WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Maluszek to cieszę się, że Ci się udało i masz fajne spodnie :)

Niesamowite wrażenie:-) Teraz pewnie będzie sie częściej rozpychać:-)

hej dziewczyny.od rana mam takie parcie że non stop chodzę do łazienki sikać.aż się ze mnie śmieją w pracy,że ciągle chodzę sikać:)

Madleen moja ginka przyjmuje na klinicznej i kazała mi tam iść zrobić badanie glukozy i mówiła że mogę mieć cytrynę.więc liczę że nie będzie tak źle.

Carolajna weszłam w te spodnie:)

Dora śmiesznie to wygląda nie? Ja się wzruszyłam jak pierwszy raz zobaczyłam, ale niezbyt często mała aż tak wariuje.

A u mnie w laboratorium można mieć cytrynę, nawet lekarz mi powiedział, że mam wziąć sobie limonke albo cytrynke, więc mam nadzieję, że będzie mozna :)

Ja również się witam. Trzymam kciuki za badania i egzaminy i za co tam jeszcze trzeba;-)

Znow mi peka glowa, od wczoraj nie chce przestać:-/

Wczoraj wieczorem pierwszy raz widziałam jak mi cały brzuch skacze:-P

Aga i Selene to miłego podglądania dzisiaj i oczywiście czekamy na relacje!
Ja dziś już po badaniu krwi. Kolejka w przychodni była straszna, więc się naczekałam. Pytałam też babki w laboratorium o to badanie glukozy (bo to mnie czeka w najbliższym czasie) i obie stwierdziły, że już nie wolno stosować cytryny, bo wyniki wychodzą inaczej. Ale pewnie co przychodnia to inne podejście.

Miłego dnia wszystkim!

Cześć dziewczyny w ten brzydki piątek :)
Wczorajszy wieczór nie był w końcu taki najgorszy, ale co się naryczałam to moje. Dzisiaj jest lepiej :)
Za to nadal jakaś taka przeziębiona się czuję :(

Selene powodzenia u lekarza :)

Aga bedziemy trzymać kciuki zbiorowo i na pewno zdasz :)

Ja też podczytuje "zeznania porodowe" czasami. I sny, że urodziłam też miewam oczywiści nigdy mnie nic nie bolało we śnie. Ostatnio sniło mi się, że miałam synka i że nie miałam dla niego nic w domu jak już wyszłam ze szpitala.

Powodzenia, Marta! Niech obejdą się z Tobą łagodnie :)

to bezbolesnego kłucia Marta :)

Spadam na kłucie :/

Miłego i spokojnego dzionka!

Racja, Selene! I źródło pewne, przynajmniej ! :)

naczytamy się z pewnością relacji na naszym wątku :) od września to co rusz będą świeże doniesienia :)

Tylko, że ja na połówkowe idę do innej, niż chodzę zawsze (ale u niej też robiłam prenatalne)... Ale pewnie masz rację - wie co robi i nie ma się czym przejmować ;) Tym bardziej, że rozmiarowo Tymek cały czas jest około tydzień starszy, więc myślę, że będzie go ładnie widać :)

A co do porodów, to myślę, że Selene ma rację - w końcu każdy poród jest inny, a my niestety nie mamy możliwości przewidzenia jaki będzie nasz... A szkoda! ;) Chciałabym wiedzieć chociaż na co się nastawić ;)
Ale to i tak nie zmienia faktu, że ja też mam czasem ciągoty do czytania "zeznań" innych kobitek ;)

Dzięki :)
O porodach to lepiej za dużo nie czytać bo właśnie człowiek się nakręca i niepotrzebnie stresuje. A co ma być to będzie, a prawda taka, że jest bardzo różnie.

