WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Ja na razie biorę sam kwas foliowy. Apetytu też brak, nic mi się nie chce jeść i czasem robi mi się nie dobrze ale bez wymiotów. No i nadal mnie w tym brzuchu ćmi :/

Ja biorę te witaminy:
image
Z barwników ma E171, ale przewagę ma taką, że większość minerałów jest tu w formie wysoko przyswajalnych chelatów.
Ja w poprzedniej ciąży wciąż miałam anemię, ale nie brałam żadnych 'wspomagaczy'. Teraz od początku biorę witaminy i jestem ciekawa czy będzie lepiej.

Tak biorę witaminy,od początku właśnie przez słaby apetyt,noi żeby nie mieć anemii bo wiem co miałam w pierwszej ciąży,tylko że tu nikt mi nawet nie zrobił morfologii więc nie wiem jakie wyniki mam teraz,na początku(to było w styczniu)miałam robioną samą hemoglobinę i była w normie ale teraz czy jest to nie byłabym taka pewna,w czwartek mam wizytę i będę prosić o zrobienie ogólnego badania krwi.Wogóle to strasznie denerwuję się przed USG,oby wszystko było w normie,jutro może też bedę miała wyniki tarczycy,bo też mi to spędza sen z powiek.

Jakie witaminy bierzecie,bo ja centrum materna,ubolewam bo w Polsce brałam falvit mama,tutaj wyboru nie ma prawie wcale,a te co biorę mają sporo barwników,czy Wasze też mają wypisane jakieś E...w składzie?

kristi21 - dokładnie to samo u mnie ;) apetyt jest, lody to jadłabym litrami (choć w moim wypadku to nie aż takie dziwne, bo lody jadłam zawsze w ogromnych ilościach ;) ). Tylko z tym spaniem gorzej... Chętnie spałabym całą dobę, ale jak już się kładę wieczorem to w środku nocy się przebudzam i rzucam się po łóżku :/

Cześć Julka:-)

Trochę Wam dziewczyny zazdroszcze że nie macie apetytu u mnie jest odwrotnie i przez to już dwa kilo więcej a dopiero jestem w 10 tyg. ciąży. I ciągle bym spala nawet na stojąca:-):-):-)

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy. :)
Widzę, że poszalałyście zakupowo w weekend.
A my z mężem podrzuciliśmy Młodego dziadkowi i weekend spędziliśmy we Władysławowie. :))

ania27, ja raczej staram się jeść normalnie, ale nic mi nie smakuje. Rzadko mam jakiekolwiek zachcianki, raczej jem bo muszę. Ale waga mi nie spadła, niestety. ;) Bierzesz jakieś witaminy na wszelki wypadek na uzupełnienie braków?

narzeczonaaa, zaczynamy dzisiaj II trymestr. Liczę na cudowne ustąpienie wszystkich dolegliwości ciążowych. ;)

No kurde!!! Cos mi slownik zmienia nazwisko samo :) dr F. !!!

knutowskiego mialo byc oczywiscie :) i tez bardzo go cenie i lubie :)

Julka to ja chodze do d. knutowskiego. Ja w polowie 6 tygodnia widzialam bijace serduszko na usg :)) widze ze matarnia byla oblegana na calego :)
Ja obiadow nawet nie tykam. Nie przeszkadza mi gotowanie jak wiem ze nie musze jesc. Takze dzisiaj gotowalam klopsy na jutro mezowi i od razu zapowiedzialam ze nawet ich nie bede probowac:)
Tak jak ktoras pisala jest moment ze cos by sie zjadlo i jak zdobede to do przodu jak nie to przepada :) tez mam 3 kg na minusie ale za to super wyniki takze tylko sie ciesze ze szczupla to nie jestem.

Ja tez ma problem z jedzeniem a największy z obiadami. Jeszcze do tego zgaga. Najlatwiej mi zjesc jablko, marchewke, jogurt i bułkę.

Tez bylam oststnio w smyku i zrobilam pierwsze zakupy:-)

Cześć Julka! :) Jasne, że dam znać ! A teraz lecę do wyrka, bo zasypiam na stojąco... 20.30 na osi, a ja idę liczyć owce - kosmos ;)

Ja też nie mam za dużo apetytu. Najmniej mam ochotę na mięso.

Aga daj znać jak było na usg bo ja idę w czwartek i to też będzie mój 6tyd i 3 dzień. Ciekawa jestem więc czy cokolwiek będzie widać :)

Witam nową mamusię.
Jedzenie na telefon mówisz?hmm,dobrze masz...dla mnie teraz najgorsze jest gotowanie właśnie,jak tak się napatrzę,spróbuję to póżniej już tknąć tego nie mogę,noi obiady u mnie to koszmar,nie jem ich prawie wcale,tylko dziubię bym powiedziała.

Narzeczonaa, chodzimy do tego samego ginekologa. O ile dobrze pamiętam chodzisz do dra F.iutowskiego? Najlepszy specjalista pod słońcem, z powołania, uwielbiam go :)

Jem mniej niż przed ciążą. Kiedy jestem w sklepie wydaje mi się że na coś mam ochotę, kupuję, a potem...wyrzucam bo się psuje. Od tygonia zamawiam jedz przez tel. przynajmniej to co w danej chwili mam ochotę zjeść...
U mnie najgorzej jest zajmować się rocznym synkiem. Mieszkam na razie sama, rano mam mdłości, a synuś chce się bawić... Później na spacer, ale ja nie mam siły spacerować tak długo jak wcześniej..ehhh...mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję dziecko...

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania 27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. żonka - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. Sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

Hej, ja też nieśmiało przyłączam się do wątku. Termin 11.10. To moja druga ciąża. Mam synka który ma roczek :)

Na pierwszym USG byłam w 6 tyg. i widziałam tylko pęcherzyk. Nie słyszałam serduszka, bo za wcześnie. Mam się zgłosić za 2 tygodnie.

Dziewczyny czy wszystkie jecie normalnie,jak przed ciążą?
Ja mam wciąż jadłowstręt,kończę 12 tydzień i boję się czy to ma zamiar przejść z końcem pierwszego trymestru,w pierwszej ciąży przeszło,ale teraz może być inaczej,lecę z wagi,już 3 kg na minusie i żebym jeszcze jadła mało ale zdrowo a u mnie ciągle to samo,czasem zjem owoc,warzywo rzadziej ale czuję że żelazo już mi spadło,a jak jest anemia to i brak apetytu,kółko się zamyka.

Aga w 6 tygodniu możesz widzieć swoje maleństwo podobne do...konika morskiego. Ja co prawda drugie USG robiłam w 8 tygodniu ale myślę że wiele się różnić nie będzie.
Aaaa dziewczyny ja wczoraj tez byłam na Matarni, ale latałam z mężem po sklepach z ciuchami dla niego, tak więc mało prawdopodobne że się spotkałyśmy wzrokiem.
Jutro wchodzę w 14 tc.:)

No to i może ze mną się minęłyście, bo też byłam ;) Aczkolwiek głównie okupowałam IKEĘ (remont kuchni w pełni ;) ). Jutro pierwsze USG ! :) Dopiero o 17.00 , także nie wiem jak dotrwam do tego czasu ;). Dziewczyny, mogę spodziewać się czegoś więcej niż "kropki" ? Bo jutro będzie 6 tydzień i 3 dzień . Także nie robię sobie zbyt wielkich nadziei, ale mimo to jestem mega podekscytowana ;)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...