WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hehe dziewczyny nie pękajcie ;p moja dieta to dzisiaj budyń czekoladowy, ze 3 czekoladki Ferrero, aaaaa no i krótko po śniadaniu pudding też czekoladowy ;p także wasze grzeszki przy tych moich to mega pikuś ;)

i tak właśnie wygląda moja motywacja :/

tym bardziej, że dwóch osobistych trenerów leży na półce i czeka na wzięcie się w garść (treningi na ps3, które mają bardzo dobre opinie - co mogę potwierdzić, bo jednego z nich kilka razy odpaliłam, to się fajnie zmęczyłam... ale to było dawno) :/

Aga nie załamuj się tak szybko. Początki są naprawdę ciężkie. Najwazniejsze abyś nadal starała się trzymać dietę.

Ja dzisiaj też mam ciężki dzień. Ciągnie mnie do jedzenia bo mam @. Staram się oszukiwać owocami, wodą i jogurtem naturalnym. Dobrze, że już 18. Jeszcze trochę i pójdę spać :)

Mrenda , po te bilety za zdjęcie choinki to truchtem:)

cicho, ja zjadłam makaron w pomidorówce;) ale dalej walczę.

a ja bede zaraz płakać!!!!zgrzeszyłam!!zjadłam rogalika i bułke czosnkowa....wiedziałam że nie dam rady................ :(

widzę, że silna grupa wsparcia się utworzyła :))
i dobrze - może i ja dołączę jak tylko skończę karmić piersią i wrócę do pracy - siedzenie za biurkiem sprzyja wzrostowi kilogramów :)

ja na razie podzielę się swoimi doświadczeniami sprzed ciąży - schudłam ok 8 kg w 2-2,5 miesiąca
- tydzień diety oczyszczającej
- potem normalne jedzenie ale bez słodyczy, ograniczenie tłuszczów (mięso pieczone w folii, duszone na parze)
.... dla mnie akurat każda dieta to porażka - nie lubię liczyć kalorii, sprawdzać indeksów czy rezygnować z ulubionego pieczywa :) jedyne co się sprawdza to racjonalizm - czyli wszystko ale mało :)
- 5 posiłków: śniadanie - II śniadanie - obiad - podwieczorek - kolacja
- najważniejsze śniadanie - jak już niektóre z Was pisały - najwięcej kalorii aby dało energię na cały dzień

no i odrobina ruchu - stepper w domu i roletic (magiczne urządzenie :)) - tak min trzy razy w tygodniu

za kilka miesięcy czeka mnie powtórka z rozrywki choć ważę już tyle ile przed ciążą to jeszcze tak z 5-7 kg przydałoby się zrzucić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam to ciasto jest dietetyczne ! mało tego dobre i idzie oszukać mózg.

nefer, dipy z jogurtu robię kolorowe ;) jogurt bałkański mieszam np
- z gotową mieszanką tzatzyki i ogórkiem startym na tarce,
- z suszonym pomidorem, drobno pokrojonym i papryką słodką w proszku,
- z ziołami prowansalskimi i koperkiem
- z serkiem pleśniowym

inny dip to np z awokado - sok z cytryny, natka pietruszki, szczypta soli, zmiksowac razem blenderem; ten jest bardzo sycący i bogaty w smaku

zawsze dip odstawiam na ok pol godz, by sie "przegryzł"

Hexusia, fajna ta szarlotka, wypróbuję, gdy minie mi faza I :)

ze słodyczy polecam to :

SZARLOTKA
Słoik jabłek prażonych (jabłka prażone firmy Chira Lidl) 900 g lub uprażyć samemu jabłka ok. 1,5 kg surowych rozmieszać ze szklanką gorącej wody z rozpuszczoną żelatyną (żelatyna rozpuszczalna w gorącej wodzie) i słodzikiem, dodać cynamonu. Wymieszać, wlać do foremki ok. 25 cm średnicy. Druga warstwa: jogurt bałkański lub typu greckiego ze słodzikiem dodać do ½ szklanki gorącej wody z ½ paczki żelatyny, wymieszać. Drugą warstwę wlać na pierwszą, posypać niewielką ilością płatków migdałowych.

