WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

sonia85 - nie zazdroszczę. Ja czuję się bardzo dobrze, jedyne co mi dokucza to to przebudzanie się w nocy :/. Ale myślę, że jak na dolegliwości ciążowe to jestem w naprawdę fajnej sytuacji (póki co oczywiście) :). Jak tylko będziesz miała możliwość to się trochę prześpij, o ile Twój wulkan Ci na to pozwoli ;) Zawsze to jakaś ulga w bólu...

O ja, ale się rozpisałyście. Ja dzisiaj niestety w złym humorze. Od rana się źle czuję. Głowa mnie tak boli jakby miało mi czaszkę rozsadzić i słabo mi :( Na dodatek mąż dzisiaj poza domem i ja sama z moim synem który jest jak wulkan energii.
Ja też chodzę do ginekologa prywatnie i właśnie przerażają mnie ceny tych wszystkich badań. Robiłam sobie toxo i cytomegalie i już 140 zł poszło. :/

A co do ruchów to ja w 18 tyg czułam poprzednio.

Agatka, nie wiem jaki jest dla pacjentek, koleżanki go chwalą, a ja go znam tylko od strony prywatnej. Prywatnie jest poważnym facetem, z ogromnym poczuciem humoru. Czy jest delikatny - ciężko mi stwierdzić, na pewno jest sympatyczny.

Julka dziękuję, ale ja jestem bardzo bardzo zadowolona z mojej ginki :). Agatka, jeśli chodzi o panią doktor to tak jak pisałam wcześniej - ona się wymiksowała z Polmedu, bo nie odpowiadały jej ich warunki, także nawet jeśli masz z nimi niemiłe wspomnienia, to ona naprawdę nie ma z nimi już nic wspólnego ;). Ale tak tylko piszę :)

Mamtu skoro go znasz to powiedz to naprawde taki przyjemny deliktny człowiek. bo wiesz ja jestem straszny nerwus i tylko ktos kto jest spokojny i miły a dodatkowo kompetentny jest idealnym lekarzem dla mnie;p;p;p

Agatka w Gdyni gabinet ma dr Katarzyna Leszczynska i dr Boćkowski. Chyba nawet mają razem gabinet. Bardzo dobrzy specjaliści. Jeśli chodzi o ceny to nie wiem jakie są ;-)

O, patrz, a o Piskulaku zapomniałam. :) Moje koleżanki do niego chodzą i są zadowolone. Ale nie będę polecać, bo to mój kolega. ;)

Ania27 przecież wiesz że wydatki na badania w czasie ciąży to nic w porównaniu z wydatkami na dziecko - to jest dopiero masakra :)

Dziewczyny dziękuję za informacje. A powiedzcie mi znacie doktora Piskulaka?? Podobno jest bardzo dobry:)))

Aga dziękuję za polecenia Polmedu, ale mam awersje do tej przychodni , bo mam z nimi nie miłe doswiadczenia

Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 19 tyg.

Tak, jeśli Aga Tobie niedaleko do Sopotu to też polecam dra F.iutowskiego. Dorotii stawiaj kropkę gdzieś na początku tego niefortunnego nazwiska :) Ja do niego dojeżdżam aż z Pruszcza Gdańskiego ale uważam że warto.

Haha, mamtu - staram się w miarę trzymać podłoża ;) Ale możesz mi wierzyć, że tyle "betonu" ze mnie zeszło, że naprawdę czuje jakbym mogła pofrunąć ;). Najgorsze czego się bałam to brak bicia serduszka i to czekanie - kiedy w poprzedniej ciąży poszłam do ginekologa jak tylko się dowiedziałam to był już 8 tydzień a serduszko nie biło, no i stało się jak się stało. Także to była moja zmora... Ale na szczęście mam jeszcze jeden powód, by wierzyć, że tym razem wszystko pójdzie "jak z płatka" :)

Jezu, ania27, poczułam się jak weteranka normalnie. ;)

Niestety w pierwszej ciąży nie zarejestrowałam wyraźnie początków ruchów Młodego. Moja lekarka była zbulwersowana, że pierwsza ciąża, a ja taka mało wyczulona jestem. Teraz pewnie też nie będę pierwszą, która poczuje cokolwiek, ale jakby co, to dam znać. :)

Mamtu,Ty jako najstarsza w ciąży i jeszcze drugiej powiedz nam kiedy tylko poczujesz bulbotanie dziecka,tzn kiedy będziesz już pewna że to nie ruchy jelit.A wogóle to kiedy w pierwszej poczułaś ruchy,te pierwsze jak i kopniaczki?Bo ja dość szybko,w 16 tygodniu.A tzw ruchy jelit szybciej coś koło 14-15 ale nie wiedziałam że to to.

Aga, tylko nam nie odleć przypadkiem. ;)

narzeczonaaa, ja mam w Polmedzie pakiet Komfort Plus i naprawdę sporo on obejmuje. A ginekolog wybrałam prywatnie, bo chodzę do niej od lat i jest genialna. Za wizytę płacę 190 zł z USG, bez USG 100 zł. Agatka - witam! :) Nie dość, że jesteś moją imienniczką to jeszcze z Gdyni! Super :) Także ja mogę polecić Ci właśnie dr Klaudię Barwińską - Pobłocką, do której ja chodzę :). Przyjmuje w Batorym, w siedzibie Polmedu :)
No i dziewczyny dzięki za te wszystkie słowa :) Od wczoraj ćwierkam jak skowronek ! :)

Mamy kredyt na 30 lat, mąż zarabia przyzwoicie, więc żyjąc oszczędnie spokojnie dajemy radę.

A może mieszkań na kredyt nie macie,albo mąż super zarabia,bo inaczej naprawdę byłoby to niemożliwe,mnie nawet tutaj nie stać na badania prywatnie i powiedziałam że nie zrobię ani jednego,bo mąż płaci składki zdrowotne i mam prawo do badań,a jak trzeba będzie to zmienię kasę.

Iiii tam, ja w budżetówce kokosów nie mam. ;) Ale na kryzys nie narzekam, a i wśród znajomych też nie widzę, żeby ich dopadał na razie. Nie jest źle. :)

No domyślam się że z kont,tylko ileż to trzeba zarabiać?A ponoć taki kryzys w Polsce,ludziom ciężko się żyje,kurdę to może ja wrócę niebawem do kraju,tak bardzo bym chciała...tylko zarabiać 1200 zł,i co dalej?

Agatka jak ci nie jest za daleko do Sopotu to naprawdę polecam doktora knutowskiego - 120zł za wizytę.

Ja też nie biorę żadnych witamin, wyniki mam dobre więc nie ma na razie potrzeby :)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...