WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

jesli sie zmiescisz w kaloriach to moze zjedz sobie budyn na chudym mleku. miseczka to ok 140kal. jedna kumpela mi mowila ze jesli czujemy glod to lepiej uderzyc w bialko i tu sie klania serek wiejski, jak jedna z nas napisala, do obrzydzenia hehe albo w mieso, wedliny drobiowe i takie tam...

boże dziewczyny ja się dziś czuję jakby mnie stado słoni przejechało :( słabo mi :(

Kabanosy drobiowe 247/100g :)

ehhhh a u mnie najśmieszniejsze jest to, że to że wagę mam taką a nie inną wynika z mojego lenistwa, braku motywacji i systemu pracy :/ bo jak wróciłam ze szpitala po porodzie to już ważyłam mniej niż przed ciążą (w samej ciąży przytyłam 6 kg od swojej wagi + 3 kg które zgubiłam na początku ciąży), a podczas karmienia i spacerków 2 razy dziennie zeszło mi kolejne ze 3 kg :) a jak tylko wróciłam do pracy to sukcesywnie wszystko wróciło do "normy" :( ale teraz jak oglądam zdjęcia z tamtego okresu i widzę, że "jednak można", to baaaaardzo bym chciała wrócić, ale MOTYWACJO PRZYBĄDŹ!!!!!!!!! ;p

hej
Chciałabym do was dołączyć , też mam do zrzucenia zbędne kg które pozostały mi po ciąży ale najbardziej to wkurza mnie oponka na brzuchu... nie karmię już małej ze względu na brak pokarmu więc mogę już zacząć dietę , od 2 stycznia staram się racjonalnie odżywiać, rzucam słodycze i zaczęłam ćwiczyć. Od dzisiaj zaczynam 6 weidera na brzuszek już kiedyś ją stosowałam polecam jakby któraś była zainteresowana podaję link http://www.6weidera.com/index.php

ufff, poćwiczyłam i muszę odpocząć.
100 kalorii na rowerku (10 min) + 10 min hula hop.
do tego zero słodyczy (bo syropu klonowego do takowych nie zaliczam hihi)
ale na obiad bede miała pizze :/
e tam
grunt, że ćwiczę :)

dzisiejsze menu:
czarna herbata + placek (taki pancake, średnica ok 10 cm)
kawa + 1,5 placka z syropem klonowym
zielona herbata x2 + 3 kromki chrupkiego pieczywa z serem żółtym i tuńczykiem
zaraz zjem jabłko
a potem na obiad pizza (postaram się nie zjeść za dużo:) )

hej dziewczyny

ja też nadal się trzymam :)

mam pytanko. ile kalorii może mieć kabanos drobiowy?

ja się zważe za miesiąc :) startwałam z 70 kg przy wzroscie 170 cm :)

http://www.youtube.com/watch?v=wyRaOUbibG0 i od jutra zaczynam takie ćwiczonka :) postanowienie na dziś ZERO SŁODYCZY zobaczymy czy dam radę heh... na śniadanko pierw kawa z mlekiem bez niej nie funkcjonuje a o godz 10 płatki z mlekiem heheh wiem nie powinnam ale miałam ochotę więc zjadłam :) teraz na obiad nie chce mi sie nic robić zjem troszkę pomidorówki z makaronem :)

szkoda ze nie mam możliwości na skakankę lub hula hop :( niestety malutkie mieszkanko na to nie pozwala :(

trzymajcie się :)

No ja dzisiaj się zważyłam i mam zamiar robić to codziennie.
Miałam iście szatańską wagę :) 66,6 heh
Przed ciążami ważyłam 60. To pierwszy cel = ważyć tyle co przed ciążą.
No ale idealnie byloby jeszcze mniej ok 57.
Zobaczymy.
Dzisiaj zjadłam ok 3 placki z syropem klonowym, wypiłam herbatę a teraz kawkuję :)
Jak małego położe (starszy w przedszkolu) poćwiczę trochę (rowerek + hula hop).
No i cieszę się, że do Was dołączyłam bo czuję, że w grupie raźniej i bardziej motywująco :) I inspirująco!
pozdrowienia!

hej, napisałam do Ciebie na prv:)

nie no ja się nie poddam :)
w sumie ratuje mnie to że nie mam takiego parcia na to zeby schudnąć bo już sporo zgubiłam ale chciałabym jeszcze z 10 kg do czerwca zgubić :) temu może aż tak nie martwię się tym że podjadłam dziś słodyczy :P nooo mam już tak heheh że bez nich ciężko mi się funkcjonuje :) ale to co zjadłam dziś to jest nic...osttanimi czasy dokładnie może z miesiąc jadłam mase słodyczy potrafiłam wieczorem jak już leżałam zjeść 3 wafelki pod rząd do tego chipsy no i piwko jedno wieczorem standard :P jak już mała zasnęła co by odbić sobie nerwy hehhe ;) teraz już skończyłam z pepsi i chipsami,pije wodę i jest ok :) a wieczorem do łózeczka szklanka wody i np jabłko albo ogórek zielony :) myślę że to już połowa sukcesu

nefer ja tez mam blisko, a gdzie mieszkasz dokladnie? moze jestes moja sasiadka kto wie?

