WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Ja tez dolaczam.. :)

Sniadanie - dzis tylko zielona herbata.
w pracy kawa
ok 10tej jablko, herbata mietowa.
Lunch - jajecznica z dwoch jaj w tortilli, pomidory. Jogurt Activia oraz mandarynka.
Ok 15stej kawa z mlekiem.
Przed treningiem jablko.
Obiad ok 20.30 - kawalek lososia, kilka ziemniakow, brukselka. zielona herbata.

dzis w pracy weszlam na wage.. usparwiedliwiam to co zobaczylam tym, ze mialam na sobie buty, dzinsy i gruby golf, oraz ze jestem przed okresem;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oprócz diety, stosuję taką zasadę, ze jem więcej w pierwszej połowie dnia, a mniej pod południu, kolacji nie jem,
bo po 1 dla mnie dużym problemem jest podjadanie wieczorne (więc muszę się pilnować, bo łatwo wpadam w ciąg;)),
a po 2 będę chodzić na jogę od poniedziałku, a że ćwiczy się z pustym żołądkiem, to juz teraz sie do tego przyzwyczajam ;)

Mój dzisiejszy jadłospis
śniadanie - mieszanka sałat z pomidorem, z sosem vinegret, z serkiem falvita (do syta)
II śniadanie- seler naciowy maczany w pikantnym sosie jogurtowym
obiad - pierś kurczaka z warzywami - z parowaru
podwieczorek - sok wielowarzywny (250ml)

teraz popijam herbatkę rumiankową, staram się nie myśleć o pleśniaku, który upiekłam wczoraj, i który nadal kusi z lodówki... ;)

Karolina 1985 a jaką diete stosujesz?

Ja również się trzymam (zaczęłam od drugiego dnia świąt), dziś na śniadanko 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba+łosoś +rukola i kiełki rzodkiewki, potem owoc (pomarańcza), teraz zjadłam obiad (tortillę pełnoziarnistą z sosem na bazie jogurtu, czosnku i ziół prowansalskich, do tego w środku grillowany kurczak i pełno warzyw (pomidor, sałata, ogórek, rukola, szpinak), a na kolację max o 19 coś lekkiego, np. wasa twarożek biały. Do tego znów orbitrek 45 min. Zapisałam się dziś na zumbę od połowy stycznia;D

Ja mam zwykły pas ściagający po porodzie go nosila i bardzo pomógł mi w obkurczeniu skóry teraz go używam do ćwiczeń szybciej wypaca ciało i są naprawdę efekty dieta i ćwiczenia ja już 4 kg w 2 tygodnie wyrzuciłam i dalej walcze:)

Ciastka robię z tego przepisu http://www.lekkowkuchni.pl/2012/09/ciastka-owsiane-dietetyczne-bez-maki-i.html
Składniki typu siemie, migdały itp zmieniam według moich upodobań i zachcianek :)

Ja biorę narazie tylko magnez i wapń. Doczytałam się, że niedobór magnezu powoduje nerwowość, drażliwość itp, a jakoś ostatnio chodzę taka podminowana. Witaminy staram się teraz uzupełniać poprzez owoce i warzywa. Wcześniej zamiast np jabłka wolałam zjeść batona :D a teraz skoro nie jem słodyczy to mam miejsce na owoce :) Zobaczymy co z tego wyjdzie.

ja mam capivit na wlosy i paznokcie i centrum,a diety zadnej nie robie tyle ze bez słodyczy. ż cwiczen to skacze na skakance, brzuszków nie robie bo kręgosłup mnie boli. mam jeszcze hula hop na boczki :), ze swoim dzisiaj plan cwiczen układamy jak mały pojdzie spac :) on na drążku ja na hula hopie :)

ja juz po cwiczonkach, pol godzinki, pewnie wieczorem tez zrobie brzuszki.
a jak robi sie takie ciacha?
a propos brakow, czy zamierzacie brac jakies witaminy, tzn. multiwitamine, jakies wigory czy centra?

U mnie już żadnych pokus w lodówce nie ma, i dobrze :)
Teraz moją jedyną pokusą są ciastka owsiane, które upiekłam - dietetyczne co by nie było :))), tzn. kalorii pewnie troszkę ma takie ciacho, ale za to jest bardzo zdrowe i dobre na przemianę materii :D Pozwalam sobie na 1 - max 2 ciastka dziennie. Nie chodzi tu o cheć na słodkie, bo jak się zawezmę to dam radę całkowicie zrezygnować ze słodyczy, ale chodzi mi o to by uzupełnić braki w moim organizmie.

ja wlasnie teraz zrobie 100 brzuszkow, bo dam rade przy muzie, synek spi, wiec mam okazje :)
bunia, jak tak malo jesz przez caly dzien, to mysle ze jak jutro na obiad zjesz 1 golabka bez sosu lub te rybe po grecku to sie nic nie stanie...
ja to dopiero mam pokuse w lodowce, torta cookies, metrowca, a w szafce piernika...kusza kusza, ale jestem twarda, ale co dzien tego na szczescie ubywa, bo maz zabiera do pracy dla siebie i kolegow hehe

No więc dieta rozpoczęta:)

Śniadanie-nie jadłam,ale nie dlatego,że nie chce tylko po prostu juz tak mam,że rano nie moge nic przełknąć,wypilam tylko kawkę

Obiad-Ryż+pierś gotowana,marchewka starta na drobnych oczkach

Kolacja-jeszcze pomysłu nie mam,ale został mi ugotowany ryż,więć pewnie coś z ryżem.

