WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Marta to dziwne, że minut tyle, a smsów wcale :( Kurczę przekichane. Też bym się wkurzyła na Twoim miejscu.

Aga, super, że część sesji masz już do przodu:) Oby tak dalej:)

A telewizor: działa ale mam zastrzeżenia. Złożyłam reklamacje, no i mieli przyjechać do uszkodzonego panelu i cisza. Napisałam oficjalną skargę, dzwoniłam i cisza :/ W poniedziałek wysyłam do nich wezwanie przedsądowe. A co! Niech sobie nie myślą, że im odpuści kobieta w ciąży:]

Carolajna, ja też mam full minut do wygadania i jeszcze tego nie przekroczyłam. Ale ja pisze full smsów i w abonamencie nie było ani jednego. Zero null... No i popłynęłam :) Teraz staram sie tylko dzwonić, ale cóż... Nie wpadłam na to, że nie będę miała w pakiecie smsów czy mmsów. Po 11 latach stracą klientkę. I pewnie nie mnie jedną...

Pod warunkiem, że będą większę :)
Normalnie się ubawiłam :)

No, myślę, że mógłby mieć z tym problem ;) Więc na razie trzymajmy się wersji, że po prostu wymienią Ci te spodnie :D

Mój Tomek pewnie nie byłby zadowolony, że tak biegam :) No chyba, że w domu ;)

No właśnie! Będziesz miała wzięcie wśród męskiej części przechodniów - to gwarantowane ;) Choć myślę, że i damska nie minie Cię obojętnie ;) Ale racja - rozmiarówka jest specyficzna ;)

Aga też to tak tłumacze :) Ale rozmiarówka jest dziwna :( Zresztą to tylko spodnie najwyżej będę chodzić z gołym tyłkiem hihi :D

Oj tam - w ciąży jesteś przecież! :) Głowa do góry, Carolajna! :) Oby tylko udało Ci się wymienić...

Aga_Bl za małe możesz poczytać wyżej :(
A ja jestem zadowolona z orange, mam taki abonament, ze mam duzo minut do wszystkich i jeszcze go nie przekroczyłam.

Jestem! :) Dzięki za kciuki i pamięć, chyba poszło całkiem nieźle ;)

Carolajna, ja kupiłam białe dżinsy w Lidlu, a co? :)

Panda, cieszę się, że u Was wszystko gra! :)

Ania83 jak Cię to pocieszy to mi się nawet łza w oku nie zakręciła :) Owszem, fajowo mi się oglądało, uśmiechałam się momentami sama do siebie, ale to już ;) Tylko, że u mnie to pewnie zależy od pory dnia i ilości krążących hormonów ;) Chociaż Kabaret Hrabi rozczula mnie zawsze!

Selene, no to zazdroszczę zakupów ja pojechałam drugi raz i dorwałam tylko top I w sumie wzięłam go z braku laku ;) Bo poza tym zostały same b. duże rozmiary O biustonoszu to w ogóle mogłam pomarzyć. No ale najbardziej chciałam dżinsy i je mam ;)

Sonia, co rusz słyszę, że kogoś w orange wykiwali z abonamentem tak jak Ciebie Nie wiem dlaczego, ale od zawsze nie znosiłam tego operatora i na dobre mi wyszło ;) W każdym razie oby udało Ci się załatwić!

Marta, a jak kwestia telewizora??

A ile ma Filipek? Bo Jula bedzie miala 2.5 jak sie urodzi I planuje wozic ja na dostawce. Bedzie zima wiec super dalekich spacerow nie planuje a jak przyjdzie lato bedzie miala ponad 3. Nie wszyscy lubia ale philandted jest dobrym rozwiazaniem dla dwojki dzieci zwlaszcza jezeli dziecko starsze tylko wskakuje jak chce odpoczac.
Aniu nie przejmuj sie ja tez sie nie rozczulam nad tymi typami filmow I dziecmi ogolnie, tak samo mialam w poprzedniej ciazy, a moje dziecko uwazam za osmy cud swiata i regolarnie mnie rozczula.
A co do ruchow to tak jak my dzieci maja bardziej aktywne I leniwe dni.

