WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Hmm...a mnie właśnie nie boli podbrzusze,w pierwszej ciąży to tak,ale teraz może kilka razy bardzo słabo,w nocy przeważnie.

Mnie regularnie bola jajniki ale to chyba normalne jest. Póxniej na pewno będzie boleć podbrzusze, bo macica się rozciąga.

Witam nowe mamy. :)
Dziewczyny a boli Was brzuch jak na okres? Mnie cały czas ćmi ten brzuch czasem słabiej czasem mocniej. Już się nie mogę doczekać USG bo trochę się stresuję...

A wątek to już drugi można założyć bo tu się tak rozpisałyśmy że długi się zrobił :)

Zakładając ten wątek w życiu bym się nie spodziewała,że aż tyle dziewczyn dolączy...a mówią że niż demograficzny,fajnie cieszę się.

A ja dziś miałam kiepski dzień,poszłam z małym na umówioną wizytę u laryngologa,bo od dwóch miesięcy ma katar,ale tylko rano,jakoś dziwnie,tak jakby resztki kataru.
Naczekałam się równo godzinę,pomimo wyznaczonej pory,a wizyta trawała 5 min,lekarz oglądnął,powiedział że nie ma tam żadnych polipów,bo pediatra podejrzewał i na tym koniec.To ja małego dziś do przedszkola nie dałam i godzinę czekać z 4-letnim dzieckiem to naprawdę można się wkurzyć.To juz w Polsce tyle się nie czeka,zachód,co...?

Ja za tydzień mam USG takie ważne,ale moja ginekolog powiedziała ze tutaj nie robią tego jak w Polsce na fundusz,tylko genetycy,a tu ich nie ma na miejscu,trzeba z tłumaczem jechać i zapłącić za to,więc nie będę miała tego robionego,ale powiedziała ze przezierność karkową mi sprawdzi więc widocznie zna się na tym,ale nie mam pojęcia dlaczego tego ginekolodzy nie robią pewnie żeby kasę wyciągnąć gdzie indziej żeby tamci mieli zarobek.

Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, bo chce iść najpierw do lekarza. W pracy to wogóle z tym zaczekam...
A roczny macierzyński - fajny, ale niech najpierw podpisza ustawę, dopiero wtedy będzie mozna się cieszyć. ;-)

Hej dziewczyny,
to ja też chętnie do Was dołączę. Jestem w 9 tyg. i z objawów to mam na razie mdłości, ale raczej takie wieczorne... bo rano nic mi nie dolega. Jestem senna i bardziej drażliwa (mój biedny mąż na tym cierpi :P).

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania 27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. żonka - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. asia1611 - 12.10.2013
3. panda - 14.10.2013
4. Aga -18.10.2013
5. XXX - 18.10.2013
6. Sonia85 - 22.10.2013
7. tessaja - 28.10.2013

Ciekawi mnie czy już ogłosiłyście światu (znajomym i w pracy) szczęśliwa nowinę, czy jeszcze czekacie?
Co myślicie o tych rocznych macierzyńskich?

Dopisuje się na listę :-)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania 27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Dora - 21.09.2013
7. meg - 23.09.2013
8. żonka - 23.09.2013
9. kristi 21 - 26.09.2013
10. Selene - 28.09.2013
11. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. asia1611 - 12.10.2013
3. panda - 14.10.2013
4. Aga -18.10.2013
5. XXX - 18.10.2013
6. Sonia85 - 22.10.2013
7. tessaja - 28.10.2013

Ja miałam lekkie mdłości i jadłam migdaly. Coś w tym jest że pomagają na zgage i inne ciazowe dolegliwosci.

No duzo dziewczyn pisze, żeby cos zjeśc jeszcze przed wstaniem z łózka. tyle, że ja codziennie biore na czczo tabletkę na tarczycę a zarza potem wychodzę do pracy i dopiero w pracy jem. ale nie narzekam, na razie mdli mnie malutko. Ogólnie mam nadzieję, że ta ciąża będzie równie bezproblemowa jak ta pierwsza. ;-)

a ja dzisiaj idę do lekarza :) ciekawe czy zobaczę małego lokatora :))

mnie mdli bardziej wieczorami niż rano.... a na poranne mdłości niezawodne są maślane ciasteczka :) ja miałam je ustawione na szafce nocnej i jadłam jak tylko się obudziłam i pomagało :)

