WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

My też mamy rowerek. Mąż jeździ co drugi dzień po 40 min, ja niestety nie mogę, bo mi kolano coś przeskakuje :( Przysłali tą dietę jak wrócę z pracy to dam przykładowy jadłospis. Jest dużo przypraw np. ostre chili, czosnek, dużo pieprzu, imbir, cynamon itd

my mamy rowerek od roku.
na początku stał i mało go używaliśmy.
jednak mój mąż w końcu się zawziął i postanowił schudnąć.
Ćwiczył codziennie, po 5-10 min intensywnie na rowerku + inne ćwiczenia na mięśnie. Nie jadł słodyczy, prawie nie pił alko.
W 3 mc schudł 10 kg.
Nie nie miałam tyle samozaparcia :(

Mój plan to jazda na rowerku 10 -15 min minimmum co drugi dzień (nie za bardzo intensywna).
+ hila hop po 5 min w każdą stronę.
No i rozsądna dieta, bez słodyczy i tłustych potraw.
Zobaczymy czy się uda:)

Dorcia to czekamy na recenzje z efektów :)

hej :) ja oczywiśćie dopiero co wstałam u mnie wszyscy jesczce śpią więc za chwilę zabieram się za ćwiczenia..z miłą chęcia kupiłabym sobie rowerek stacjonarny tylko mam problem z miejscem na niego :( powiedzcie mi dziewczyny czy taki rowerek daje efekty? na rowerze już x lat nie jezdziłam bo się jeszcze nie dorobiłam :D ale jakbym sobie taki sprezentowała to czy jak bede na nim jezdzić to schudne? nie chciałabym za bardzo umięsnić sobie tego tłuszczu na nogach pierw chce schudnąć z nich a potem umięśniać :P głupie pytanie wiem heh ale nie jestem pewna czy zadziała mi taki rowerek na brzuch.

No właśnie mój mąż się napalił i kupił tą dietkę :) zobaczymy, a i mi się przyda tak z 7 kilo mniej

nascimento, ja nie wyobrażam sobie nie przyprawiać tego co mam na talerzu, jem dużo pikantnych potraw, dużo ziół świeżych,
a i tak, gdy wejdę na wagę, to widzę, co widzę.... ;);)

a zresztą - kto wie? może komuś pomoże, w końcu każdy organizm reaguje inaczej, ma inne potrzeby, inny tryb aktywności :)

Sylwio ale te przyprawy wspomagają spalanie tłuszczu (podobno) kiedyś się wgłebiałam we właściwości przypraw i ziół i coś w tym jest. Mam gdzieś nawet w książeczce ala poradnik zielarski babuni zestaw ziół odchudzających. Jeśli ktoś chętny mogę jutro wkleić :)

hej Babki :)

ja dziś cały dzień poza domem, zrobiłam błąd, bo nie wzięłam ze sobą wody do picia, ani nic do przegryzienia, więc każda cukiernia kusiła na maxa drożdżówkami; ale nie dałam się, więc jakiś tam mały sukces u mnie :)

moje śniadanie śniadanie: serek wiejski z rzodkiewką i kawa
a na obiad miałam dziś pieczonego dorsza z surówką z pekinki i pomidorów, duża porcja, bo wygłodzona byłam, że hej...

poczytałam o tej diecie 3d i powiem szczerze, że moim zdaniem żadna rewelacja - po prostu dieta 1000 kcal w nowym opakowaniu;
a przy tym - co nowego w tym, że się przyprawia dania? Przecież jak się je dania niskokaloryczne, to trzeba podkręcić ich smak, bo kto by jadł tekturę... trochę naciągane to wszystko...

Ja nie wierze w takie cuda i inne magiczne przyprawy itp
aby schudnąć trwale, trzeba wytworzyć ujemny bilans energetyczny w organizmie - mniej dostarczać energii w postaci pożywienia i więcej jej zużywać, czyli ćwiczenia
i nie ma że boli ... :):):)

swoją droga nic tak nie podkręca metabolizmu, jak ćwiczenia fizyczne
:))

http://www.youtube.com/watch?v=mTRbiaDWNL4

dziewczyna specyficzna ale trochę informacji zawiera filmik... :)

nascimento ja nie słyszałam,poszperam w necie poczytam :)

ja mam takie zimne w lodówce ;) stoi już z tydzień mniammmm,no ale isę nie skusiłam może jutro sobie wypije ;) a co tam będe sobie żałować hahah :D mała zaśnie to może łyknę nooo ale zobacze czy ochote bede miała taką jak dziś ;) za to na kolacje zjadłam 3 marchewki :)

Dziewczyny a próbowałyście dietę 3D chili? Podobno nie chodzi się na głodzie ale u mnie ona odpada ze względu na przyprawy... ;/

hehe ja też bym się napiła zimnego piwka :)

A ja winka bym sie napiła.....

justa gratulacje wytrwałości :) jaod jutra zaczynam ćwiczenia :)

oooooo matko dziewczyny,jaką ja mam ochotę na browara :D haha

hej,

własnie zrobilam 10min trening pośladków z Mel B - polecam :) Pośladki aż mnie pieką :)
Mam plan że w dzień jak córcia będzie spała to skupię się na ćwiczeniach brzucha a wieczorem na pośladkach i udach.

Ja jak na razie się trzymam dietę.
oto co dzisiaj jadłam: godz 9 banan, godz 12 kabanos i jedno jajko usmażone na masełku (dojadłam po córci), godz 16 3 pałki z kurczaka upieczone plus pomidor z cebulką i jogurtem naturalnym, godz 19:30 3 kromki Wasa z almettne i pomidorem. ciekawe ile to razem kalorii?
a ile może ważyć jeden kabanos? :)
dodam tylko że wypiłam dwie kawy z mlekiem bez cukru, prawie 3 litry wody i nie czułam głodu między posiłkami.

Dziewczyny nie łamać się! :) Damy radę!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale ważne żeby się nie poddawać i iść dalej :)

U mnie też dziś kiepski dzień, do południa się trzymałam super, bo odmówiłam nawet torta urodzinowego koleżance z pracy, ale po obiedzie mnie wziął głód i na kolację zamiast dwóch wasa z makrelą, to zjadłam aż 4 i do tego 2 mandarynki i jabłko i teraz mam wyrzuty sumienia:/ Dobrze, że to była godz. 19. Zaraz wskoczę na orbitrek poćwiczyć i porobię brzuszki, to będzie mi lżej na sumieniu;)

ja dzis sie trzymałam aż do tej pory....mąż zrobił sobie kiełbase na goraco i tak mi zapachniało że az musiałam sobie berlinke zjeść na cieplo ale zaraz wskoche na rowerek,troszke brzuszków..... :)

zjadłam sobie kawałek szynki pieczonej ale i tak mam dziś jakis dobity dzień..widzę tegoroczne odchudzanie przechodzę gorzej niż te w zeszłym roku :( ahhhh zawsze coś ... no ale plus taki że dziś nawet ochoty na sodkie nie mam...

no i ja tez zgrzeszyłam pożarłam własnie twixa,ale jestem wiecznie głodna

Inne tematy z forum

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...