WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Ja tez dolaczam.. :)

Sniadanie - dzis tylko zielona herbata.
w pracy kawa
ok 10tej jablko, herbata mietowa.
Lunch - jajecznica z dwoch jaj w tortilli, pomidory. Jogurt Activia oraz mandarynka.
Ok 15stej kawa z mlekiem.
Przed treningiem jablko.
Obiad ok 20.30 - kawalek lososia, kilka ziemniakow, brukselka. zielona herbata.

dzis w pracy weszlam na wage.. usparwiedliwiam to co zobaczylam tym, ze mialam na sobie buty, dzinsy i gruby golf, oraz ze jestem przed okresem;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oprócz diety, stosuję taką zasadę, ze jem więcej w pierwszej połowie dnia, a mniej pod południu, kolacji nie jem,
bo po 1 dla mnie dużym problemem jest podjadanie wieczorne (więc muszę się pilnować, bo łatwo wpadam w ciąg;)),
a po 2 będę chodzić na jogę od poniedziałku, a że ćwiczy się z pustym żołądkiem, to juz teraz sie do tego przyzwyczajam ;)

Mój dzisiejszy jadłospis
śniadanie - mieszanka sałat z pomidorem, z sosem vinegret, z serkiem falvita (do syta)
II śniadanie- seler naciowy maczany w pikantnym sosie jogurtowym
obiad - pierś kurczaka z warzywami - z parowaru
podwieczorek - sok wielowarzywny (250ml)

teraz popijam herbatkę rumiankową, staram się nie myśleć o pleśniaku, który upiekłam wczoraj, i który nadal kusi z lodówki... ;)

Karolina 1985 a jaką diete stosujesz?

Ja również się trzymam (zaczęłam od drugiego dnia świąt), dziś na śniadanko 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba+łosoś +rukola i kiełki rzodkiewki, potem owoc (pomarańcza), teraz zjadłam obiad (tortillę pełnoziarnistą z sosem na bazie jogurtu, czosnku i ziół prowansalskich, do tego w środku grillowany kurczak i pełno warzyw (pomidor, sałata, ogórek, rukola, szpinak), a na kolację max o 19 coś lekkiego, np. wasa twarożek biały. Do tego znów orbitrek 45 min. Zapisałam się dziś na zumbę od połowy stycznia;D

Ja mam zwykły pas ściagający po porodzie go nosila i bardzo pomógł mi w obkurczeniu skóry teraz go używam do ćwiczeń szybciej wypaca ciało i są naprawdę efekty dieta i ćwiczenia ja już 4 kg w 2 tygodnie wyrzuciłam i dalej walcze:)

Ciastka robię z tego przepisu http://www.lekkowkuchni.pl/2012/09/ciastka-owsiane-dietetyczne-bez-maki-i.html
Składniki typu siemie, migdały itp zmieniam według moich upodobań i zachcianek :)

Ja biorę narazie tylko magnez i wapń. Doczytałam się, że niedobór magnezu powoduje nerwowość, drażliwość itp, a jakoś ostatnio chodzę taka podminowana. Witaminy staram się teraz uzupełniać poprzez owoce i warzywa. Wcześniej zamiast np jabłka wolałam zjeść batona :D a teraz skoro nie jem słodyczy to mam miejsce na owoce :) Zobaczymy co z tego wyjdzie.

ja mam capivit na wlosy i paznokcie i centrum,a diety zadnej nie robie tyle ze bez słodyczy. ż cwiczen to skacze na skakance, brzuszków nie robie bo kręgosłup mnie boli. mam jeszcze hula hop na boczki :), ze swoim dzisiaj plan cwiczen układamy jak mały pojdzie spac :) on na drążku ja na hula hopie :)

ja juz po cwiczonkach, pol godzinki, pewnie wieczorem tez zrobie brzuszki.
a jak robi sie takie ciacha?
a propos brakow, czy zamierzacie brac jakies witaminy, tzn. multiwitamine, jakies wigory czy centra?

U mnie już żadnych pokus w lodówce nie ma, i dobrze :)
Teraz moją jedyną pokusą są ciastka owsiane, które upiekłam - dietetyczne co by nie było :))), tzn. kalorii pewnie troszkę ma takie ciacho, ale za to jest bardzo zdrowe i dobre na przemianę materii :D Pozwalam sobie na 1 - max 2 ciastka dziennie. Nie chodzi tu o cheć na słodkie, bo jak się zawezmę to dam radę całkowicie zrezygnować ze słodyczy, ale chodzi mi o to by uzupełnić braki w moim organizmie.

ja wlasnie teraz zrobie 100 brzuszkow, bo dam rade przy muzie, synek spi, wiec mam okazje :)
bunia, jak tak malo jesz przez caly dzien, to mysle ze jak jutro na obiad zjesz 1 golabka bez sosu lub te rybe po grecku to sie nic nie stanie...
ja to dopiero mam pokuse w lodowce, torta cookies, metrowca, a w szafce piernika...kusza kusza, ale jestem twarda, ale co dzien tego na szczescie ubywa, bo maz zabiera do pracy dla siebie i kolegow hehe

No więc dieta rozpoczęta:)

Śniadanie-nie jadłam,ale nie dlatego,że nie chce tylko po prostu juz tak mam,że rano nie moge nic przełknąć,wypilam tylko kawkę

Obiad-Ryż+pierś gotowana,marchewka starta na drobnych oczkach

Kolacja-jeszcze pomysłu nie mam,ale został mi ugotowany ryż,więć pewnie coś z ryżem.