Co do mdłości to w porzedniej ciąży mnie mdliło dłuuugoo... A teraz z wmiochj wyliczeń jestem dopiero w 5 tygodniu a juz mnie rano mdli. ;-(
A mój synek - Bartuś - chidzi do żłobka. Ja pracuję w urzędzie, ale nie chcę iść na zwolnienie skoro dobrze się czuję. I ktos pisał, że lubił 1 rok zycia dziecka. To ja decydowanie wolę kolejny rok. ;-D Pierwsze miesiące wogóle były ciężkie...
I zazdroszczę wstawania o 8-9 rano. Bartus przez cały tydzień wstaje ze mną o 6-tej rano do złobka i w weekendy wstaje tak samo...

narzeczonaaa - to ja, Aga ;) tylko musiałam zmienić login, bo się zarejestrowałam ;) No cóż, grzecznie poczekam na te mdłości w takim razie, aczkolwiek liczę, że się nie doczekam. Za mną okropna noc - przewalałam się z boku na bok jak wściekła... Moje sińce pod oczami świadczą same o sobie... Na szczęście dzisiaj piątek - jutro nadrobię :D
narzeczonaaa gratuluję! :) masz już umówioną kolejną wizytę? :)

narzeczonaaa super, że wszystko w porządku, gratuluję :) Nie dziwię się Twoim emocjom też bym skakała z radośći :) sama się już nie mogę doczekać na usg, mam 1 marca, a już tylko o tym myślę.
Nie zazdroszczę braku snu, ja też już na nogach, ale akurat spokojnie bym jeszcze pospała parę godzin :)

Witaj Aga-Bl! U mnie takie koktertne mdlości zaczęły się od 7 tc. ale to nie jest regulą że musisz się źle czuć.Jeśli Cię to ominie to jesteś mega szczęściarą.Trzymam kciuki za Ciebie!
Dora myślę że nie masz się czego obawiać, a jeśli masz wątpliwości co do kompetencji swego lekarza to polecam go jak najszybciej zmienić, dla Twojego spokoju i zdrowia maleństwa.

Nie mogę spać:( zrobiłam sobie melisę i czekam aż miną mdłości (już myślałam że się ich pozbyłam a tu patrzzz...cholera przyszła:).
Jak juz wcześniej pisałam byłam u lekarza. Powiedział że płód rozwija się prawidłowo. Gdy tylko wyszłam z gabinetu,pełna emocji przez godzine nie mogłam dojść do siebie, miałam wypieki na twarzy i gadałam bez opamiętania. Ale to moje pierwsze dziecko, więc taki stan rzeczy chyba jest normalny.
Wyniki miałam OK, nic nie kazał dodatkowo robić, więc teraz przez najbliższy miesiąc błogie lenistwo;)

super narzeczona! :)

Dziewczyny miałam dziś robione USG- 13 tc. przezierność karkowa 1mm, lekarz powiedział że jest ok.
Mały/a tak wariował/a że nie szło nie zobaczyć poza jego/jej wyczynami akrobatycznymi. W końcu gdy zasnął pozwolił/a by się jemu/jej przyjrzeć. Przy następnej wizycie(mam nadzieję)poznam już może płeć

Dora, witaj!

Widzę, że nam się wątek rozwija, to dobrze. :)

Dora, moim zdaniem badanie przezierności zostało przeprowadzone za wcześnie. Łatwo nam mówić "nie stresuj się", ale postaraj się przynajmniej myśleć pozytywnie do czasu kolejnego badania.

A tak swoją drogą - jak można, będąc lekarzem, stawiać pacjentkę w takiej niepewnej sytuacji. Dla mnie to szczyt głupoty, delikatnie mówiąc. :/

Dora, ja też uważam, że nie ma na razie powodu do obaw. Najlepiej poczekać do kolejnego usg. Lekarka zdecydowanie się pospieszyla.
Aga z tymi mdlosciami to jeszcze chyba za wcześnie na radość. Mi się zaczęły pod koniec 7 tygodnia. Ale życzę, aby Cię ominęły :)

Też uważam że bez sensu Cię ta lekarka stresuje. Te normy są nie bez powodu na 12 - 14 tydz. Nie martw się.

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...