WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

ja też dziś w pracy "jedną nogą" :) ale jeszcze jutro i weekend :))))

potwierdzam z laktatorem i nie bawcie sie w reczny, bo to strata czasu, od razu elektryczny a nie zawsze sie przydaje wiec to bylby zbedny a kosztowny wydatek, zakup zajmuje pare minut a duzych roznic cenowych nie ma na internecie i stacjonarnie.
ja wlasnie powoli wyrastam z moich ciuchow, dalej w swoich dzinsach bo zalozylam ciazowe raz i z tylka mi spadaja, tylko mnie wkurzaly, na szczescie mam niskie elastyczne dzinsy w ktore jeszcze wchodze i jedne bojowki ktore nosilam w poprzedniej ciazy.
u nas tez bardzo zimno a ja po ostatnim rachunku za prad i gaz wylaczylam ogrzewanie to teraz marzniemy, ale sie zawzielam i powiedzialam ze w maju nie bedziemy ogrzewac i tyle.
ja produktywnie w pracy ale to tylko dlatego ze jestem pozamawiana na rozne maszyny i musze sie wyrobic. przynajmniej dzien szybciej plynie

Aga w Lidlu na Morskiej w Gdynia nie było tłumów, wiec może tam cos znajdziesz.

Aga kciuki zaciśnięte! Powodzenia!

Aga ja też trzymam :) Daj znać koniecznie jak poszło.

Aga w takim razie trzymam kciuki :)

Dziewczyny, trzymam kciuki żeby Wam Lidla nie obrabowali ! ;)

Arabelka, nie kupiłam nic dla Młodego z dwóch powodów po pierwsze: moja mama ma już wyprawkę dla trojaczków (zastanawiam się kiedy zaczną przed nią zamykać galerie handlowe ;) ), a po drugie: bałam się, że dziki tłum mnie porwie Normalnie masakra musiałabym się przepychać łokciami, na co nie miałam ochoty Wściekam się tylko, że właśnie tych bluzeczek sobie nie kupiłam Może jeszcze będą po południu? Zobaczymy ;)

Pomysł z listą super ! :) Ja laktator na pewno zakupię (elektryczny), bo muszę mieć swobodę wychodzenia z domu, chociażby na zajęcia :) Wanienkę kupujemy bez stelaża (nie mamy gdzie trzymać). Wyprawkę łóżeczkową już mamy komplet, w którym jest i ochraniacz, moskitiera, kołderka, poduszka, rożek itd. O fridzie słyszałam wiele dobrego i też zamierzam kupić. Do reszty się odniosę później, bo na razie czas mnie goni o 14.00 mam zaliczenie ćwiczeń z prawa UE, także kciukami nie wzgardzę ;)

Julka, mam nadzieję, że Filipek już się dobrze czuje :) Obyście dzisiaj przespali noc bez żadnych rewelacji !

A filmik bombowy! :) Chciałabym mieć tak pewną rękę do swojego brzdąca...

Madleen - z tego co sie orientuje to fotelik w bobocentrum kosztuje cos kolo 220 zl i jest chyba jakos w niebiesko-czarnym kolorze, ale na 100% nie jestem pewna. Wybieram sie tam na dniach to sprawdzę dokładnie :)

Dorotii-fakt ta połozna/pielęgniarka tak delikatnie rusza dzidziusiem, a on/ona jest taki spokojny, az zasnął/zasnęła ssając kciuka:)

Filmik faktycznie rewelacyjny. Zachwycają mnie takie spokojne dzieci. Mój niestety taki nie był i na początku kąpiel to mi się kojarzy z jego wielkim rykiem, z resztą ubieranie masowanie i inne zabiegi też ;) Ale może drugie będzie spokojniejsze i da się tak porozpieszczać

