WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Aguś, dziękuję:) Tobie zbliżającego się kolejnego:)
Też tak myślałam jak Ty o ciąży. A przede wszystkim, że tyle zrobie hehe. I co? Najpierw przeleżałam, teraz też dużo nie zdziałałam i tak sobie połowa ciąży przeleciała.
Właśnie Baśka sobie kopie... Jak na razie lubie to uczucie:)

Sonia, ale ja właśnie już tej siły nie mam ! ;) Tylko czasem o tym zapominam ;)

Madleen, a goście na długo? :)

My sobie chwilę temu zdaliśmy sprawę, że za tydzień już będziemy na półmetku tej naszej ciąży Jak ten czas leci! Ja to zawsze sobie wyobrażałam, że w tej ciąży to będę i będę I będę tak chodzić z tym brzuchem i chodzić, będzie tak lekko i przyjemnie ;) Hehe, Twój suwaczek mnie tak natchnął, Marta gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodnia :)

Zbieram się na uczelnię, miłego dnia! :)

Dzień dobry Dziewczyny:)
Ja też się dziś wyspałam jak nigdy! I nawet żadnych głupich snów nie miałam;)

Selene, będzie dobrze na badaniu:) Spoko, luzik:) Ja to wiem!

A ja pije kawusie i czekam na serwisanta do telewizora. Skubany nie miał się kiedy popsuć tylko akurat teraz;)
No ale nic to, najważniejsze że pogoda jest ładna i można posiedzieć na balkonie.

Mamtu, ja też miewam ostatnio takie bóle jakby menstruacyjne, ale lekarz mnie uspokoił. Mam tylko wówczas chwile poleżeć. Biore nospe, poleże i przechodzi.

Mamtu, ja we wtorek bede w centrum do południa, więc jak coś to służe pomocą:)

Co do spotkania to ja jestem otwarta. W weekendy jak na razie mam coś oblegane (odkąd mogę wychodzić więcej), ale coś wykombinuje.

Dziewczyny pracujące - pełen szacunek dla Was. Bo ja posiedziałam troche dziś przy biurku i już mam dosyć. Jestem pełna uznania, że dajecie rade:)

No to tyle:) Miłego dnia!

jak dobrze być z powrotem w domu.

Selene, oczywiście prowiant obowiązkowo był i zaraz po wyjściu zęby w świeżą bułeczkę z szyneczką :). W poczekalni widziałam jak dwie ciężarne zmagają się z wypiciem glukozy :)

Mamtu, ja jeżdżę do Medicovera do Oliwy na badania. Możesz śmiało mnie wykorzystywać, nie patrz na serce.

hej dziewczyny :)
przy rannej kawce i śniadanku naskrobię coś i zaraz biorę się za gruntowne porządki, bo goście przyjeżdżają :P

Wczoraj wieczorem złapał mnie silny ból brzucha. Na samym dole. I faktycznie podobny do takiego przed okresem. Leżałam chyba z godzinę skulona i już się martwiłam, co się dzieje, ale na szczęście przeszło. Także Mamtu też miewam takie bóle, niestety...

Apolonia, też niedawno borykałam się z problemem infekcji. Przed wizytą zanim dostałam receptę, ratowałam się tantum rosa (do samego podmywania). Mi to doraźnie pomogło. A potem dostałam tabletki "dowcipne" :P i to był właśnie clotrimazolum. Więc skoro dają w tabletkach to z kremem tym bardziej nie powinno być przeciwwskazań...? Na ulotkach jest tylko że w pierwszym trym. nie można, a potem "ze wskazań lekarza". Ogólnie nie znoszę przyjmować czegokolwiek w ciąży, z obawy o dziecko, ale cóż począć. To leczyć akurat trzeba :/

Selene wszystko będzie dobrze! No i może w końcu podejrzycie co maluszek skrywa między nóżkami :) Trzymam kciuki za udaną wizytę i Twoje dobre samopoczucie po... :)

A my dziś zaspaliśmy. Obudził nas Młody o 6:30 i to już był ostatni dzwonek, żeby się zbierać do wyjścia. Mieliśmy tempo jak nigdy. ;)

O ja ale macie tempo z rana. Ja się dziś wyspałam, mój synek łaskawie dał pospać do 7:30 :)

Aga to chyba dobrze, że masz siłę tak skakać po schodach :) Ja ostatnio szłam z siatami na moje 2 piętro i ledwo się doczłapałam.

