WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Maluszek to cieszę się, że Ci się udało i masz fajne spodnie :)

Niesamowite wrażenie:-) Teraz pewnie będzie sie częściej rozpychać:-)

hej dziewczyny.od rana mam takie parcie że non stop chodzę do łazienki sikać.aż się ze mnie śmieją w pracy,że ciągle chodzę sikać:)

Madleen moja ginka przyjmuje na klinicznej i kazała mi tam iść zrobić badanie glukozy i mówiła że mogę mieć cytrynę.więc liczę że nie będzie tak źle.

Carolajna weszłam w te spodnie:)

Dora śmiesznie to wygląda nie? Ja się wzruszyłam jak pierwszy raz zobaczyłam, ale niezbyt często mała aż tak wariuje.

A u mnie w laboratorium można mieć cytrynę, nawet lekarz mi powiedział, że mam wziąć sobie limonke albo cytrynke, więc mam nadzieję, że będzie mozna :)

Ja również się witam. Trzymam kciuki za badania i egzaminy i za co tam jeszcze trzeba;-)

Znow mi peka glowa, od wczoraj nie chce przestać:-/

Wczoraj wieczorem pierwszy raz widziałam jak mi cały brzuch skacze:-P

Aga i Selene to miłego podglądania dzisiaj i oczywiście czekamy na relacje!
Ja dziś już po badaniu krwi. Kolejka w przychodni była straszna, więc się naczekałam. Pytałam też babki w laboratorium o to badanie glukozy (bo to mnie czeka w najbliższym czasie) i obie stwierdziły, że już nie wolno stosować cytryny, bo wyniki wychodzą inaczej. Ale pewnie co przychodnia to inne podejście.

Miłego dnia wszystkim!

Cześć dziewczyny w ten brzydki piątek :)
Wczorajszy wieczór nie był w końcu taki najgorszy, ale co się naryczałam to moje. Dzisiaj jest lepiej :)
Za to nadal jakaś taka przeziębiona się czuję :(

Selene powodzenia u lekarza :)

Aga bedziemy trzymać kciuki zbiorowo i na pewno zdasz :)

Ja też podczytuje "zeznania porodowe" czasami. I sny, że urodziłam też miewam oczywiści nigdy mnie nic nie bolało we śnie. Ostatnio sniło mi się, że miałam synka i że nie miałam dla niego nic w domu jak już wyszłam ze szpitala.

Powodzenia, Marta! Niech obejdą się z Tobą łagodnie :)

to bezbolesnego kłucia Marta :)

Spadam na kłucie :/

Miłego i spokojnego dzionka!

Racja, Selene! I źródło pewne, przynajmniej ! :)

naczytamy się z pewnością relacji na naszym wątku :) od września to co rusz będą świeże doniesienia :)

Tylko, że ja na połówkowe idę do innej, niż chodzę zawsze (ale u niej też robiłam prenatalne)... Ale pewnie masz rację - wie co robi i nie ma się czym przejmować ;) Tym bardziej, że rozmiarowo Tymek cały czas jest około tydzień starszy, więc myślę, że będzie go ładnie widać :)

A co do porodów, to myślę, że Selene ma rację - w końcu każdy poród jest inny, a my niestety nie mamy możliwości przewidzenia jaki będzie nasz... A szkoda! ;) Chciałabym wiedzieć chociaż na co się nastawić ;)
Ale to i tak nie zmienia faktu, że ja też mam czasem ciągoty do czytania "zeznań" innych kobitek ;)

Dzięki :)
O porodach to lepiej za dużo nie czytać bo właśnie człowiek się nakręca i niepotrzebnie stresuje. A co ma być to będzie, a prawda taka, że jest bardzo różnie.

