że może spać podczas badania :)

Selene, będzie dobrze:) Trzymaj się dzielnie i miłych wrażeń podczas badania:)

Hello z rana:)
u mnie niestety ciąg dalszy bólu głowy. Może jak wiatr przestanie wiać, to może ból przejdzie...

Chyba Walerka pytała dlaczego nie mogę nosić butów na wyższym obcasie: w ciąży zaczęły mi strasznie wychodzić żyły na nogach i buty na obcasie wyłączyłam chwilowo z garderoby. Ale chyba na sam ślub wystąpie w obcasiku, bo sama siebie nie zdzierże w lustrze;)))

Mam do Was nietypowe pytanie: czy można używać w ciąży kremy do depilacji? Bo tak porosłam na rękach, że jeszcze chwilę to będzie mi bliżej do małpki niż do człowieka;)))

Miłego dnia Dziewczyny:)

Dzień dobry! :)

Selene, dorzucam swoje kciuki :) Czekamy na wieści! Tylko te dobre oczwiście :).

Sonia, będziesz na AWFie? :)

Selene, kciuki zaciśnięte. Odezwij się po. :)

Witam :)
Mnie póki co nic nie boli :) Jedynie stresik mi doskwiera...
Właśnie pałaszuję śniadanie i zaraz do lekarza.
Miłego i słonecznego dnia :)

Dzień dobry!

Jak dziś Wasze bolące głowy i inne części ciała? Może pogoda będzie bardziej łaskawa niż wczoraj, szczególnie dla tych, które na nią właśnie reagują.

Anusia, to dobrze, że Ci dobrze. ;)

Miłego dnia!

Anusia999, witam w naszym mamuskowym gronie:)) oby Ci się dobrze z nami dyskutowalo.

A mnie od popołudnia boli głowa:( Lyknelam połowę paracetamolu, ale nicnie pomaga... Mogłaby się ta pogoda w końcu ustabilizować, bo ile można. I jakoś nic się nie chcę...
Może jutro będzie lepiej;))

Witam nową mamę :)
ja też mam problem z bólami głowy. Teraz to w zasadzie z dwa razy w tygodniu się zdarzy, ale był okres w pierwszym trymestrze, że ok dwa tygodnie dzień w dzień mnie głowa łupała. Ja generalnie jestem niskociśnieniowcem. Dopiero w ciąży mam normalne ciśnienie. (czyli podobnie jak Anusia999).
O uboju też się nie wypowiadam, wystarczająco się denerwuję przed jutrzejszą wizytą, więcej nie potrzebuję...
A spotkanie to ja o tej 15 ewentualnie bym była, ale będę to wiedziała dopiero w czwartek, także w razie czego mnie nie liczcie.

Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie. Najchętniej spotkałabym się z Wami na żywo, ale niestety nie dam rady w czwartek dojechać na grilla - muszę polować na moją ginekolog. Mam nadzieję, że jednak nie jedno spotkanie przed nami - jakbyście ustalały kolejny termin, chętnie wezmę aparat (fotografia to takie moje małe hobby), żeby sobie jakąś brzuszkową sesję strzelić.

Dorotiii, jeśli te globulki na P to Pimafucin, to mnie też po nich "cisnęło" i musiałam częściej korzystać z wc. Ale to chyba taki skutek uboczny... Dodam, że po nystatynie - nie było tego problemu.

Jeśli chodzi o ciśnienie, ja jestem niskociśnieniowcem i dopiero w ciąży moje ciśnienie wzrosło do wartości 110-120/70. Lekarka powiedziała, że mam ją powiadomić, gdyby przekroczyło 140.

Nie śledziłam jeszcze dzisiaj doniesień mediów, więc nie jestem na bieżąco z tematem uboju rytualnego. Ale pewnie nadrobię, bo mam w rodzinie muzułmankę i kiedyś o tym rozmawiałyśmy, jak ta sprawa wygląda u niej w kraju.

PS Mamtu, jest mi tutaj dobrze :)

Dora, bólu głowy nie zazdroszczę Mnie na szczęście tak często nie dopadają. I właściwie nie są bólami, a raczej takim ćmieniem.

Dzięki, Katka_ - pewnie bym nawet na to nie zwróciła większej uwagi, ale wiesz Tu nagle każą ciśnienie mierzyć, więc trochę się przestraszyłam. Ale jak tak to ok :). Moja ciąża póki co też przyjemna :). Tak jak pisałam pierwszy trymestr super, teraz zaczęły się schody ale powiedzmy, że to schody ruchome i jestem nadal zadowoloną ciężarówką ;).

Moja szwagierka też rodziła w Pucku, próbowała w wodzie, ale jej to kompletnie nie odpowiadało, więc dała sobie spokój ;).

Hej Anusia999 fajnie, że jesteś 

Ania83 mi właśnie wczoraj lekarka powiedziała, że BYĆ MOŻE te moje bóle głowy są spowodowane właśnie skokami ciśnienia, no i poniekąd z tej mańki to mierzenie. Jak masz możliwość to też sobie mierz nie zaszkodzi ;). A co do uboju rytualnego to nawet się nie odniosę, bo na pewno ciśnienie skoczy mi grubo powyżej normy

Dziewczyny, to jak z tym grillem? :) Przekładamy na 15.00 ? Żeby było nas jak najwięcej! Może ktos jeszcze się zdecydował? :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...