WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

U mnie w przychodni - po 2 godzinach tylko.

A po tym 75 to pobieraja krew tylko od razu i po 2 godzinach czy po godzinie a potem jeszcze po drugiej??
Asia niezla akcja z ta pizza :)))

Katka, ja szczerze mówiąc nie wiem jak jest z tą glukozą. W pierwszej ciąży miałam robioną 75 i miałam nadzieję, że może tym razem będzie 50, ale moja lekarka twierdzi, że 50 nic nie daje, bo wynik wychodzi często przekłamany. Kazała zrobić 75. Z resztą w laboratorium pielęgniarka powiedziała mi to samo i kazała przynieść 75.
Także czeka mnie kłucie, duża dawka słodyczy i dwugodzinne oczekiwanie na drugie kłucie. :)

Aga, gratulacje! :)

Aga super że poczułaś już ruchy :) Widzisz, teraz masz pewność że to jest TO :) ja też już je czuję, zwłaszcza kiedy śpię na brzuchu, ale takie delikatniutkie. W ciągu dnia nie czuję nic.

Hej hej :)

Też się dopisuję do listy wtorkowej:

Spotkanie 14. maja 12:00
1. Sonia
2. mamtu
3. Cleanna
4. Aga
5. Arabelka
6. Katka
7. Julka

Mam nadzieję, że tym razem nam wypali. A data okazuje się lepsza od poprzedniej, bo przyjechała moja mama, która zajmie się moim rozbrykanym synkiem. Co by nas nikt nie przepędził z knajpy ;)

Moja przyjaciółka prowadziła ciążę u dr Leszczyńskiej - jest bardzo zadowolona z profesjonalizmu i ciepłego podejścia pani dr. No i dr Leszczyńska na bank pracuje na Klinicznej. O dr Świątkowskiej słyszałam, prowadziła ciążę trojaczków u znajomej znajomej. Ciąża wiadomo z dużym obciążeniem, mama była zadowolona z lekarki.

Podobnie jak Wy uważam, że poziom naszej kultury, empatii i wychowania wpływa na nasze zachowania. Wtrącanie się do wychowania obcych dzieci pozostawiam bez komentarza. Każda matka stara się wychować swoje dziecko najlepiej jak potrafi, a dzieci mają różne temperamenty. A to że mam rozbrykanego synka nie oznacza dla mnie zakazu odwiedzania restauracji, kawiarni i generalnie miejsc publicznych. Coś mi od życia się jeszcze w końcu należy oprócz brudnych pieluch. I wydaje mi się prawdą, że wiele z kobiet dopiero po tym jak urodzi swoje dziecko, przeżyje pierwszy rok macierzyństwa to widzi że to wcale nie jest proste wytłumaczyć maluchowi że w miejscu publicznym powinno spać lub przynajmniej siedzieć prosto i cicho.

A dlaczego miałybyście się nie dostać na kliniczną?

Aga gratulacje że poczułaś maleństwo ja od jakiegoś czasu też czuję ale narazie bardzo delikatnie i nie codziennie.

pisałam już kiedyś, że w ciąży mam problemy z pamięcią i koncentracją, ciągle coś gubie i potem tego szukam albo zapominam o "bożym świecie". Ale to było nic. Właśnie przed chwilą włożyłam do piekarnika gotową pizze W FOLII i dopiero smród topionego plastiku sprawił, że się zaniepokoiłam :/ masaakra, a tu jeszcze 5 miesięcy, nie wiem czy nie zrobię sobie krzywdy do tego czasu :)

Aga, Dora, interesuje mnie dokładnie to samo, więc mam ogromną nadzieję, że podzielicie się wiadomościami :)

Chciałabym się też zapisać na kliniczną do szkoły rodzenia, ale położna, która ją prowadzi nie powiedziała mi nic konkretnego odnośnie kursu w lipcu czy sierpniu. Mówiła, że nie wie jeszcze jak to będzie, bo to okres urlopowy...

Ja pierwsze ruchy poczułam na koniec 17tc a potem była cisza i tak dopiero od 20 czuje je regularnie:)

Aga dobrze pamiętasz, interesuje mnie jakie mam szanse dostać się na kliniczną "prosto z ulicy" no i jak tam jest z dostępnością zzo- czy na porodówce jest anestezjolog?

Ania83 - ja też mam łożysko z przodu ;) Może znaczenie ma też wielkość malucha? Bo nasz ostatnio był prawie tydzień starszy wg USG. Matko, co za uczucie :D Ale wcześniej też się wahałam czy to TO, bo czułam takie bulgotanie... Nie wiem jak to inaczej opisać. A teraz poczułam, że to na pewno było TO! Ale jeden raz i cisza... No i nie był to kopniak oczywiście ;) Ale odczuwalny ruch :)

GRATULACJE! ja od jakiegoś tygodnia-dwóch co jakiś czas czuję jakieś takie wibracje czy pulsowanie "od środka", moja lekarka twierdzi, że to może być to, ale nie jestem pewna. Ale mam łożysko za przedniej ścianie, więc możliwe, że czuję ruchy "zamortyzowane", więc dlatego takie słabe.

Aga pytaj i dawaj znać!

Dziewczyny!!!! Poczułam!!!!! :D :D :D

Dam znać Aniu :-) nie mam pojęcia jak to jest z nfz niestety... :-) ja wiem że raczej idę tam innych raczej nie szukam..nie chce mi sie ;-) poza tym..już rodzilam sn..nie mam dzieci ale rodzilam więc wiem co i jak..idę głównie ze względu na pielegnacje ;-)

Na pewno dam znać :)

Dora, pamiętam, że chciałaś żebym się zapytała jak jest z możliwością porodu na Klinicznej, tak? Czy coś pokręciłam? Jak możesz to mi przypomnij co Cię nurtowało, a tym razem zakoduję i w poniedziałek zapytam ;)

Oooo Aga to daj znać co sie dowiesz :-) jak ja będę coś wiedziec też sie odezwe z nowinkami ;-) może uda nam sie chodzic razem :-D

rozumiem Panda, jakbyś wiedziała coś nt. szkoły rodzenia to napisz, może się zapiszemy razem:)? ja co prawda od czerwca będę uczęszczać do SuperMamy, bo się załapałam w ramach nfz, ale nie oznacza to, że nie mogę się zapisac dodatkowo przy Klinicznej. no chyba że to tez na nfz? czy odpłatnie? bo jesli obie w ramach nfz to chyba jednak mógłby być problem (?)

Panda, ja właśnie na wizycie w poniedziałek (chodzę do dr Barwińskiej - Pobłockiej, z kolei z mojego doświadczenia to właśnie najlepszy lekarz ;) ) zamierzam się zapytać o szkołę rodzenia przy Klinicznej, więc dam znać czego się dowiem :)

Aga, faktycznie :) no możliwe, choć to tylko orientacyjne... na dziś ma termin moja kuzynka, ale ona się szarpnęła na Swismed, żeby mieć możliwość znieczulenia... a ja zapomniałam telefonu do pracy i nawet nie mogę zapytać, czy to JUŻ :)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??