WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Dzień dobry!

Apoloniaa, te objawy, które opisujesz to pewnie grzybica. Miałam niedawno, niestety. Dostałam jakieś globulki i maść Pimafucort. Na własną rękę raczej nic nie bierz. Lepiej podpytaj lekarza. Poza tym te leki są na receptę. Nie wiem, niestety, czy Clotrimazol można stosować w ciąży.

Dziewczyny, ja mam od dwóch dni takie chwilowe pobolewania podbrzusza, jak na okres. Nie jest to bardzo bolesne, ale jednak jest. Trochę mnie to martwi. Staram się więcej leżeć i nie przemęczać, ale nie przechodzi. Macie / miałyście może podobne objawy?

Selene, Meg, trzymam kciuki za wizyty. :)

Miłego! :)

Witam z rana :)
Ania hemoglobina spadła mi ponad 1 jednostkę referencyjną przy branym żelazie nie powinno tak bardzo. Do tego hematokryt i ilość czerwonych krwinek w dół...
Ja z witamin biorę falvit mama lub vita-min plus mama.
Aga podłączam się pod pomysł spotkania w weekend :)
współczuję nie wyspania, ja w sumie dzisiaj też nie za bardzo rześka jestem. A dzisiaj ma być jeszcze tak ciepło. Do tego tak jak myślałam doszedł stres związanych z dzisiejszym usg. Oby dotrwać do tej 17...

Dzień dobry!

Apoloniaa, niestety nie pomogę ani przy wózkach ani przy infekcji, bo i z tego i z tego jestem zielona... A nie masz możliwości zadzwonienia do swojego gina skoro wizyta dopiero za 1,5 tyg.?

Ja się dzisiaj kompletnie nie wyspałam... Niby spałam te 7 godzin, ale czuję się jakbym spała 2...

Co do spotkania - ja jestem najbardziej elastyczna właśnie we wtorki, tylko te najbliższe tygodnie będą u mnie w ogóle mega napięte, więc ciężko mi się określić. Wiem na pewno, że podobnie jak Mamtu, przyszły tydzień u mnie odpada... Dziewczyny, a co myślicie żeby zrobić ukłon w stronę pracujących i tym razem spotkać się np. w któryś weekend? :) Chyba, że wyczekamy do warsztatów, ale to jeszcze 3 tygodnie, także nie wiem...

Hej dziewczyny :)

Julka - ja jestem meega zielona w temacie wózków, jak i wg wszystkich tematów związanych z macierzyństwem więc polegam tylko na opinii. Znajoma niedawno urodziłam i kupili właśnie Jedo Fynn, jest bardzo zadowolona, tylko jak pytałam tego znajomego mówił że części są gorszej jakości i jest dość ciężki i coś tam jeszcze ale nie pamiętam, ale chyba muszę sama to wszystko oblukać :)

Mam taki problem, brałam teraz antybiotyk od soboty na zaostrzoną astmę i dostała jakiegoś zapalenia pochwy... swędzi, szczypie.... wizyta dopiero za 1,5 tyg. co byście poradziły? czy maść Clotrimazolum mogłabym stosować?

Ja też mam jod w witaminach, ale lekarka mi jodu nie zalecała. Euthyrox i tyle.
Uciekam już dziś.

Ja tylko wiem o orzeszkach ziemnych, moga spowodowac alergie u dziecka, jezeli jesz w ciazy
Jodu nie biore, ale mam w witaminach.

Ania wątpię, że to co jesz w ciąży ma wpływ na alergię u dziecka. Ja biorę femibion.

Mój syn oczywiście oprócz marudzenia też nie śpi za dobrze :/

Co z tym jodem,bierzecie przy niedoczynności tarczycy?
A i chciałam Was podpytać jak myślicie czy jeżeli kobieta w ciąży je dużo nabiału to może uczulić dziecko potem,tzn czy dziecko może mieć alergię na mleko,bo w pierwszej ciąży mało jadłam mięsa a więcej nabiału i synek był uczulony,na szczęście wyrósł szybko z tego,teraz jest podobnie i trochę się martwię,bo tu gorzej o mleko dla alergików.