ja bardzo chętnie na łyżwy, a już na pewno do hali oliwii bo mam blisko :)

idę spać i życzę nam wszystkim jutra bez słodyczy! :)))

a na lyzwy do halii oliwii tak? chetnie ale jak troche ozdrowieje, bo smarcze i chyrcham i nie moze mi przejsc. tylko ze ja cala godzine spedze na oslej laczce niestety bo nie umiem za bardzo...ale jakby bylo nas wiecej mogloby byc wesolo :)

hej kochane
ja jestem na razie monotonna, bo jem wciaz to samo, bo dopiero jutro ide na zakupy. tak wiec na sniadanie bulka grahamka z wedlina drobiowa, na obiad 2 palki z wora i salata z jogurtem nat., pomarancza, na kolacje kromka chrupkiego z pomidorem i szczypiorkiem. no i na wieczor mi sie zachcialo slodkiego, bo piernik wciaz kusi, a nie mialam ani orzechow ani suszonych owocow w zamian, wiec nasypalam sobie troche platkow kukurydzianych do chrupania i wypilam ciepla herbate i jest ok. no coz...ale sie nie zalamuje, zaraz ide cwiczyc. mojej kuzynce dietetyczka powiedziala, ze podczas diety mozna sobie pozwolic na 1 kostke czekolady gorzkiej na tydzien. ale ja tam wole nie, bo na 1 by sie nie skonczylo, wole nie robic sobie smaka...
nie poddawajcie sie! jeden grzech jeszcze nie przekresla tych calych przyszlych miechow...najlepiej sie czyms zajac by nie myslec o jedzeniu, co tam jeszcze mamy w szafce lub lodowce.
a po bilety potruchta moj mezus:)

widzę, że sporo "grzesznic" heheh,
no ale takie są początki tej drogi, jaką jest zmiana sposobu odżywiania, stare nałogi sie upominają o swoje...
dziewczyny, nie łamcie się :)

ja sobie własnie cenię dietę sbd, bo jak "nosi" człowieka za czymś słodkim, to można sobie pochrupać migdały, czy orzechy

justa, na zgrabną pupę i cellulit najlepsze są rolki/łyżwy :)
sprawdziłam na własnej skórze :)

a właśnie.... może sie umówimy na wspólny wypad na łyżwy? :)

A ja powiem wam, że mi dobrze z tą dietą 1000 kalorii. Dziś 1 dzień ale nie czuję się głodna i najlepsze jest to, że mogę sobie pozwolić na wszystko byle bym się zmieściła, a więc dzisiejszy dzień minął mi następująco: kawa z mlekiem i syropem smakowym, 2 jajka na miekko z chlebkiem, zupa pomidorowa z makaronem, deserek monte nie cały kubeczek (bo dziecko nie chciało a ja je uwielbiam i szkoda mi było wyrzuci ;)) , druga taka sama kawa jak rano, bo wpadła koleżanka ;P i pomarańcza. No i do tego woda i niesłodzona herbata. :) Ufff udało się dziś zmieścić w tym 1000 :)

hej dziewczyny

to i ja do Was dołączę :)
Na początek chciałabym pozbyć się 5 kg.
Nie specjalnie mi idzie dieta.. Na szczęście nie przepadam za słodyczami, jednak nie odmówię schabowego i golonki.. :)
Za to udało mi się zebrać i zaczęłam ćwiczyć już tydzień temu w czwartek. na początku 2x po 50 brzuszków a dzisiaj zrobiłam 400 z przerwą 20sekund :) idzie ku dobremu. Poza tym inne ćwiczenia na ładną pupę i pozbycie się cellulitu.

Jutro wybieram się na zdrowe zakupy sałatki, twarożki itp.

trzymam za Was kciuki i za siebie również :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam w gronie dzisiejszych grzeszników :)
ja sobie dziś zjadłam kilka żelek i 4 szt tofifi wstyd wstyd wstyd buuuuuuuu..... mam nadzieję że jutro będzie lepiej :D ahhhh ja się wytłumaczę moje dziecko nie rozumie że mama nie chce i jak tak nalegała dla mamy dla mamy to i sobie podjadłam :P postaram się jutro poprawić :D

Dziewczyny ja też dziś zgrzeszyłam, bo po obiedzie (warzywa na patelni) czułam jakiś niedosyt i zjadłam pasek gorzkiej czekolady 70% i do tego garść orzechów włoskich:( Na kolację 2 paski wasa z twarogiem i trochę dżemu. Coś mnie na słodkie dziś wzięło...I czuję się jakaś mega przemęczona, to chyba efekt codziennych ostatnio ćwiczeń+mniejszej ilości jedzenia.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...