WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Hehe może mijałyśmy się w którejś z alejek :). Ja byłam tuż po 10 tam.
Dzisiaj od rana chodziło za mną ciasto. Do tej pory słodycze mogłyby nie istnieć, ale dzisiaj nagła zmiana. Murzynek już się kończy piec :)

Heh selen my tez dzisiaj buszowalismy po tym smyku :) ciekawe czy sie widzialysmy :)

My dzisiaj się wybraliśmy do smyka na matarnii. W dziale z ubrankami od razu zaczęłam buszować po wśród małych ubranek. Takie słodkie mi się wszystko wydawało. Tylko mąż mnie powstrzymał od wydania pieniędzy. Ale było ciężko odejść z pustymi rękami hehe

ja o 19 to już zasypiam obojętnie czy siedzę czy stoję, czy w domu jestem czy na ulicy także nie mam pojęcia co na bezsenność polecić :)
a może babciny sposób ciepłe mleczko?

Ja przed snem piję melisę z miętą. Trochę pomaga. Za to od wczoraj mnie głowa boli i przestać nie może... :/

Ja smarowalam sie oliwka i pharmaceris - mialam mega brzuch i mega rozstepy :( predyspozycje swoja droga ale nie slyszalam zeby ktos kto smarowal sie mustella mial rozstepy i ja osobiscie bardzo zaluje ze za pierwszym razem jej nie kupilam. Teraz sie jeszcze zastanawiam bo brzuch mam juz tak przeorany ze trudno mi sobie wyobrazic zeby bylo jeszcze gorzej :)

Ja na razie wykańczam Neutrogenę, której używałam przed ciążą, a później zakupię pewnie jakiś typowo ciążowy specyfik :). Za mną kolejna noc przewalania się w łóżku :/. A wcześniej spałam jak zabita (i ta wersja oczywiście podobała mi się o wiele bardziej :) ). Kobietki, bądźcie tak dobre i podrzućcie jakiś pomysł na "niespanie" ;). Póki co znalazłam coś o melisie - dzisiaj wypróbuję...

Ja kupilam babydream. Wazne zeby to byl krem przeciw rozstepom - rozluźniajacy skore i nawilzajacy a nie ujedniajacy!
Zobaczymy czy zadziala bo ja mam tendencje do rozstepow. Pierwsze pojawily sie w okresie dorastania, gdy zaokraglily sie bioderka i biust.

Ja używałam oliwki j&j i zwykłych balsamów do ciała.Rozstepów nie mialam wcale a predyspozycje mam, moja mama miala w ciąży mase rozstępów. Najdziwniejsze jest to , że mozna przytyć 7 kg i miec rozstępy i tak jak piszecie - przytyc 25 kg i ich nie mieć...

a to prawda, ale zawsze pozostaje nadzieja, że jednak jakiś cudowny krem się znajdzie co to powstrzyma ;)

Wiesz co mi się nie wydaje tak naprawdę, że marka kremu ma znaczenie. Po prostu trzeba nawilżać brzuch codziennie ale to i tak zależy bardziej od tego kto ma jakie predyspozycje genetycznie do rozstępów. Niestety
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sonia, ja przytyłam bardzo podobnie bo 25kg. Wydawało mi się, że przy tak napiętym brzuchu (miałam wrażenie, że dziecko mi przez niego zaraz wyjdzie :)) to naprawdę nic się nie sprawdzi. W takim razie spróbuję tym razem z mustelą, może nie dorobię się nowych znaków. Bo podejrzewam, że znów nie mało przytyję. Już mam 3kg do przodu.

Ja nie uzywałam żadnego kremu na rozstępy i ich nie miałam. Ale do końca miłam nieduży brzuch.

Ja używałam mustella. Nie miałam w ogóle rozstępów a przytyłam 24kg.

Ja stosowałam krem babydream z rossmana. Myślę, że całkiem dobrze się sprawdził u mnie. Dopiero w ostatnich dwóch tygodniach wyszły mi rozstępy, ale miałam bardzo duży brzuch więc tutaj to chyba żaden krem by tego nie powstrzymał. Po ciąży jeszcze przez kilka miesięcy się nim smarowalam i rozstępy stały się zdecydowanie bledsze.

Witajcie dziewczyny :)

sonia85-->jeśli chodzi o badanie genetyczne to robiłam w Starmedzie w Gdyni na 10 Lutego u dr Augustyniaka. Skierował mnie tam mój ginekolog.Super mają tam sprzęt,jeden z lepszych w Polsce. Lekarz zrobił mi zdjęcia w 4D i nagrał film :) Także mogę sobie podglądać malucha jak macha sobie rączkami i wierci się w brzuszku :) Widok jest niesamowity :) Na opisie badania była informacja, że aby badanie było wiarygodne lekarz musi mieć licencje Fundacji Medycyny Płodowej.
Lekarz sam w sobie małomówny,ja tez mało pytałam bo byłam bardzo zestresowana. Ale końcowa informacja, ze jest wszystko ok była dla mnie najbardziej interesująca. Nie kazał wykonywać żadnych dodatkowych badań.

A co do bólu brzucha... na początku bardzo bolał mnie lewy jajniki i trochę podbrzusze.Ostatnio to tylko kości biodrowe mnie bolały,ale to pewnie z powodu rosnącego brzucha i rozciągającej sie skóry.

Dziewczyny, które mają za sobą już pierwszą ciążę. Stosowałyście jakieś kremy na rozstępy? Póki co nie mam z tym problemów, ale brzuch zaczął mi już rosnąc i wole zadziałać wcześniej :)

Ja mam często bóle jak na okres moja gin powiedziała że to normalne i mogą pojawić się bóle pachwin. L4 dostałam już w 5 tyg. W pracy wszyscy mi gratulowali łącznie z moim szefem. Strasznie się cieszę że jest roczny macierzyński dłużej pobede z mlodym lub młoda he he:-)

U mnie bol podbrzuszal byl pierwsze 2 tyg po zaplodnieniu. Teraz czesto mnie glowa boli i mdli.

Aga nie mam jeszcze umówionej wizyty ale musi to być 21 marca bo wtedy mi się kończy zwolnienie lekarskie.
Fajnie że już tyle dziewczyn na forum.
Co do tych bóli...miewam od czasu do czasu bóle podbrzusza ale nie są one tak męczące jak ból głowy. Podejrzewam że to wina tak zmiennej pogody i mojego niewyspania, choc przed ciążą rzadko cierpiałam z powodu bólu glowy. No ale nic, trzeba zacisnąć zęby i do przodu!
Maluszek zjadl właśnie ogórkową tak więc idę spać bo zaraz zwariuję tak mnie ćmi.

Fajnie, że nas coraz więcej :)
Mnie od czasu do czasu brzuch pobolewa,w pierwszej ciąży było podobnie. Taki ból wlasnie jak na okres.
My już powiedzieliśmy o ciąży zarówno rodzinie, przyjaciołom jak i w pracy.
Co do wydłużonego urlopu to bardzo mnie to cieszy. Maks w przyszłym roku dopiero do przedszkola idzie,a więc musiałabym wziąć wychowawczy lub szukać żłobka,a tak idealnie się sprawa ułoży.

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam