Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013
Julka,no właśnie to tym bardziej że są wydatki na dziecko,uważam że ciąże powinien prowadzić lekarz z przychodni,przecież płacicie składki,to dlaczego dajecie zarabiać dodatkowo?Ja miałam bardzo miłą i kompetentną panią dr.na książeczkę,za nic nie płaciłam.
Co do wydatków na dziecko,ja od 6 miesiąca chodziłam po lumpkach i kupowałam na bieżąco małe ciuszki,uważam że szkoda kasy na nowe,jak i tak dziecko szybko z nich wyrasta,a ceny to jakaś paranoja dla bogaczy.
Wózek i łóżeczko kupiliśmy za becikowe,najdroższa była dla nas szafa,bo kupiliśmy pożądną z drewna na zamówienie.Ja nie odczułam takich wydatków na dziecko,wiadomo pieluch na początek idzie sporo,ale to wszystko,kosmetyków nie używa się jak dziecko malusie.
Teraz mam wszystko po pierwszym,nic nie sprzedałam,nic nie oddałam,wszystko leży i czeka na drugie.
Ja zamiast takich wydatków jak badania prywatnie,wózek za 2000 tyś,czy 500 wydać na ciuszki,wolę jechać z rodziną na wakacje,czy kupić coś do domu,wszystko zależy też od sytuacji finansowej,to jakie ma zobawiązania,ale znam ludzi którzy bezmyślnie wydają pieniądze,starym gratem jezdzą,kasy nie mają ale na wesele biorą kredyt,głupota jak dla mnie.Ale to tylko moje zdanie.
0
0