WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Witam z rana piątkowo :)
Ja właśnie wyprawiłam chłopaków, zaraz małe sprzątanko i zbieram się do lekarza na 11.
Ania27 trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą.
Panda ja też liczę na rozkręcenie pogody, co prawda prania nie mam, ale chce skoczyć na małe zakupy do Gdańska i nie uśmiecha mi się spacerowanie w deszczu.
Ja też się obawiam reakcji Maksa na siostrę, bo teraz to właśnie jest "aja", ale jak się rzeczywiście zjawi w domu to zobaczymy jak to będzie. Z wózkiem na szczęście mam też z głowy bo Maks od dawna nie korzysta. Jedynie jak gdzieś idziemy to go do parasolki na 30 minut czasem uda się wcisnąć pod warunkiem, że mam zapasy paluszków i chrupek.

Dzień dobry Mamusiom z samego rana! Mam nadzieję że pogoda sie rozkręci bo właśnie wstawilam pościel do prania ;-)
Mamtu jak poszukiwania diabetyczki???
Miłego dnia!!!

To dzielny chłopak,już na nóżkach?Ja to do dziś jak gdzieś dalej idziemy to na wózek pakuje,bo inaczej krzyczy nózki bolą...stary koń...no ale drobny jest nie za duży więc mu wybaczam.Mati jest już bardzo świadomy że będzie miał brata,cieszy się,doczekać się nie może,choć ja odrazu uprzedziłam że na dzidzię się długo czeka,więc nie pyta,tylko brzuszek czasem całuje,noi on jest bardzo za dziećmi,do przedszkola przychodzi taka mamusia ze słodkim niespełna rocznym malcem,Mateusz jak go widzi zaraz się przykleja do wózka i patrzy na niego a ten się śmieje słodko do niego i stedy słyszę"mama ja chcę taką dzidzię"ja mu na to "będzie miał a on"ale taką,co ma taką czapkę"

Ja też się boję jak Ksawery zareaguje na rodzeństwo. Jak gdzieś są takie maluchy to je ignoruje i nawet jak go zachęcam żeby pogłaskał dzidze czy coś to nie podchodzi. Okaże się w praniu ale liczę się z zazdrością. Sprawę wózka przynjamniej mam rozwiązaną bo od jakiś 3 miesięcy w ogóle nie korzystamy. Ksawery chodzi sam i za żadne skarby by się do wózka nie dał już wepchnąć :)

Ja tam nie chcę straszyć ale mi nic nie pomagała na zaparcia,ani śliwki,jabłka czy inne cuda,pomógł dopiero Colon C to mega błonnik jest i dopiero poszło,a męczyłam się dwa tygodnie.

U mnie suszone owoce po porodzie nie wchodziły w grę absolutnie - Filip miał mega gazy i bolał go brzuszek. Zamiast tego polecam czopki glicerynowe - jeden przed porodem, drugi po. Zresztą w szpitalu dają w razie potrzeby

Panda super że jesteś :) Baw się dobrze i wcinaj smakołyki.

Dziewczyny nie stresujcie się tymi rozmiarami, te dzinsy z lidla wypadaja mniejsze. ja z moją mega dużą d*pą wcale nie próbowała, ale dresowe kupiłam i są super.

ja spadam spać ledwo żyje dziś, mała mnie wykończyła.
a dziewczyny te które mają już maluszki co planujecie ze starszym rodzeństwem. chodzi mi o ich relacje. Mojej to trudno wytłumaczyć , że mama ma dzidzie w brzuszku, a boje sie jej reakcji jak wróce do domu

Madleen, zawsze biorę pierwszy, poranny. I tak samo morfologię robię na czczo, zwłaszcza kiedy do przebadania jest glukoza.

Walerka, między moimi dzieciaczkami będzie rok i 7 miesięcy różnicy. Na zimę dostawka raczej się nie sprawdzi, ale wózek też nie. Filip chce tylko na sankach. Zobaczymy co z tym wózkiem, może z czasem decyzja się wyklaruje...

Marta- zapytaj na infolinii Orange czy możesz do swojego abonamentu dokupić pakiet smsow? Moze wyjdzie duzo taniej,niz co miesiac przepłacać abonament.

Panda super, ze u Ciebie wszystko dobrze, a do połówkowego juz tylko kilka dni. Takze zaciskam kciuki! :)

Aga powodzenia na dalszych zaliczeniach i egzaminach, oby nie bylo "kampanii wrześniowej";)

A właśnie gdzie sie podziała Mamtu?! :)

Powrót z noworodkiem ze szpitala. Warto rzucić okiem i sobie przemyśleć temat.:)

http://www.dlarodzinki.pl/rodzice/kacik-taty/powrot-z-noworodkiem-ze-szpitala-do-domu,170_2253.html

Widac, ze wszyscy powoli zaczynaja myslec o porodzie i temat zakupowy w toku :)
Ja od siebie co moge polecic jako zakupy dla mamy to podklady (ja mialam firmy Seni, sa tanie, a bez nich zycia nie wyobrazam sobie do dzis, maja tez chyba takie duze podpaski), pozniej sa wlasnie idealne przy przewijania noworodka. Co do majtek poporodowych to tylko takie siateczkowe, inne masakra. Do szpitala nie ruszam sie bez Tantum Rosa plus taka butelka z dziubkiem (bez tego nie wyobrazalam sobie wizyty w toalecie). Zalezy o ktorej godzinie bedziecie rodzic, ale pamietajcie bedziecie bardzo zmeczone, glodne i wogole, wiec mimo, ze na salach jest cieplo to bez szlafroka i cieplych skarpet ani rusz (ja po kilku godzinach sie trzeslam z zimna). Dobrze zaopatrzyc sie oczywiscie w cos do jedzenia, lekkiego ale w miare tresciwego, bo nie wiadomo o ktorej przyjdzie wam sie zjawic na porodowce. Teraz sprawa o ktorej nie wszyscy mowia. Polecam miec jakies suszone morele lub sliwki, bo nie jest wcale tak latwo sie zalatwic po porodzie.

