WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Moja koleżanka też poroniła 2 ciąże w końcu się okazało, że miała problemy z za gęstą krwią, to się jakoś nazywa ale nie pamiętam jak. No niestety od ciąży się zaczyna a potem strach o zdrowie naszych pociech już całe życie :) Grunt to być dobrej myśli i nastawiać się jak najbardziej pozytywnie.

Mamtu tak jak pisałam..nic badania nie wykazały..pierwsza ciąża również była wysokiego ryzyka..tak sie poprostu potoczyło..choć bardzo ciężko to zaakceptować..

Bratka trzymaj się! :(

bratka, przykro mi bardzo. :( Trzymaj się ciepło.

Myślałam, że nikt nie zauważy jak się cichaczem wypiszę.

Niestety serduszko przestało bić :( To był już prawie 10 tc.
Jutro do szpitala ...

Cześć tessaja! :)

panda, czy mogę Cię podpytać co było przyczyną Twoich wcześniejszych poronień (jeśli to pytanie jest nie na miejscu lub po prostu nie chcesz to nie odpowiadaj, oczywiście)?
Moja poprzednia ciąża była ciążą wysokiego ryzyka i bardzo się boję 'powtórki z rozrywki'.

Aga, narzeczonaaa, fajnie jest być 'świeżą', naprawdę. :)

narzeczonaaa, mieszkamy względnie niedaleko siebie, bo ja na Karczemkach.

Aaa i udanego seansu życzę!
Bratka..współczuję..

Aga..ciężko uwierzyć ale lekarze zgodnie twierdzą że pech..wszystkie moje wyniki prawidłowe a sekcja Synkow nic nie wykazała...

bratka ? :(

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. ania 27 - 12.09.2013
4. alkar82 - 19.09.2013
5. meg - 23.09.2013
6. żonka - 23.09.2013
7. Selene - 28.09.2013
8. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. panda - 14.10.2013
3. Aga -18.10.2013
4. XXX - 18.10.2013
5. Sonia85 - 22.10.2013
6. tessaja - 28.10.2013

narzeczonaaa super! :) W takim razie raźniej mi w byciu zieloną :D Póki co, ja uciekam - szykuję się do tego kina ;) Miłego wieczoru mamuśki :)

Aga ja też jestem ciężąrówką-pierwszakiem:) także tym bardziej witam Cię gorąco!:)

panda - trzymam kciuki żeby tym razem wszystko powiodło się po Twojej myśli... Ja na szczęście (jeśli można powiedzieć w tej sytuacji w ogóle tak powiedzieć) byłam w 7 tc. No i tak jak pisałam - wiedziałam o niej 2 dni - w sobotę zrobiłam test, w poniedziałek byłam u lekarza i wszystko było już jasne... A czy wiesz jaka była u Ciebie przyczyna?

Aga moja obecna ciąża jest trzecią..obie straciłam w okolicach 20tc..

panda - u mnie to druga ciąża, bo pierwsza poroniona :( aczkolwiek wiedziałam o niej dwa dni. Może dlatego traktuję tę jako pierwszą... Zresztą teraz udało nam się po Clo - miałam zanik owulacji. Ale jestem pewna, że teraz wszystko będzie ok :). No i zapomniałam dodać, że póki co jestem pierwszą dumnie reprezentującą swoje miasto mamuśką z Gdyni ;)

Oczywiście miało być że będzie pierwszą zakończona szczęśliwie!tak to jest jak sie pisze na telefonie ze słownikiem..mam nadzieję że to nie będzie zły omen...
Pozdrawiam

Ania27 pytałam mojej ginki czy można przedwakowac folik i powiedziała że nie. Trzeba byłoby go brać po 1000dziennie więc spokojnie. Zaparcia napewno nie od tego. Ja biorę folik 0,5mg 2*dziennie.
Ja jestem z Gdańska. Nie jest to moja pierwsza ciąża ale mam nadzieję że nie będzie pierwszą szczęśliwie zakończoną.
Moją lekarka prowadząca jest Dr Swiatkowska.
Też zamierzam robić test pappa.

Jeśli chodzi o mnie to bezsenność kompletnie mnie nie dotyczy :) Noce przesypiam caluśkie, wręcz z nawiązką ;). A do gina lecę w 6 tc. Od kilku ładnych lat chodzę do dr Barwińskiej - Pobłockiej (POLMED) i jestem w siódmym niebie! Jest naprawdę wspaniałym lekarzem z powołania. Także z czystym sumieniem - polecam !
Kobietki kochane - czy każda ma już za sobą ciążę?! Bo czuję się rodzynkiem jako pierwszorazowa ciężarówka ;). Co oczywiście bardzo mi się podoba, bo myślę, że posłużycie radą i wiedzą :). Fajnie, że jest nas co raz więcej :)

To jest pobranie krwi. Po usg w 12 tygodniu, w którym się sprawdza przeziernośc karkową można(czasem trzeba jesli wyniki z usg są niewłasciwe) zrobic test z krwi na choroby genetyczne, czyli zespół downa , edwardsa, itp. Oczywiście test jest płatny, chyba ok. 300zł.

A co to jest za test? Kiedy trzeba robić?

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...