O 15 mam zamiar zrobic 50brzuszkow i jak sie uda,jak mąż wróci z pracy,zajmie sie synem,to wyjde z psem pobiegac chwilkę.

W lodówce mam jeszcze gołąbki,bigos,rybę po grecku,ale to już mąz bedzie dokańczał;))))

beata27 moze na kolacje zrob sobie chudy twarog lub serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewka? pycha, a do twarogu zamiast smietany dodaj jogurt nat. lub kefir. albo ugotuj sobie jajo na miekko lub twardo jak wolisz i pomidora do tego. albo mleko chude i troche zwyklych platkow kukurydzianych. mozliwosci jest wiele...
powodzenia, trzymajcie sie dzielnie!

No juz czas. Ostatnia gałkę loda wlasnie wszamałam i jedziemy z koksem :D
Nawet suwaczek sobie zrobilam.
Powodzenia wszystkim.

devil83, moja motywacja jest:
w szczegolnosci robie to dla siebie, bo juz nastapil ten moment, ze zle sie sama czuje we wlasnym ciele, zaczely mi przeszkadzac faldki na brzuchu i uda troche nabraly masy, widze to po dzinsach, no i w biuscie tez mi troche ciasniej, a dodam, ze zawsze mialam duzy biust, wiec wlaczyl mi sie alarm, a poza tym dobily mnie poszukiwania sukienki na swieta. chcialam cos z przeceny, wiec szukam L lub 40, a tu nic, a jak cos to same wory, a S pelno, z M tez by sie cos znalazlo. musialam dlugo szukac, no i niezlej deprechy sie przy tym nabawilam...takze S-M to moj cel, bo wiecej mozliwosci modowych
robie to tez troche dla mego meza i jego oka, mimo ze i tak mu sie podobam nawet teraz hehe, ale jak powszechnie wiadomo faceci to wzrokowcy i nie chce by patrzyl na moje oponki. choc on zastrzega ze moge sobie chudnac jesli to mi da szczescie, ale mam tak chudnac by biust pozostal hehe
no i tez dla zdrowia i lepszej kondycji, by nie miec zadyszki biegnac do jadacego juz autobusu, wiadomo tez ze mniej w obwodzie znaczy lepiej dla serca no i stawow.
znajdz sobie z okolicy kogos, bedzie ci latwiej i sie przylaczaj by oddac te 10kg nadwagi...

sylwia ja kupiłam sobie w zeszłym roku zwykły pas ściągający w decathlonie za 30 zł nie wiem czy coś zdziała na ten mój wiszący brzuch,w zeszłym roku jak sie odchudzalam nosiłam go tylko do biegania i do ćwiczeń w domu,teraz postanowiłam ze go ponoszę przez całe dnie..
poczytam sobie o tej diecie :)

powodzenia bo jak by nie patrzeć już STYCZEŃ

a z brzeźna jest ktoś na jakies bieganko czy cos?

beata - dieta south beach, nieco zbliżona do diety Dukana
tu masz trochę o niej
http://forum.gazeta.pl/forum/f,20960,Dieta_South_Beach.html
przed ciążą schudłam na niej 35kg, dla mnie działa

a jaki pas ściskający nosisz? ja sie zastanawiam nad kupnem body modelującego...

witajcie mamusie :)

sylwia co to za dieta?

ja na sniadanko zjadłam 2 kromki małego razowego chleba do tego kawa standard teraz planuje koło 14 zjeść obiad upekę kurczaka i zjem 2 szt udzca do tego suróweczkę sałata pomidor itd . Na kolację o 18 hmmmm nie wiem jesczce co zjeść. w sumie nie planuje żadnej diety i jesc np jogurty czy coś takiego bo nie lubie niesttety to w moim przypadku odpada..poprostu mniej jeść i nie podjadać :) rano zrobiłam 30 brzuszków hehe mało to fakt ale muszę wrócić do kondycji... no i od rana latam w pasie ściskającym i tak mam w planie całe dnie zasuwać wątpie żeby to wspomogło wchłonienie mojej wiszącej skóry no ale jak nie spróbuję to się nie dowiem ;)

miłego dnia Wam zyczę uciekam na jakiś godzinny spacerek na rozruszenie kości :)

Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć? :)

U mnie plan jest taki, że na początek przeszłam na dietę SBD, do tego joga.
Jak miną mi problemy z kręgosłupem, to zapiszę się na siłkę :)
Daję sobie na schudniecie czas do końca roku.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...