Mamtu mnie też czasem tak brzuch boli ale raczej jak poleżę to przechodzi.

Za dobrze masz. ;)

W gratkach wyręczyła mnie mama, a ja w tym czasie poleciałam do wodopoju ;)

Aga, zdradź jeszcze co w końcu zrobiłaś najpierw? Gratki czy jeden głębszy? :P

Selene, jakoś wcale się nie obawiam - nie uznaję innej opcji, niż ta, o której napisała Mamtu :) Forumowe kciuki gwarancją sukcesu! (dobre na jakieś hasło reklamowe ;) )

jak już będę po badaniu to ne pewno całkowicie przyswoję tą teorię ;)
jakoś tak przed cała wiedza chowa się w kącie hehe

No, właściwie skoro tak po wtorku Cię wzięło to mogłoby się zgadzać... Nie przemęczaj się w każdym razie, odpoczywaj, no i czekaj... Na pewno przejdzie, po prostu się przeliczyłaś co do swoich sił ;)

A co do sił właśnie, to wczoraj wchodziłam do mojej mamy (na trzecie piętro, a przed blokiem jeszcze jedne schody) i jak ten głupek zasuwałam, skacząc po dwa schodki (jak zawsze), no i jak już dotarłam na samą górę to nie dość, że myślałam, że płuca sobie wypluję to zastanawiałam się czy pogratulować swojej głupoty czy może najpierw jednak się napić ;)

Selene, jeszcze się nie nauczyłaś, że forumowe kciuki dają gwarancję powodzenia? :P

katka zabierz prowiant na badanie, żeby zaraz po szybko zjeść. Ja zawsze tak robię :)
Aga przyjmuję Twoją wersję o skowronkach, a jak będzie inaczej to znajdę Cię w tej Gdyni i będzie lanie ;)

Aga, no właśnie nie wiem. Też tak myślałam, bo we wtorek dość mocno (jak na mnie i moje zalecenia) się wyeksploatowałam. Tyle, że ciągnęło jeszcze wczoraj wieczorem i dziś w nocy. Nie mogłam spać - nie wiem czy bardziej z dyskomfortu czy z nerwów. ;) Poczekam i poobserwuję jeszcze. Mam nadzieję, że przejdzie.

Selene, obyś miała rację. :)

Katka, jesteś kochana. Śliczne dzięki, ale nie miałabym serca Cię tak wykorzystywać. :)
Trzymaj się dziś na badaniu. A gdzie robisz?

No widzisz, Mamtu - wersja Selene jest znacznie bardziej prawdopodobna ;)

Katka, dzięki! :) Pędź szybko na te badania i wracaj do lodówki ;)

Selene, twarda musisz być, nie mientka - i dotrwasz do 17, a później wyjdziesz od gina cała w skowronkach, zobaczysz ;)

Mamtu, a może ten ból to efekt rozciągania? Ja podobnie czułam, szczególnie jak się za dużo nachodziłam/naschylałam/ogólnie naruszałam. Zasygnalizowałam mojej gince ostatnio i powiedziała mi, że to po prostu rozciąganie się mojego "wnętrza" i, że wszystko w jak najlepszym porządku. Tylko "między nami" jest 6 tygodni różnicy, więc nie wiem... No i mi po odpoczynku przechodziło albo znacznie się zmnejszał ten dyskomfort.

witajcie w ten piękny poranek,

ja zaraz jadę na pobranie krwi, a już głodna jestem :)

Aga powodzenia z nauką no i oczywiście na egzaminach.

Mamtu, do mnie rzut beretem więc też chętnie pomożemy, jak nie masz co zrobić z Młodym.

Selene, Meg miłego podglądania na dzisiejszych wizytach

Mamtu dzięki :)
Ja też mam takie krótkotrwałe pobolewania podobne do okresu właśnie, mało bolesne. To pewnie skurcze Braxtona-Hicksa. Ja generelanie chwilę poleżę jak mnie złapią (głównie wieczorem) i jest ok.

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...