W sumie to nic złego nie wyczytałam. Dziewczyny fajnie opisywały swoje przeżycia, nawet te bardziej traumatyczne. I nie wiem skąd ten sen ;)

Aga, Twoja lekarka wie co robi, więc spokojnie. Poza tym na kolejnej wizycie pewnie powtórzy badanie i będzie miała pewność. Zauważyłam, że mój lekarz czasem coś po dwa razy sprawdza (na dwóch odrębnych wizytach). Może Twoja też tak robi?

Dziękuję! :)

Marta, a no mam - ale cały czas dręczy mnie myśl, że to za wcześnie... No ale lekarka chyba wie co robi, bo dzwoniłam i pytałam... A na swojej robocie się zna ;)

A co wyczytałaś o porodach? Jak chcesz się nakręcać to tylko pozytywnie! Inaczej nawet nie próbuj ;)

Selene, powodzenia u lekarza:))

Aga, wczoraj chyba za dużo czytałam na forum o porodach w Gdańsku i stąd ten sen. Ale tak jak mówisz: będę się trzymać tej lepszej wersji :)
A Ty masz dziś połówkowe? Trzymam kciuki:)

Aga, jutro spokojnie zaliczysz u pacana. Ja to wiem:)

tak, dzisiaj podglądanie :) dzięki :) Tobie też powodzenia i żeby czas szybko minął do 17:30 :)
Marta podtrzymuje co napisała Aga, na pewno sen miał pozytywny wydźwięk i tak trzeba zakładać, że będzie :)

Dzień dobry i ode mnie! :)

Sonia, dużo wczoraj nie pozakuwałam, bo padłam jak długa ;) No ale właśnie żyję tym, że niedługo wakacje i laba! :)

Carolajna, nie pierwszy, nie ostatni raz, chyba co? Zwal wszystko na hormony ;)

Madleen, no to powodzenia dzisiaj! Możemy myślami się wspierać, bo ja też dzisiaj będę działać jutro kolejne zaliczenie (u pacana :/) A nie wiem jak się skupię, bo przecież o 17.30 połówkowe! :)

Periri, Dora dzięki! Każda rada jest cenna :)

Arabelka, z tą kampanią to właśnie się obawiam. Zobaczymy jak to będzie mam tylko nadzieję, że jeśli już się zdarzy (oby nie!) to im tam nie urodzę ;)

Dziewczyny, z takich jednorazowych rozwiązań dotyczących dziecka, kiedy pojawia się to drugie to słyszałam, że zaleca się zakup jakiejś super zabawki od tego malucha dla starszego rodzeństwa. Pomaga się wkupić w łaski ;). Ale pewnie o tym słyszałyście, bo to popularny sposób, no ale napisać nie zaszkodzi ;)

Panda, ja również mam nadzieję, że pogoda coś ze sobą pocznie, bo nie umiem funkcjonować przy takiej aurze A może i ja wstawię pranie? ;)

Selene, Ty dzisiaj podglądasz?! Jakoś nie zakodowałam Albo się nie chwaliłaś ;) No, ale powodzenia! :)

Marta, a może ten sen miał Cię uspokoić? Trzymaj się przekazu, że będziesz się świetnie czuła i śmigała z Małą ile wlezie ;)

Hello piątkowo:))
a ja właśnie zjadłam małe śniadanie i będę się zbierać na badania. Ale te 8 stopni skutecznie mnie zniechęca do wyjścia. Może nie lubie upałów, ale rano to przydałoby się z jakieś 15 stopni, prawda?

Ale miałam sen... Śniło mi się, że urodziłam (chyba SN, bo nie miałam żadnego szwu) i jeszcze tego samego dnia spacerowałam z Młodą,tak sie dobrze czułam. Ale jak to ze snami, pewnie będzie na odwrót i długo nie wyjde z domu, bo nie będę w stanie. Zaczynam się coraz bardziej bać bólu...
No nic, czasu cofnąć się nie da :)))

Mamtu, mam nadzieję, że znalazłaś diabetyka i u Ciebie wszystko ok. Zreszta głupio pytam, musi być dobrze!

Miłego dnia Dziewczyny:)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...