O 15 mam zamiar zrobic 50brzuszkow i jak sie uda,jak mąż wróci z pracy,zajmie sie synem,to wyjde z psem pobiegac chwilkę.

W lodówce mam jeszcze gołąbki,bigos,rybę po grecku,ale to już mąz bedzie dokańczał;))))

beata27 moze na kolacje zrob sobie chudy twarog lub serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewka? pycha, a do twarogu zamiast smietany dodaj jogurt nat. lub kefir. albo ugotuj sobie jajo na miekko lub twardo jak wolisz i pomidora do tego. albo mleko chude i troche zwyklych platkow kukurydzianych. mozliwosci jest wiele...
powodzenia, trzymajcie sie dzielnie!

No juz czas. Ostatnia gałkę loda wlasnie wszamałam i jedziemy z koksem :D
Nawet suwaczek sobie zrobilam.
Powodzenia wszystkim.

devil83, moja motywacja jest:
w szczegolnosci robie to dla siebie, bo juz nastapil ten moment, ze zle sie sama czuje we wlasnym ciele, zaczely mi przeszkadzac faldki na brzuchu i uda troche nabraly masy, widze to po dzinsach, no i w biuscie tez mi troche ciasniej, a dodam, ze zawsze mialam duzy biust, wiec wlaczyl mi sie alarm, a poza tym dobily mnie poszukiwania sukienki na swieta. chcialam cos z przeceny, wiec szukam L lub 40, a tu nic, a jak cos to same wory, a S pelno, z M tez by sie cos znalazlo. musialam dlugo szukac, no i niezlej deprechy sie przy tym nabawilam...takze S-M to moj cel, bo wiecej mozliwosci modowych
robie to tez troche dla mego meza i jego oka, mimo ze i tak mu sie podobam nawet teraz hehe, ale jak powszechnie wiadomo faceci to wzrokowcy i nie chce by patrzyl na moje oponki. choc on zastrzega ze moge sobie chudnac jesli to mi da szczescie, ale mam tak chudnac by biust pozostal hehe
no i tez dla zdrowia i lepszej kondycji, by nie miec zadyszki biegnac do jadacego juz autobusu, wiadomo tez ze mniej w obwodzie znaczy lepiej dla serca no i stawow.
znajdz sobie z okolicy kogos, bedzie ci latwiej i sie przylaczaj by oddac te 10kg nadwagi...

sylwia ja kupiłam sobie w zeszłym roku zwykły pas ściągający w decathlonie za 30 zł nie wiem czy coś zdziała na ten mój wiszący brzuch,w zeszłym roku jak sie odchudzalam nosiłam go tylko do biegania i do ćwiczeń w domu,teraz postanowiłam ze go ponoszę przez całe dnie..
poczytam sobie o tej diecie :)

powodzenia bo jak by nie patrzeć już STYCZEŃ

a z brzeźna jest ktoś na jakies bieganko czy cos?

beata - dieta south beach, nieco zbliżona do diety Dukana
tu masz trochę o niej
http://forum.gazeta.pl/forum/f,20960,Dieta_South_Beach.html
przed ciążą schudłam na niej 35kg, dla mnie działa

a jaki pas ściskający nosisz? ja sie zastanawiam nad kupnem body modelującego...

witajcie mamusie :)

sylwia co to za dieta?

ja na sniadanko zjadłam 2 kromki małego razowego chleba do tego kawa standard teraz planuje koło 14 zjeść obiad upekę kurczaka i zjem 2 szt udzca do tego suróweczkę sałata pomidor itd . Na kolację o 18 hmmmm nie wiem jesczce co zjeść. w sumie nie planuje żadnej diety i jesc np jogurty czy coś takiego bo nie lubie niesttety to w moim przypadku odpada..poprostu mniej jeść i nie podjadać :) rano zrobiłam 30 brzuszków hehe mało to fakt ale muszę wrócić do kondycji... no i od rana latam w pasie ściskającym i tak mam w planie całe dnie zasuwać wątpie żeby to wspomogło wchłonienie mojej wiszącej skóry no ale jak nie spróbuję to się nie dowiem ;)

miłego dnia Wam zyczę uciekam na jakiś godzinny spacerek na rozruszenie kości :)

Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć? :)

U mnie plan jest taki, że na początek przeszłam na dietę SBD, do tego joga.
Jak miną mi problemy z kręgosłupem, to zapiszę się na siłkę :)
Daję sobie na schudniecie czas do końca roku.

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...