Na slodycze mam takie sposoby:

- nie ma ich w domu - bo jak mam to zjem
- ciasto/ciastka w pracy tylko na specjalne okazje np. urodziny czyjes, a nie dlatego, ze stoja w kuchni!
- za kazdy slodycz musze zjesc warzywo/owoc. Jak nie mam pod reka warzywa/owocu - nie moge zjesc slodycza

Najtrudniejsze ze slodyczami sa pierwsze dwa-trzy dni, potem juz taki nie ciagnie..

Sylwia, lubię warzywka, ale rzadko je jem z dipami.
Co dodajesz do jogurtu?

Sama schudłam 14 kg w 2009 roku i do tej pory wagę utrzymałam, teraz tyje ale z wiadomych przyczyn.

Dam Wam radę szczególnie na pierwsze dwa miesiące.
W lodówce serki wiejskie do obrzydzenia. To jest jedyny sensowny ratunek na głód. Można go przyprawić szczypiorkiem, pieprzem, dodać ogórka, pomidora ale SEREK WIEJSKI PRZEDE WSZYSTKIM.

Jeżeli chodzi o pieczywo to na śniadanie tylko jedna kromka pełnoziarnistego chleba i to wszystko. Musicie zrezygnować całkowicie z chleba. ja jadłam na śniadanie dwa wafle ryżowe lub pół tortilli z wędliną. Idzie się przyzwyczaić:). ja nauczyłam się jeść bez pieczywa, ziemniaków, ryżu, kaszy, makaronów przynajmniej dopóki dopóty zrzuciłam tyle ile chciałam. Teraz ze względu na ciążę wprowadzam kasze, pieczywo itp. Ale po ciąży znowu wrócę do starych nawyków.

W początkowej fazie ruch wskazany ale delikatnie bo uwierzcie mi nie będziecie miały siły z powodu zmniejszenia liczby kalorii.

Chudłam z dietetyczką także byłam pod stałą opieką.
Jeżeli macie pytania, piszcie w miarę możliwości mogę pomóc !!!
Nie zawsze jestem dostępna także odpiszę jak najszybciej to możliwe.

PS. I ŚNIADANIE JEST NAJWAŻNIEJSZE. NIE WAŻNE CZY KTOŚ LUBI CZY MOŻE PRZEŁKNĄĆ ! ŚNIADANIE, ŚNIADANIE I JESZCZE RAZ ŚNIADANIE.

Chetnie dolacze od poniedzialku, 10kg byloby moim marzeniem.

Chrom ma potwierdzone silne dzialanie rakotworcze, dziwie sie, ze chcecie to brac. Tzn. ja tez chetnie ograniczylabym apetyt na slodycze ale nie takim kosztem.

Mam bardzo wysoki cholesterol, wiec pewnie w przyszlym tygodniu udam sie wreszcie do lekarza, moze przy okazji zleci jakas diete, nie tylko leki, dlatego czekam do przyszlego tygodnia.

Lenaa słyszałaś może powiedzenie "śniadanie zjedz sama, obiedem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi"??? ponoć przy dietach i ogólnie próbach odchudzania najważniejsze jest właśnie śniadanie :) także może zielona herbata to jednak za mało??? ;)

dobra to tyle teorii;)

póki co was tu podczytuję, a może pewnego pięknego dnia natchniecie mnie na tyle mocno, że znaldę w sobie tą motywację??? ;)

No dobra, chyba i na mnie najwyższa pora. Dziś zaczynam dietę 1000 kalorii, bo ta mi się wydaje najłatwiejsza do wykonania i mam nadzieję, że będzie skuteczna. Mam do zrzucenia 12kg :/ ale raczej tyle nie zdążę zrzucić tym bardziej, że zaczynamy się starać o 2 dziecko.
Dziś mam za sobą:
Kawkę z mlekiem i syropem 200kcal
i 2 jajka na miękko z chlebkiem 300kcal
zostało jeszcze 500 do wieczora więc powinnam się wyrobić. Na obiad planuję zupkę pomidorową :)
A wam jak idzie?