Sonia, może Malenstwo obróciło się i kopie sobie gdzie indziej i dlatego nie czujesz. A pewnie aktywną jest w nocy, gdy Mamusią śpi:))

A z orange świetnie Cię rozumiem. Też podpisalam "korzystniejsza" umowę i po miesiącu dostałam rachunek też ok 3 razy większy... Niestety moge tylko zerwać umowę i zapłacić jakieś 1000 zł, bo mam terminowke. Pisma slalam, złożyłam skargę do uokiku i tyle mojego co sobie popisalam. Muszę się przemeczyc prawie 2 lata i przejdę di konkurencji. Teraz pilnuje się bardzo a i tak dostaje rachunki o 20-30 zł większe niż planowalam. Dramat z tą siecią...

Sonia, jutro będzie lepiej i Malenstwo poczujesz:))

moje uda i tyłek też się rozrosły w ciąży:(w nic sie juz nie mieszcze ze starych rzeczy a ciazowe ciuchy sa mega drogie i szkoda mi kasy.a te w lidlu mialy super cene.no nic zobacze jutro.

Maluszek może jednak nie będzie tak źle, ja mam udziory wielkie po prostu i tyle :(

Dorotii dobrze że napisałaś o tych podpaskach. Też nie byłam zadowolona z Belli ale sądziłam że tylko one są dostępne w takim rozmiarze hmm...powiedzmy xl. Miałam podkłady Hartmana i byłam z nich bardzo zadowolona. Także polecam.

My mamy fotelik po Filipku maxi cosi cabrio fix - taki z rozkładanym daszkiem. Fakt, jest dobry i wygodny dla dziecka.

Cieszy mnie, że tym razem ominą mnie te szalone przedporodowe zakupy. Strasznie ich nie lubiłam. W ogóle nie lubię robić zakupów z kartką, wole czysty spontan :) ale tu tak się nie da...Po Filipku mam prawie wszystko. Kupię tylko kołyskę zamiast łóżeczka, ubranka - akurat ciuszki uwielbiam kupować :) i kilka pierdółek.

Dziewczyny które są przed pierwszym porodem - nasze opinie doświadczonych mam są na pewno :) pomocne, ale żeby wszystko sobie uporządkować w głowie, to bym zaczekała do szkoły rodzenia - u mnie np położne bardzo dużo mówiły o tym co warto kupić a czego nie i dlaczego. Dostałam od nich nawet listę zakupową typu "co i ile" a sama zastanawiałam się nad markami.

Wózek Hartan to było moje marzenie zakupowe ale cena...stwierdziłam że to jest przerost formy nad treścią. Abstrahując od ceny wózek jest zarąbisty :)

Ja mam natomiast zagwostkę wózkową. Mam dwa po Filipie (Navingtona super małego, zwrotnego, leciusiego którego woziłabym w aucie oraz Mutsy 4rider - większy, cięższy, ale świetnie sobie daje radę w terenie do jazdy po mojej wsi). I zastanawiam się czy przetrwam z tymi swoimi wózkami przy 2 dzieci czy też powinnam kupić podwójny wózek który jest mega wielki i obrzydliwy, ale umożliwi spacer z dwójką dzieciaków naraz. Kurdę nie wiem. Chyba zaczekam do porodu i może wtedy się dowiem, ale cały czas o tym myślę :/

Aga jak zaliczenie?

ja poprosilam kolezanke zeby mi kupila te spodnie i wziela mi rozmiar 40 ale sie boje czy nie beda za male tez:(jutro sie okaze jak mi je do pracy przyniesie.załoze się ze ich nie wcisne bo w nogach beda ciasne

sonia ja moje maleństwo też słabo i sie denerwuje ciagle czy wszystko jest ok

Maluszek przed ciążą nosiłam 40, a kupiłam 42 :(

Carolajna a jaki rozmiar kupiłaś tych spodni i jaki nosisz?

Świetny pomysł z tą listą zakupową. Też już się zaczęłam poważniej zastanawiać nad zakupami. Do tej pory to kupowałam co mi się przypomniało, a teraz widzę, że sporo rzeczy trzeba przemyśleć.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...