WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Dora ja wcinam lody wodne X-Pop Algidy. Polecam, są super!

Trzymam kciuki żeby Młody szybko wyzdrowiał a teraz zmykam do teściowej na obiadek;)

Biore pharmaton matruelle od 10t.

Ktore lody jecie z ciazy? podobno nie wolno takich co sa na surowych jajkach?

ps zna ktos dr Sowińską z medocover?

Też miałam zamiar coś robić, ale muszę poczekać do następnej wizyty, żeby się upewnić, że mogę.
Poza tym wciąż mam Młodego w domu z charczącym kaszlem, więc nie mam nawet jak się ruszyć.

Dzięki mamtu za linka.
Trza ruszyć cztery litery póki mi się jeszcze chce:)

Link do awf-u:
http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734

Tu masz jeszcze Gymnasion:
http://www.gymnasion.pl/content/view/31/105/

narzeczonaaa, wiem, że niektóre dziewczyny z wątku lipcowo-sierpniowego chodzą chyba na awf na specjalne zajęcia dla ciężarnych od II trymestru. Nawet się zastanawiałam czy się nie zapisać, ale dla mnie to za daleko.
Jeszcze coś czytałam o jodze w Gdańsku gdzieś, jak znajdę to wkleję linka, bo mi teraz wyleciało z głowy.

Julka ja chodzę do dr Adamskiego w Polmedzie:)
mamtu- odczuwam dużą różnice pomiędzy I a II trymestrem. Nie męcza mnie juz nudności, choc wczoraj trochę mnie w brzuchu gniotło:)
Co do tych witamin o których piszecie dziewczyny- ja od początku biorę Centrum Materna a od 20 tygodnia będę brać Centrum Materna z DHA.
Zastanawiam się nad jakąs bardziej aktywną forma wypoczynku niż odkurzenie mieszkania i zrobienie obiadu:)
Czy któraś z Was kochane mogłaby mi polecić jakis dobry klub w którym ciężarne ćwiczą jogę lub jakiekolwiek inne zajęcia ruchowe?
Najlepiej w okolicach centrum Gdańska.

Moja w poprzedniej ciąży też mi odradzała witaminy na początku. Aż nabawiłam się takiej anemii, że musiała mi przepisywać leki na receptę. Tym razem wolę dmuchać na zimne. :)

Aga:-)

Z tym spaniem mam identycznie w nocy też się budze i patrzę w sufit przez kilka godzin a nad ranem śpię jak zabita i tak do 10 czasami do 11 godz:-)

Mamtu:-)

Moja gin mi powiedziała że nie mogę brać żadnych witamin na razie tylko kwas foliowy bo to jest podstawa (chyba do 3 miesiąca) później przyjdzie czas na witaminy:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ania27, prawda jest taka, że dzisiaj mało mamy żywności bez konserwantów, bez barwników i pewnie wielu innych rzeczy, które teoretycznie mogą zaszkodzić naszym dzieciom, a o których nie mamy pojęcia. Faszerujemy je chemią jeszcze zanim same wiemy, że jesteśmy w ciąży, a i potem nie da się tego uniknąć. To samo z lekami i innymi farmaceutykami. W takim świecie żyjemy i niektóre zagrożenia trzeba po prostu przyjąć "na klatę". ;)

dzięki dziewczyny za słowa otuchy,tego mi teraz potrzeba,też sobie tak tłumaczę ale i tak gdzieś to w głowie siedzi i się przypomina.

J mam nadzieję, że do rozmiaru 42 nigdy nie dojdę. ;-)
A co do antybiotyku, to myslę , że gdyby negatywnie wpłynął na etapie zachodzenia w ciążę, to najprawdopodobniej taki uszkodzony zarodek by się nie utrzymał, skoro jestes w ciąży to nalezy miec nadzieję, że wszystko jest ok. Natura jest mądra i sama eliminuje takie zarodki.

Ja odpadam. Dzięki. :)

Cześć dziewczyny - ja z małym OT

dostałam w prezencie spodnie ciążowe Bonprixu rozm 42, czarne, długość 7/8 55% len, 45% bawełna, pas ma regulację szerokości po górnym obwodzie - takie:
image

mi się już nie przydadzą, bo raczej nie przewidują do kwietnia upałów takich aby chodzić w lnianych spodniach, a ja nie planuję kolejnych ciąż... może któraś z Was by chciała za 20 PLN???

Też tak sobie tłumaczę,a lekarka do mnie"przecież mogła pani powiedzieć że stara się o dziecko"a ja do niej że po pierwsze dostałam diagnozę tarczycy,leki do wyregulowania,nie wiedziałam czy będę się starać w tym cyklu,po drugie najistotniejsze,lekarz u którego byłam jak zachorowałam(ból gardła,katar) nawet nie był pewien czy dawać antybiotyk i kiedy zapytałam co do tego leku bo chciałam własnie wypytać co to za lek,powiedział że jednak nie ma potrzeby go brania,ja w aptece wykupuję receptę,a tam antybiotyk,no to już go wziełam bo chciałam być zdrowa,a za kilka dni zaszłam w ciąże,zupełnie niespodziewanie,po 7 miesiącach starań,noi zamartwianie się póżniej...

ania27, nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze.
Wkurzają mnie lekarze, którzy stawiają diagnozy lub wysnuwają przypuszczenia niepotwierdzone badaniem. :/ Nasze maluchy muszą być silne, skoro udaje im się przeżyć w organizmach, które i tak od wielu lat faszerujemy chemią. :)

No bo nie wiem po jakiego grzmota wsadzają chemię do witamin dla ciężarnych,jeszcze gbybym miała tu wybór w witaminach a tak miałam do wyboru inne dla kobiet w ciąży ale bez pierwiastków,a co mi po tym jak ja potrzebuję żelaza,centrum dostarcza go w 100%.Mam nadzieję że nie zaszkodzą,choć większy mam dylemat bo w czasie owulacji jak staraliśmy się o dziecko lekarz pzrepisał mi antybiotyk noi nie był on za dobry,mówiłam o tym lekarce i troszkę mnie nastraszyła,dlatego bardzo się denerwuję przed czwartkowym USG.

ania27, nie sądzę. :) W poprzedniej ciąży brałam Prenatal Classic, który też zawiera barwniki i wszystko było ok.

Kurcze ja naliczyłam aż 7 E,a biorę je od samego początku bo wyboru nie miałam,czy mogą jakoś szkodzić te konserwanty?

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...