WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Sonia!!! Ratuj... Właśnie spojrzałam, że dzisiaj ćwiczenia na sali judo, a ja jeszcze tam nie byłam... Jak ja tam dotrę?! Przecież w tym molochu prędzej się zgubię, niż znajdę kogoś kogo można by zapytać :p

Ja, podobnie jak Sonia, nie byłam w żadnej z nich (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ;) ). Także może niech określą "bywalczynie" ;). Grunt żeby był jakiś zaciszny kątek - tak myślę :).

Mi też wszystko jedno, jakby co. :)

Sonia, wymyśliłaś coś z tymi zapisami do żłobka, czy czekasz do porodu?

Ja nie byłam nigdy ani w jednej ani w drugiej więc wszystko mi jedno. Ja ruchy też czuję od jakiegoś czasu ale wczoraj pierwszy raz takie mocno wyczuwalne przez skórę.

O właśnie. Zupełnie mi wyleciały z głowy te nazwy. Dzięki. :)
No to gdzie w takim razie wolicie?

A, zapomniałam. Przysłali mi przypomnienie o warsztatach Mamo, To Ja 6.06. Mają trwać od 16:25 do 20:45. Znowu się nasiedzimy do bólu. :)

Mamtu wcześniej była mowa o Pikawie i Retro. Obie na Piwnej.

Dzień dobry!
Ja po weekendzie jak zwykle zaspana ;)
Ruchy już czuję regularnie, od paru dni brzuch mi "rusza" :) Odliczam do połówkowego, do 16 maja.
Jutro uderzam na zakupy właśnie w poszukiwaniu szortów bo od środy znowu ciepło, a ja dalej nic letniego nie mam. Być może uda mi się też dotrzeć na spotkanie.
Miłego dnia ! :)

Dzień dobry!

Jak Wam minął weekend? Widzę, że cisza była, więc pewnie aktywnie?

Właśnie, Dziewczyny, gdzie my się jutro spotykamy? Marta polecała jakąś knajpę i Selene chyba też, ale nie pamiętam co to były za miejsca. Jakieś propozycje? :)

Ja jutro nie mogę być długo, bo mąż jednak pracuje popołudniu, więc muszę go zmienić przy Młodym. I mam nadzieję, że po tej glukozie w ogóle będę żywa. ;)

Miłego dnia!

Witan po weekendowo, duzo sie dzialo to teraz zezbie prezentacje na jutro.
Czuje ruchy juz codziennie ale jakbym nie wiedziala ze to ma byc to, to bym przeoczyla. Odliczam dni do polowkowego ale to dopiero 5.06. A tak to nastepny tydzien do przodu I juz 18 leci.
Ach I sie zalamalam i kipilam ciazowe jeansy, jeszcze sie mieszcze w moje ale juz wieczorami nie wygodnie.

Kurde, aż tak? To jak ja we wtorek z łózka wstanę?! ;)
Wiem, wiem... Tak się tylko próbowałam pocieszać ;) Zresztą, na razie, naiwnie, będę się tej wersji trzymać :p

Oj to się przygotuj na dużą dawkę zakwasów haha jakoś zmienili tempo i ćwiczenia w zeszłym tyg, w piątek to ja już ledwo chodziłam :)
Aga nie chcę Cię martwić ale łożysko z przodu raczej nie uchroni przed kopniakami w żebra :P

Sonia, ja trzymam się przedstawionych mi plusów łożyska umiejscowionego z przodu - przede wszystkim mniejsza bolesność kopniaków właśnie ;) Ale zobaczymy jak to będzie, bo przecież może być różnie :) Wybierasz się jutro na ćwiczenia? Ja w końcu po dłuższej przerwie zawitam ;)

Właśnie gdzie się spotykamy dziewczyny? Jakaś kawiarnia w gdańsku?

Aga ja też coraz częściej i mocniej czuje ruchy, śmieszne uczucie. Potem niestety im dziecko większe i bardzej ruchliwe tym to mniej przyjemne się robi :) Ja pamiętam jak Ksawery mi noge w żebra wpychał...ała!