Dziewczyny co do energii w pracy podłączam się do Was. Mam to samo. W ogóle nie mogę się skoncentrować i kawa nie pomogła. Podpisując pismo zastanawiałam się nawet jak się nazywam z dobre trzy minuty. Potem posłałam przez pomyłkę dokumenty do kolegi i wmawiałam mu, że nic nie wysyłałam. Byłam święcie przekonana, że poszły one tam gdzie powinny. Z resztą już sam dzień zaczęłam z przekonaniem, że to wtorek :)
Olimpia jeśłi chodzi o laktator to moim zdaniem można się wstrzymać. mi mąż kupował dopiero jak się okazało, że będzie potrzebny bo miałam problemy z karmieniem. W szpitalu miałam wypożyczony medeli.
Dzidzia przesłodka :)

A mnie głowa boli coraz bardziej więc chyba skorzystam z drzemki Ksawerego i też się położę.

Co do liści kapusty to ja bym sobie je do szpitala odpuściła.
Dużo wody weźcie bo przy karmieniu piersią i zaraz po porodzie na maxa chce się pić. Pozatym nie ma co się też stresować z rzeczami do szpitala bo mąż zawsze może przywieźć jak czegoś zabraknie.

Ja wózek kupuję mutsy evo gondolę + fotelik maxi cosi pebble. Spacerówkę mam po Ksawerym także nie potrzebuję już.

oj Arabelka przepiękny film. Mnie nie tyle rozmarzył dzieciaczek co położna/pielęgniarka! Jakie ona ma spokojne pewne ruchy.... wie co i jak no i jak niemowlak jej usypia w kąpieli to mówi samo za siebie. Aż chyba sama spróbuje tak kąpać w domu .... z tym że jak będzie cesarka to do wanny pewnie z 3 tygodnie się nie schylę a umywalkę pomimo że mam dużą to nie aż tak dużą :)

Carolajna, Dorotii u mnie to samo. Ciśnienie mam na bank zastraszająco niskie, głowa mnie boli, a to na pewno przez tą pogodę. Nawet kawa mnie nie postawiła na nogi. I zamiast usiąść do nauki to śmigam w internecie.
No i na poprawę humoru listonosz przyniósł mi właśnie mandat za przekroczenie prędkości.

Arabelka filmik cudowny! Taka kruszynka śliczna! Rozmarzyłam się...
A wózek faktycznie super. Wózki Hartana są bardzo wysoko we wszystkich rankingach, nie ma to jak niemiecka jakość, tylko cena zaporowa :) No i czas oczekiwania faktycznie kosmiczny.
Ale jak teraz się zdecydujesz to będzie w samą porę :)

Arabelka a wiesz w jakiej cenie ten fotelik maxi-cosi? I w jakim kolorze?

Dziewczyny przesyłam Wam filmik,który rozklei każda ciężarna patrząc na tego ślicznego bobaska.Nie moge sie napatrzeć, a tym bardziej doczekać swojego Maluszka :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OPSAgs-exfQ

Maluszek ja też dopiero ok 17 będę w Lidlu i mam nadzieję :)
Fajny ten Hartan :)
A moja katywność w pracy podobna jak wasza. Nie zrobiłam prawie nic i nie mam weny zupełnie :(

dobra zmykam bo naprawdę źle się to dla mnie skończy;)
do usłyszenia później;)

jakby ktoś się wahał to fotelik maxi cosi pebble jest zarąbisty :) nie dość że dobry bo bezpieczny to wygodny dla dzieci. Super z zapinaniem i ogólnie same plusy. No może cena najmniejszy, ale pewnie można coś jeszcze upolować.
Drugi fotelik też chciałam maxi cosi, ale niestety mąż i dziadek (sponsor tego fotelika) woleli Be safe i do dzisiaj żałuje że nie postawiłam na swoim.

kurcze chciałabym wpaść też do lidla ale pewnie o 16 jak bede to już nic nie będzie:(

Dziewczyny ktoras z Was ostatnio pytala czy w bobocentrum w Gdyni jest fotelik Maxi Cosi Pebble. Z tego co sie zorientowałam to jest MC ale Cabrio FIX, takze bardzo podobny model :)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...