W sumie to nic złego nie wyczytałam. Dziewczyny fajnie opisywały swoje przeżycia, nawet te bardziej traumatyczne. I nie wiem skąd ten sen ;)

Aga, Twoja lekarka wie co robi, więc spokojnie. Poza tym na kolejnej wizycie pewnie powtórzy badanie i będzie miała pewność. Zauważyłam, że mój lekarz czasem coś po dwa razy sprawdza (na dwóch odrębnych wizytach). Może Twoja też tak robi?

Dziękuję! :)

Marta, a no mam - ale cały czas dręczy mnie myśl, że to za wcześnie... No ale lekarka chyba wie co robi, bo dzwoniłam i pytałam... A na swojej robocie się zna ;)

A co wyczytałaś o porodach? Jak chcesz się nakręcać to tylko pozytywnie! Inaczej nawet nie próbuj ;)

Selene, powodzenia u lekarza:))

Aga, wczoraj chyba za dużo czytałam na forum o porodach w Gdańsku i stąd ten sen. Ale tak jak mówisz: będę się trzymać tej lepszej wersji :)
A Ty masz dziś połówkowe? Trzymam kciuki:)

Aga, jutro spokojnie zaliczysz u pacana. Ja to wiem:)

tak, dzisiaj podglądanie :) dzięki :) Tobie też powodzenia i żeby czas szybko minął do 17:30 :)
Marta podtrzymuje co napisała Aga, na pewno sen miał pozytywny wydźwięk i tak trzeba zakładać, że będzie :)

Dzień dobry i ode mnie! :)

Sonia, dużo wczoraj nie pozakuwałam, bo padłam jak długa ;) No ale właśnie żyję tym, że niedługo wakacje i laba! :)

Carolajna, nie pierwszy, nie ostatni raz, chyba co? Zwal wszystko na hormony ;)

Madleen, no to powodzenia dzisiaj! Możemy myślami się wspierać, bo ja też dzisiaj będę działać jutro kolejne zaliczenie (u pacana :/) A nie wiem jak się skupię, bo przecież o 17.30 połówkowe! :)

Periri, Dora dzięki! Każda rada jest cenna :)

Arabelka, z tą kampanią to właśnie się obawiam. Zobaczymy jak to będzie mam tylko nadzieję, że jeśli już się zdarzy (oby nie!) to im tam nie urodzę ;)

Dziewczyny, z takich jednorazowych rozwiązań dotyczących dziecka, kiedy pojawia się to drugie to słyszałam, że zaleca się zakup jakiejś super zabawki od tego malucha dla starszego rodzeństwa. Pomaga się wkupić w łaski ;). Ale pewnie o tym słyszałyście, bo to popularny sposób, no ale napisać nie zaszkodzi ;)

Panda, ja również mam nadzieję, że pogoda coś ze sobą pocznie, bo nie umiem funkcjonować przy takiej aurze A może i ja wstawię pranie? ;)

Selene, Ty dzisiaj podglądasz?! Jakoś nie zakodowałam Albo się nie chwaliłaś ;) No, ale powodzenia! :)

Marta, a może ten sen miał Cię uspokoić? Trzymaj się przekazu, że będziesz się świetnie czuła i śmigała z Małą ile wlezie ;)

Hello piątkowo:))
a ja właśnie zjadłam małe śniadanie i będę się zbierać na badania. Ale te 8 stopni skutecznie mnie zniechęca do wyjścia. Może nie lubie upałów, ale rano to przydałoby się z jakieś 15 stopni, prawda?

Ale miałam sen... Śniło mi się, że urodziłam (chyba SN, bo nie miałam żadnego szwu) i jeszcze tego samego dnia spacerowałam z Młodą,tak sie dobrze czułam. Ale jak to ze snami, pewnie będzie na odwrót i długo nie wyjde z domu, bo nie będę w stanie. Zaczynam się coraz bardziej bać bólu...
No nic, czasu cofnąć się nie da :)))

Mamtu, mam nadzieję, że znalazłaś diabetyka i u Ciebie wszystko ok. Zreszta głupio pytam, musi być dobrze!

Miłego dnia Dziewczyny:)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...