WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Marta to Ci psikusa Basia zrobiła :) A co lekarz powiedział, dalej musisz leżeć? Mam nadzieję, że się pojawisz na następnym spotkaniu.

Mamtu ja bardzo chętnie zawsze na spacerki, kawki i inne przyjemności :)

Ania ja kawę też piję - jedną dziennie. Ciśnienie mam niskie więc bez kawy kiepsko

Cześć Koleżanki:))
Melduje się po kilku dniach. Fajnie, że się spotkalyscie i mam nadzieję następnym razem też być. Na razie jeszcze mam ograniczona aktywność.

Dziewczyny, gratuluję udanych badań:)) Bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze!

Ania27, ja pije kawę rozp 1 raz dziennie i kawę inke do oporu:)

No i jesteśmy po polowkowym. Dziecko w 20 tyg 4 d waży 373 g. I Młody okazał się zrobić nam psikusa i będzie Basia:))))) Dziewczynka ma się dobrze i mam nadzieję, że tak pozostanie.
A ja odkąd odstawilam soki i zminimalizowalam pieczywo i ciastka to waga stanęła. Mam tylko jakieś bakterie, ale przepisał mi lek także dam radę.

Mamtu, a jak po glukozie? Moglas wspomóc się cytryna?

Miłego wieczoru:))

Sonia, jakby co, to niesamotne matki też się chętnie powspierają. ;)

Moi chłopcy podczas mojej nieobecności zrobili zakupy i kupili mi... truskawki. :D Wciągnęłam przed chwilą koktajl z połowy, a druga już czeka na skonsumowanie. Chyba nie dotrwa do wieczora. ;)

Ja na spotkanie zawsze chętna, byle nie w czwartek. :)

Mamtu, Mikołaj dostał frytki a ja poratowałam się 2 stripsami w KFC, bardzo mi to pomogło po tej jeździe autobusem.

Julka mój mąż też dopiero w czerwcu musimy się spotkać z dzieciakiami na jakiś spacerek - samotne matki muszą się wspierać ;)

Dziewczyny to co, kiedy następne spotkanie?! :)

Katka, ja dopiero jak trochę ludzi wysiadło i udało mi się usiąść na chwilę to zdołałam trochę dojść do siebie. Już miałam mroczki przed oczami.
Byliście na frytkach? :)

Julka, skoro tak, to najwyższy czas to zmienić. ;) A Twój mąż pływa? Ty gdzieś z okolic Jasienia czy pochrzaniłam?

Haha, Aga nie ma szans żebym się rozpłynęła kiedykolwiek nad sobą gdyż mam duże lustro w łazience ;)

Ech, mój mąż jest niewzruszony. Odkąd mamy Filipka to jego miłość skierowana jest tylko na niego. Nawet gdybym powiedziała mu że ktoś inny zwrócił na mnie uwagę to by chyba tylko się uśmiał :)

Mamtu, bo ja dopiero 20tydzień czyli cały miesiąc za Tobą. Zresztą tak jak mówiłam, mi z tych 7kg to najwięcej chyba w tyłku przybyło, śmieję się że tym razem chyba tam noszę dzidziusia :).

Cieszę się że jakoś dojechałaś, ja już przy końcówce w tym autobusie myślałam że padnę.

Julka, wyślij Mu zdjęcie czy coś. Niech wie, co Go omija. ;)

Aga, toś nam teraz dowaliła tym masażerem. :P

Stopy w masażerze (?) się odprężają, także mogę pisać ;)

Dora, Panda, Ania83 (Madleen już mówiłam) niestety niewiele się dowiedziałam, bo: dałabym sobie wszystkie kończyny uciąć, że moja ginka pracuje na położniczym, a tu psikus, bo na ginekologii I tak naprawdę powiedziała mi tyle, że najlepiej by było dla mnie gdybym rodziła w Wejherowie i tak też postanowiłam. Także wybaczcie, ale nie mam więcej wieści Jedynie Dora teoretycznie nie ma żadnego problemu z dostaniem się z ulicy. No ale w praktyce jest tak, że jeśli jest naprawdę duże obłożenie to często Kliniczna wymienia się z Zaspą i nawzajem między sobą odsyłają rodzące. No i to tyle Wybaczcie ;)

Dora, przez Ciebie zachorowałam na Roana (Maritę) ! Ta zieleń jest obłędna ;) No ale nie wiem jak on się ma na żywo, także wszystko przed nami :) I nie przejmuj się spotkań, mam nadzieję, będzie jeszcze wiele! :)

Mamtu, ja się trzymam właśnie tej wersji ;) Zresztą utwierdziłaś mnie dzisiaj, że wszystkie Tymony to fajne chłopaki ;)

Julka, ja nadal nie mogę sobie Ciebie wyobrazić w dłuższych włosach, ale w każdym razie w tych Ci świetnie :) Tylko się nie rozpłyń od ilości tych komplementów ;)

Mamtu, mąż zobaczy dopiero w czerwcu, do tego czasu może nawet zapomni że byłam u fryzjera i że coś robiłam z włosami :) i dziękuję za komplement, ale żebym mogła pochwalić fryzjera i fryzurę muszę zaczekać do pierwszego mycia - zobaczymy co tak naprawdę z nich wyjdzie.