Czy któraś też przyjmuje żelazo w tabletkach?Selene a mocno spadła Ci ta hemoglobina,bierzecie jakies witaminy dla ciężarnych?Bo ja kończę trzecie opakowanie i na tym chyba koniec,chyba że lekarz powie co innego.

Dzięki dziewczyny :)
Mamtu Twój mąż to zasługuje na karę ;) mój ma te same tendencje do zapominania o tego typu sprawach i zawsze się na niego denerwuję. Mam nadzieję, że jakoś zorganizujesz opiekę :)
Sonia z 5 możemy sobie przybić piątki, tylko u nas akurat nie faza marudzenia, a nadpobudliwości i braku snu.

Ja się dostosuję, jakby co. ;) Przyszły tydzień u mnie i tak nie wygląda różowo, więc wątpię, żebym się mogła wyrwać. Chyba, że przed południem.

Mamtu ja mam jutro w planach nic nie robienie jak Ksawery będzie w przedszkolu :)

Aga miłej nauki :) Dasz radę! A na ćwiczeniach było to samo co ostatnio. Nic nowego. Tylko dzisiaj tak spokojnie nie zmęczyłam się za bardzo :) A części teoretycznej coś ostatnio nie ma....chyba też już trochę olewają bo niedługo koniec.

To co, ma ktoś propozycję terminu następnego spotkania?

Miłej (jakkolwiek by to nie brzmiało ;) ) nauki! Do jutra.

Nie, no chyba dwóję z plusem, co? ;) No nic, ja uciekam do nauki... Najbliższe tygodnie będą ciężkie, a samo się nie zrobi ;)

Do jutra i dobranoc! :)

Coś tam w miarę kojarzę. Chociaż tak ogólnie to z topografii Trójmiasta mam dwóję. ;)

Mamtu, nie wiedziałam po prostu czy tak się orientujesz, więc napisałam ;) Naprawdę świat jest mały :)

Sonia, Ty to chyba sama ogarniasz to jak tornado :) A jak dzisiaj na ćwiczeniach? Coś ciekawego, nowego czy w normie? Bo w ogóle miała być jeszcze jakaś część teoretyczna na początku, a ja na nią trafiłam tylko raz... Jak to z tym jest?

A Ciebie co tak wzięło na porządki? Ja przespałam w ciągu dnia trzy godziny i nie zrobiłam nic.

Aga nie sprzątam ciągle :) Ale wiesz przy dziecku to jednak częściej trzeba, bo co posprzątam to on zaraz tornado robi :)

Sonia, moja mama chętnie, siostra też, tyle, że akurat tego dnia jadą do Poznania. Z teściem ostatnio mamy dość napięte stosunki, więc chwilowo Jego pomoc w ogóle nie wchodzi w grę.

Jest jeszcze szansa, że mąż będzie miał akurat przerwę w czasie mojego badania, więc przejąłby Młodego, ale dzisiaj się tego nie dowiem. Mam nadzieję, że do piątku się co nieco wyjaśni, to będę mogła myśleć konkretniej.

Aga, wiem. :) Domyśliłam się w każdym razie, że to musi być gdzieś niedaleko, skoro Ty obok Boboli.

Sonia, współczuję tych piątek. Może walnij Mu ze 2,5 ml Ibuprofenu, to trochę złagodzi objawy?

Mamtu, katolik jest pod moim domem ;)

Sonia, ja też ostatnio mam jakieś zmniejszone pokłady cierpliwości, na szczęście żadnemu z moich domowników nie wychodzą 5 ... A mi się wydaje czy Ty ciągle sprzątasz?! ;)

Gimnazjum i liceum na pewno Katolik, a podstawówkę - nie wiem. Musiałabym męża zapytać. :)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...