nefer,
nie rób sobie wyrzutów, bo w ten sposób podświadomie nastawiasz się negatywnie do diety ;)
zjadłaś ten marcepan, trudno, stało się, wobec tego uwzględnij te kalorie w dzisiejszym menu, a od jutra, patrząc na słodycze na spokojnie pomyśl, ile z tego pójdzie Ci w brzuch i jeszcze go powiększy ;)
przymierzanie dżinsów też dobry pomysł, w ogóle mierzenie ciuchów...
u mnie działa też podgryzanie warzyw
np marchew pociętą w słupki, łodygi selera naciowego, cykorię, do tego dip jogurtowy (lubisz takie rzeczy?)
ewentualnie kilka orzechów, migdałów, jak lubisz :)
w krytycznym momencie piję ciepłą herbatę, ziołową lub owocową

ja dziś wstałam późno, bo moja córa w środku nocy stwierdziła, że sie pobawi. Z mamą oczywiście ;) także padnięta jestem, właśnie dobudzam sie kawą...

mój jadłospis na dziś
śniadanie - jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem + kawa z mlekiem (ja codziennie piję jedną kawę z mlekiem)
II śniadanie - twarożek capri w łódeczkach z cykorii
obiad - faszerowane pomidory (mielonym z indyka)
podwieczorek - sok warzywny

No więc ja też chcę się odchudzić.
Ale wstyd się przyznać.... zjadłam dzisiaj trochę marcepanu, który sama robiłam na święta. Mam resztkę w lodówce i tak bardzo mnie dziś kusił, że nie mogłam się powstrzymać :(((
wczoraj nic słodkiego nie zjadłam a dziś.... eh
aż boje się pomyśleć ile to kalorii
wczoraj chciałam pojeździć na stacjonarnym rowerku bo takowy posiadam i co? nie chciał się włączyć.
Mam jeszcze hula hop- może jako pokutę pokręcę trochę biodrem.

Dziewczyny! jak się zmotywować... albo inaczej.... jak nie sięgać po słodycze???

jakie są Wasze sposoby?

ja wczoraj sobie pomyślałam, że muszę wypracować system, że jak bede chciała coś słodkiego to będę musiała wykonać kilka czynności, które mnie zniechęcą do tego. Dziś o tym zapomniałam (ten nieszczęsny marcepan- choć taki pyszny!).

No ale może wrócę do stworzenia systemu:
np. jeśli bede chciała coś słodkiego to muszę wcześniej:
1. zobaczyć swój brzuch (którego obecnie nie lubię bo jest za duży)
2. wejść na wagę (mogłoby być 6 umiarkowanie, 10 idealnie kg mniej)
3. zjeść marchewkę / jabłko / banana itp
4. wypić szklankę jakiegos płynu (wody, herbaty zielonej)
5. spróbować przymierzyć ulubione dżinsy, w które teraz nie wchodzę (dwójka dzieci na karku :) )

A jak to nie pomoże?
Teraz wydaje mi się, że takie kroki skutecznie powinny mnie zniechęcić do słodkiego.

Ale łatwo pisać, jak się zjadło tyle marcepanu.....

Czekam na Wasze zniechęcacze :)

pozdrawiam!

no to jestem pierwsza :)
przed chwilą wstałam i dopiero zaliczyłam kawkę jeść z takiego rana od razu po wstaniu to mi się nie chce...znalazłam fajną stronkę dukanowską i dziś pojadę po produkty żeby mieć w zapasie i kilka z nich wypróbuje...odrazu sprostuje że nie jestem na diecie dukana hmmm w sumie jestem na diecie MŻ ale spodobały mi się bo są proste zapewne smaczne i nie tuczące ;) także do mojego menu dołącze coś z tych rzeczy :)

http://www.youtube.com/watch?v=DPfIlIG6giw&playnext=1&list=PL0F6D0F56F0BD2661

hehe u mnie to samo :P zawsze znajdę jakieś usprawiedliwienie :)

ja na kolację zjadłam troszkę surówki z pomidorem i mixem sałat a potem jabłko ;)

no nic zobaczymy co przyniesie jutro ;)
spokojnej nocy.

hehe, Lenaa, ja też tak sobie odejmuję kg ;)

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...