WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

A propos badań prenatalnych to ja poprzednio robiłam test pappa i teraz też zrobię. a co do klinicznej, to ja byłam zadowolona ale wiem że opinie są różne.

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. ania 27 - 12.09.2013
4. alkar82 - 19.09.2013
5. bratka - 21.09.2013
6. meg - 23.09.2013
7. żonka - 23.09.2013
8. Selene - 28.09.2013
9. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. panda - 14.10.2013
3. Aga -18.10.2013
4. XXX - 18.10.2013
5. Sonia85 - 22.10.2013
6. tessaja - 28.10.2013

meg a jakie prenatalne robisz?
tessaja dopisz się do listy :)

ja dzisiaj pełna nadziei umówiłam się już na prenatalne do Doeringa - mam nadzieję, że więcej niespodzianek już nie będzie i reszta ciąży będzie bez większch wrażeń...

co do porodu - ja córkę 2 lata temu rodziłam na klinicznej - no i cóż mogę powiedziec - zadowolona nie byłam, przetrzymali mnie 12 godzin z cego 8 partych bez rozwarcia bo stanęło na 3 cm, naszprycowali mnie oxytocną - i to był chorror, do tego nie odeszły mi wody i sami próbowali...mojej lekarki nie było na dyżurze i właściwie dopiero po ekspresowej decyzji o cesarce po zielonych wodach na sali pooperacyjnej musiałam do niej dzwonic bo mi nie chcieli dac zastrzyku przeciwbólowego - po jej interwencji dostałam wszstko co powinno sie dostac wraz z antybiotykiem - wiec nie wiem czy chce znów tam rodzic... Najchętniej to zaplanowana cesarka - ale to chyba marzenie....

Czy moge sie przyłączyc?
U lekarza jeszcze nie byłam, ale zrobiłam betę i wg. moich wyliczen termin będzie na ok. 28 października.
Mam juz 1,5 rocznego synka. ;-)
Poprzednia ciążę prowadziłam u dr. Preisa, ktory jest ordynatorem na Klinicznej, i tyllko dlatego, że byłam jego pacjentką zostałam przyjeta do porodu, inaczej by mnie odesłali, dlatego teraz tez chcę się do niego umówić. Ktoras pisała o zzo na Klinicznej - mi oferowali cały czas, zdecydowałam sie i na pewno będe się decydować drugi raz. ;-)

Ja chodzę do Papińskiej-Stachowiak. Przyjmuje w Wojewódzkim, ale pierwsze dziecko i tak rodziłam na Zaspie, myślę, że drugie też tam urodzę. Wydaje mi się, że nie ma to znaczenia, że lekarz pracuje w w konkretnym szpitalu, chyba, że jak napisała Sonia85 masz pewność, że lekarz będzie przy porodzie.
Co do zaparć to podobnie jak w pierwszej ciąży cierpę na ten probem. Za to z bezsennością nie mam na szczęście problemu wystarczy, że spojrzę na łożko a już śpię :)

W sumie to byłam zadowolona z Doeringa ale drogi jest i ja wolę jednak kobietę więc zmieniłam na Kowalewską - Włas. Doering szybko określa płeć ja już w 14tc wiedziałam. No i nie zleca za dużo badań tylko te konieczne. Więc nie wiem czy to dobrze czy źle.

Ja mam złe wspomnienia z rodzeniem na zaspie. Ale każdy poród inny dlatego jedna osoba może być zadowolona z tego samego szpitala a druga nie. Ja miałam ciężki poród więc teraz się nastawiam na swiss med. Nie wiem czy to ma duże znaczenie czy Twój lekarz pracuje w danym szpitalu. Zależy czy akurat będzie przy Twoim porodzie musisz się dowiedzieć czy istnieje taka opcja żeby np zadzwonić jak rodzisz i wtedy jechać do tego szpitala gdzie Twój gin pracuje.

narzeczonaaa, imho nie ma to żadnego znaczenia. W moim przypadku akurat tak się złożyło, a ja nie byłam zdecydowana na konkretny szpital, więc wybrałam ten, w którym pracuje moja gin.

ania27, wydaje mi się, że nie ma co tak uogólniać - w każdym szpitalu trafi się 'wredny lekarz' albo 'nawiedzona położna'. Ja akurat mam bardzo dobre wspomnienia z Wojewódzkiego. :)

Spadam na obiad. Miłego dnia!