Dzięki dziewczyny! W tym samym dniu, wieczorem powtórzyły się ruchy i był to właśnie już takie mocne pchnięcie :D Ale niestety od tamtej pory cisza. Pozostaje tylko czekać na kolejną dawkę ;)

Dora, Ania83, Panda i Madleen jak się jutro wszystkiego dowiem to od razu naskrobię ;)

A propos spotkania uprzytomnijcie mnie gdzie my się w ogóle umówiłyśmy? ;) Bo w ogóle tego nie zarejestrowałam ;)

A z tą glukozą to obligatoryjne badanie czy musi wystąpić jakieś wskazanie? Bo jeśli nie to widać zbliża się do mnie, skubana, wielkimi krokami

Apoloniaa, zdrowiej szybko! Co byś się męczyć nie musiała, bidulo ;)

Mamtu, wychodzę z podobnego założenia co do niemuszenia ;) Ale nie będę się już na te tematy zapędzać, wystarczy, że wykażę aprobatę dla Twojego toku myślenia i się z nim utożsamię ;)

Anavaw, ja myślę, że ta cisza to właśnie po to żeby "spóźnialscy" mogli nadrobić ;)

Ja dzisiaj zakupiłam sobie szorty dżinsowe, wcale nie ciążowe, po prostu z gumką :) Może nie starczą do końca, ale na etap przejściowy na pewno ;) No i zamówiłam sobie poduchę kojec, zobaczymy kiedy przyjdzie i jak się sprawdzi. Stwierdziłam, że warto spróbować, w końcu majątku nie kosztuje, a może się sprawdzi, skoro tyle pochlebnych opinii na jej temat krąży w eterze ;)

anavaw: no właśnie to jest oburzające, że medycyna poszła do przodu i jest już coś takiego zzo, a mimo to w woj. pomorskim otrzymanie go graniczy obecnie niemal z cudem (w placówkach państwowych). podobno w Warszawie jest w tej chwili na żądanie w każdym szpitalu, nawet w niektórych szpitalach powiatowych (np. Łomża) nie ma z tym problemu. Mogliby chociaż pozostawić możliwość dopłacenia do niego w szpitalu, a nie że zakazali brać dodatkowych opłat i tym samym zmniejszyli dostępność tego znieczulenia...
a ja po dwóch dniach (spóźnionych) prac w ogródku jestem cała połamana:)

hej hej
ale tu spokój w weekend:) dzięki temu troche nadrobiła, ale tak pedzicie że trudno wszystko spamietać :)

coś tu dużo chłopców będzie widzę :) gratuluję i dla mam córeczke też, to są małe księżniczki :)

Dziewczyny ja też dołączam się do spokoju :) każdy ma prawo do swojego zdania. dość złości jest nacodzien gdzie indziej .....

Zdrówka dla Was chore mamusie.

Ja tam jestem za porodem SN. ale wiem, że nie których starch paraliżuje i szuka innego rozwiązania. ale trzeba się dobrze nastawić. liczyłam na tą chwilę razem po prodzie w pierwszym nas z Jagódką to omineło nie stety, ale teraz mam nadzieję, że będzie wszystko ok i będe mieć maluszka odrazu przy sobie. bo to straszne jak nie moża przytulić maluszka odrazu. Ja JAgodę przytulilam prawie po dobie.

co do znieczulenia do nasze Corki bedę już mieć napewno albo jeszcze coś leprzego tak ta medycyna do przodu idzie :)

Miłego dnia

Kurcze, tyle, że ja w sumie nie mam zamiaru 'chodzić'. Wsiądę do samochodu obok przychodni i wejdę do domu, a potem tylko z domu do przychodni. Ale lepiej zadzwonię. Nie umrę od dwóch godzin siedzenia - wezmę sobie książkę i jakoś przeżyję. ;)

Mi też kazali siedzieć po glukozie :/

Apolonia zdrówka życzę!

Też nie mogłam chodzić przy krzywej cukrowej, pani pielęgniarka zabroniła nawet wyjść do sklepu na dół żeby zrobić "przy okazji" jakieś zakupy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...