Dora, przepraszam, muszę się poprawić. Rozmawiałam przed chwilą z koleżanką która ma wózek jedo - ona ma model Fynn. Od Bartatainy różni się tym, że z przodu ma skrętne kółka - bo do małego sklepu nie wjedziesz bartatainą. I koleżanka powiedziała, że musisz koniecznie sprawdzić czy stelaż wejdzie do auta, bo jej psiapsióła kupiła jedo fynn i się okazało że nie mieści do swego bagażnika. Przez rok była skazana na spacery wokół domu :(

Aga, nie ma tego złego... Tymon ma szansę być bardzo inteligentny. ;)

Dora, głowa do góry. A na warsztatach 6. 06. nie możesz być?

Kurczę, tyle fajnych spotkań mnie omija;/

No to i ja się zamelduję :) Dotarłam już chwilę temu (po drodze jeszcze endokrynolog), ale moja poducha przyszła i musiałam od razu ją wypróbować ;) No i polecam! :)

A u endokrynologa tak jak się spodziewałam, podniesienie dawki. Także nic nadzwyczajnego ;) Napiszę więcej później, bo lecę coś spałaszować ;)

No ale również dziękuję za super spotkanie! I masz rację Mamtu - jak zawsze za krótko :)

Jestem i ja. Po przyjściu - padłam. Po 30 minutach na stojaka w autobusie i 15 minutach szybkiego marszu do domu. Szok. Ktoś Tu narzekał na kondycję? Sonia, Aga? ;)

Fajnie było się z Wami spotkać, chociaż jak zwykle trochę za krótko. Dzięki za miłe pogaduchy. :)

Dora, mój Mały wg usg połówkowego (21tc) ważył dokładnie 430g, więc głowa do góry - masz dziecko w normie. Ja bym się tak tych pomiarów nie trzymała, bo one rzadko kiedy są miarodajne i wiarygodne.

Julka, zapomniałam Ci powiedzieć, że bardzo Ci ładnie w tych krótkich włosach. A jak reakcja męża? Zadowolony? :)

Sonia, jeszcze raz gratulacje. I wyników i córeczki. :)

A Madleen i Katka to już zupełnie wpędziły mnie w kompleksy. Nic po Was nie widać, to niesprawiedliwe, no! :P

Ja kawę piję. Rozpuszczalną, z płaskiej łyżeczki, dwa razy dziennie. Bez kawy nie żyję.

Madleen, fajnie, że będziesz na warsztatach. :)

Może i ja Was w końcu zobaczę na warsztatach, kto będzie w Gdyni, bo nie pamiętam;)

Madlen polecam porównać wózki w sklepie, to najlepsza metoda i świetna zabawa;) Co do X-landerów, słyszałam, że większe dzieci szybko z nich wyrastają. Gondolka jest w nim mała(75/31) weź to pod uwagę:)

Aniu nie znam jeszcze, maluch się cały czas ukrywa. W czwartek połówkowe może się ujawni.
Co do kawy to ja piję codziennie z ekspresu. Uwielbiam kawę i bez niej nie wyobrażam sobie dnia.
Madleen co do testowania wózków to chyba najlepiej w Mama i ja.

Mi również było bardzo miło poznać Was osobiście :) Mam nadzieję, że powtórzymy kiedyś takie spotkanie...
Zapisałam się przed chwilą na te warsztaty 6 czerwca, także pewnie się zobaczymy.

Ja choruję na razie na ten wózek: http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/
Ale muszę wpaść do jakiegoś sklepu i zobaczyć jak się go prowadzi...

Bagażnik na szczęście mamy duży więc wózek się zmieści:)

Co do kawy to ja wypijam dziennie dwie- takie z jednej łyżeczki. Mam tak niskie ciśnienie, że bez kawy nie dam rady. Na pół godziny przed śniadaniem biorę euthyrox, i widać dobrze się wchłania, bo wynik mam ostatnio bardzo ładny. (tsh- 1,2). Moja lekarka nie bada mi ft4 a jedynie tsh ( twierdzi, że to ją bardziej interesuje).

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...