Jeśli chodzi o dostanie się do lekarza to nie ma takiego problemu jak w Polsce,nie ma takich długich terminów,noi w szpitalach o niebo lepsza opieka,podczas porodu również,dla dziecka dostajesz wszystko,nawet pampersy.I napewno bym chciała rodzić tu,w Polsce nie mam najlepszych doświadczeń,nie polecam Wojewódzkiego ze względu na wredne baby w tym lekarkę,która moim zdaniem ma coś z głową.

Ale inne jest podejście,oni nie rozmawiają tak z pacjentem,albo jesteś chora albo zdrowa,nie ma dyskusji,nie ma zadawania pytań,jakoś tak chłodno,noi inne jest leczenie,ja sie leczę na tarczycę i jak czytam jak w Polsce to leczą to jestem trochę zaniepokojona,niby tym samym tylko inne zalecenia,inna szkoła poprostu.

Właśnie, jesteście bardziej doświadczone ode mnie. Powiedzcie czy to że lekarz pracuje w innym szpitalu niż ten w którym chciałabym rodzić ma duże znaczenie?

Moją ciążę prowadzi dr Adamski w Polmedzie w Mahnattanie. W sumie nie umiem się jeszcze wypowiedzieć w kwestii czy jestem zadowolona, bo za sobą mam dopiero 2 wizyty. Wydaje się w porządku, opinie które czytałam na jego temat też są OK.

Ja chodzę prywatnie do dr Kardzis. Najtaniej nie jest ;), ale ostatnią ciążę donosiłam tylko dzięki niej, a poza tym pracuje w szpitalu, w którym rodziłam i zamierzam rodzić znowu.

A na kogo zmieniłaś i dlaczego?

A kto prowadzi Wam ciążę. Bo ja ostatnio chodziłam do Doeringa. Ale teraz zmieniłam.

tak, choc wydruk ze zdjęciem fasolki dostałam dopiero w 9 tc:)

ania27, napisałam priva. :)

sonia85, ja na wizytę poszłam w 9 tc. Jakoś zupełnie mi się nie spieszyło, a w pierwszej ciąży miałam w tej kwestii falstart (poszłam ok. 5-6 tc i widoczny był tylko pęcherzyk). Domyślam się jednak, że wszystko zależy od sprzętu, bo pierwsze usg robili mi wtedy w przychodni na jakimś gracie. ;) Jeśli masz dostęp do dobrego sprzętu, to i w 5 tc będzie już widać ciążę.

narzeczona i od razu miałaś USG?

Dopisałam się do listy

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. ania 27 - 12.09.2013
4. alkar82 - 19.09.2013
5. bratka - 21.09.2013
6. meg - 23.09.2013
7. żonka - 23.09.2013
8. Selene - 28.09.2013
9. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. panda - 14.10.2013
3. Aga -18.10.2013
4. XXX - 18.10.2013
5. Sonia85 - 22.10.2013

sonia85 ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tc. praktycznie zaraz po tym jak się dowiedziałam że zostanę mamusią

Hmm a wydawałoby się, że tam będzie lepsza opieka niż w Polsce.
Ja jestem z wrzeszcza.
A kiedy byłyście na pierwszej wizycie, bo ja ide 28 to będzie połowa 6 tyg i się zastanawiam czy nie za wcześnie. A już nie pamiętam kiedy byłam na pierwszej wizycie w pierwszej ciąży :)

mamtu to pisz na priv jak coś.Mnie niepokoi więc pytam,w czwartek za tydzień idę na wizytę,a jestem po infekcji stąd moje pytanie.
No właśnie co to jest z tym niespaniem,w pierwszej ciąży dobrze spałam i również mnie piersi nie bolą tylko jak leże na brzuchu to czuję je:)

Ja mieszkam w Niemczech,wcześniej Gdańsk i Pruszcz,teraz jestem od roku tu i powiem Wam że zupełnie inne podejście do pacjenta jest,troszkę rozczarowana jestem,chodzi ogólnie o wszystkich lekarzy,a ginekolog mam polkę,ale też nie mam do niej takiego zaufania niestety.

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...