WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

No właśnie, chyba wiosna nieśmiało do nas zagląda. Choć przed chwilą mówili w TV że na weekend ma śnieg spaść;/
Jak dobrze powystawicie paszcze to może Was troszke to słońce opali.
Śmigam do ogródka.Ciao:***

narzeczonaaa, jasne, nie ma sprawy. Raczej nie miałam na myśli żadnych szczegółów, myślałam raczej tak ogólnie o zawodzie, który wykonujesz. :)

Ja właśnie wcinam śniadanie - wzięło mnie na kanapki z pomidorem, a potem śmigamy z Młodym na spacer, powystawiać paszcze do słońca trochę. ;)

mamtu dobrze kojarzysz, to służba mundurowa, ale wybacz niestety nie mogę zdradzać szczegółów mojej pracy.To dość skomplikowane, podpisalam stosowny papier że nie będę nikomu udzielać informacji.Nie ważne...W każdym razie dobrze mi w domu.Po 7 latach pracy w końcu mam chwilę wytchnienia,ufff:)

Zmieniając temat...zjadłam rano 2 bułki i mam zgagę jak cholera!Idę zaraz porobić porządki w ogródku bo jakiś sierściuch po kryjomu jak nikt nie patrzy s****na nasz wychuchany przez męża trawnik WIMBLEDON:)

Ja na szczęście też już nie. :) Ale nie zazdroszczę tym wszystkim rzygającym.

Ja na szczęście tez nie rzygam. Jeszcze tego by brakowało...

O kurcze, ale mamy 'rzygający' wątek. ;) Trzymajcie się, dziewczyny!

A ja mam jakiś jadłowstręt. Nic mi się nie chce jeść. Ciągle mnie mdli ale nie wymiotuję. Nawet herbaty pić nie mogę bo mi nie dobrze się robi :/

Wiem, że pomagają, ale wiem też że pomagaja tylko na chwilę(jeszcze pamietam jak to wyglądało poprzednio...) a na dodatek migdały sa kaloryczne, ja mam lekką schizę odnosnie wagi więc...
A praca zawodowa nie jest dla mnie poswięceniem. Całkiem ja lubię, nie jest bardzo ciężka. Więc chciałabym pracowac tak długo jak się da. mój mąż co prawda, ciągnie nie do Irlandii więc może się to zmieni... ale wolałabym zostać w Polsce.

tessaja, kup sobie migdały - słyszałam, że ponoć pomagają. :)

narzeczonaaa, a czym się zajmujesz (wiem, że pisałaś o służbach mundurowych, dobrze kojarzę?)?

Przejrzałam właśnie listę wrześniowo-październikowych ciężarówek i stwierdziłam, że w sumie mało nas się odzywa ostatnio.

Arabelka, alkar82, mandi, Dora, meg, kristi 21, Annkkaa, panda, XXX - odezwijcie się, Dziewczyny. Dajcie chociaż znak, że jesteście. :)

Ja stawiam swój spokój i spokój dziecka ponad wszystko-ponad pracę i obowiązki też, dlatego od samego początku jestem w domu. U mnie w pracy takiego poświęcenia się nie docenia.
Rozumiem że niektóre kobiety czują się na siłach by byc aktywne zawodowo. Ja niestety spasowałam, głównie ze względu na mega stres jaki daje mi ta praca.

Dziewczyny jak mnie mdli!!! Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, wie tylko mój mąż i teściowa(bo jest laborantka i u niej roniłam betę). w weekend powiem mojej mamie. A w pracy poczekam jeszcze... Dopiero w pon ide na pierwszą wizytę, może powiem w pracy przed wielkanocą, to potem będzie pare dni wolnego, zeby szefowa się oswoiła z tą myślą, he he....

zonkaa, cieszę się, że dziś lepiej. Oszczędzaj się, o ile dasz radę. :)

A co do pracy ja też pracuję :) Ale szczerze mówiąc mam w planach pracować do końca kwietnia a później już wypoczywać w domku. Moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka ze względu na mięśniaka macicy, więc nie chcę na siłę chodzić do pracy i się denerwować każdym bólem brzucha jak wczoraj...

Ja w pierwszej ciąży dość długo nie chwaliłam się nowiną. Rodzinie powiedziałam chyba dopiero ok. 12 tygodnia.
Tym razem mojego męża poniosło i wszyscy wiedzieli już w dniu robienia testu. :D

Dzięki za pamięć :) U mnie już lepiej. Wczoraj całe popołudnie przeleżałam pod kocykiem i dziś już nic nie boli :) Odliczam czas do wizyty tak się denerwuję... Ostatnio była tylko plamka i serduszko a teraz powinien być już człowieczek :)

dorotiii miłego dnia w pracy! Nie przemęczaj się

Dziewczyny, ja poszłam na spontan.Powiedziałam najbliższym o ciąży w dniu kiedy zrobiłam sobie test ciążowy. Nie mogłam wytrzymać, choć miałam świadomość że moge zapeszyć, że coś złego może się z ciąża stać...
Co do preferencji kulinarnych to ja miewam różne zachcianki.Muszę się niestety pilnować, bo mimo iż jestem w 14 tc. ciągle zdarza mi się wymiotować o bólach brzucha nie wspomnę.

heh to i ja z pracy się melduję :)
ja w pracy jeszcze nie powiedziałam ale chyba w przyszłym tygodniu ogłoszę nowinę :)

Cześć Dziewczyny! :)

sonia85, asia1611, ania27, trzymam kciuki za Wasze wizyty. I nie stresować się, proszę! :) Czekamy na relacje.

zonkaa, jak dziś brzuch?

Julka, najważniejsze jest to, żeby Tobie było teraz dobrze. Nie przejmuj się opiniami innych. Z resztą - zrozumieją, kiedy dowiedzą się o co chodzi. :)

Selene, bułki to mój hit od początku ciąży. Najgorsze jest to, że mam pod nosem piekarnię. I co z tego, że ciemne pieczywo najzdrowsze, a białe to tylko zapychacz? Weź przekonaj ciężarną. :/ Tylko mąż na mnie krzyczy. ;)

Inne tematy z forum

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...