Jak cos mi sie przypomni to napisze. Moze to i wczesnie na takie wskazowki, ale pozniej moge nie pamietac... :P

Mam nadzieje ze u wszystkich maluszkow w brzuszkach ok. Jesli chodzi o mamusie z cukrzyca to pamietajcie, nie musicie rezygnowac zupelnie ze slodzenia, sa produkty ktore nie podnosza poziomu cukru np. syrop klonowy. Moj tatko niesety ma cukrzyce, wiec odkad o niej wie to zdrowe odzywianie to priorytet. Co chwile wymysla cos nowego. Ostatnio jako salatke je sobie mlecz. Tak dokladnie mam na mysli liscie tej roslinki, ktorej pelno na polach i ma zolte kwiatki :)

Dziewczyny czy zapisując się na warsztaty podałyście swoje prawdziwe dane,bo nie za bardzo podoba mi się to co jest napisane pod spodem.

Spadam dziewczyny. Idę pod prysznic i do łóżka.
Dobranoc

a ok, pytanie o badanie nie aktualne, znalazłam informację, że musi być z moczu porannego :P

Sonia nie martw się, że maluszek mało aktywny. U mnie chyba gdzieś do 20 tygodnia mały miał regularnie ciche dni, na zmianę z aktywnymi. Myślę, że to kwestia ułożenia dziecka. A gorszy nastrój na pewno wiąże się ze zmęczeniem jeszcze po chorobie synka. Więc zafunduj sobie miły wieczór, jak tylko położysz Ksawerego spać. Kąpiel ze świecami, seans filmowy, albo lody na poprawę humoru :) na pewno pomoże :)

Panda miło, że u Ciebie wszystko w porządku i się odzywasz. No i życzę miłego biesiadowania na Komunii :)

Aga cieszę się, że zaliczenie poszło dobrze. Ja dziś do powrotu mężulka siedziałam z nosem w książkach, ale po południu całkowicie sobie odpuściłam. Jutro ciąg dalszy zmagań z materiałami.

Ja do lidla pojechałam z nadzieją, że się obkupię i d*pa :/ Były tylko bardzo duże rozmiary, wszystko totalnie przebrane. A liczyłam na te cieniutkie dresy, żebym miała w czym biegać po domu.

Mam jeszcze pytanko o badanie moczu. Czy do badania ogólnego to musi być poranny mocz? Czy to nie ma kompletnie znaczenia? Bo przyznam, że nie wiem...

U nas w Lidllu są fajne bluzki i spodnie 3/4 na szerokiej gumie,ale rozmiar zaczyna się od L no i weż tu kup:( Liczę na to że w Polsce coś pokupuje,a swoją drogą jestem ciekawa ile tam kosztują ciuchy ciążowe w H&M bo tu nie tak drogo.
Ja też w ciągu dnia bardzo mało czuję swoje dziecko i też mnie to martwi,za to wiem napewno że w nocy jest czujny,jak mąż przychodzi z pracy około 2.00 ja się oczywiście przebudzę i zaczynamy gadać to maleństwo zaczyna fikać:)Ale kurczę żeby tak w dzień było to nic.

Jutro rano mam wizytę i oby wszystko było w porządku,proszę trzymajcie kciuki,idę z koleżanką więc wypytam o wszystko łącznie z badaniami bo coś oszczędzają na nich.

Jestem beznadziejna :( Poczekałam aż T. wróci z pracy i pojechała do tego cholernego Lidla, spodni nie było, oddałam tamte. I się pokłuciliśmy. Nie pytajcie dlaczego nie wiem, mam dość swojego beznadziejnego nastroju i zmiennych humorów :(

A gdzie mamtu nam dzisiaj znikneła?

Marta to mnie zmartwiłaś tym, że nic nie da się zrobić. Ja liczę że uda mi się coś załatwić. Nie przedłużałam umowy tylko ta babka tak do mnie zadzwoniła, że można zmienić same warunki abonamentu na korzystniejsze bez przedłużania umowy. Więc liczę na to że teraz mi to odkręci po prostu. Ja nie wiem co ona tam namieszała bo na fakturze wychodzi na to że płacę za abonament i za rozmowy i smsy osobno więc nie wiem o co chodzi.

Aga współczuję sesji...mi to by się już nie chciało zakuwać :/ Ale jeszcze troszkę i wakacje także odpoczniesz :)

Carolajna, zawsze możesz dać jutro cynka czy były i mogę jeszcze zobaczyć u siebie ;)

Marta, nie odpuszczaj! Niech wiedzą, że nie ma co zadzierać z ciężarną! :)

Powinnam sie uczyć, a tak mi się nie chce... Najchętniej przytuliłabym poduchę :(

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?