WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Ja jutro idę na domówkę, ale już zapowiedziałam, że stawiam na zdrowe odżywianie się i zamiast chipsów zrobiłam ciasteczka owsiane, a zamiast słodyczy - owoce suszone i świeże oraz orzechy;) Do tego sałatka ze świeżych warzyw i heja ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

baba z lasu ja właśnie też się obawiam, że u mnie niedziela będzie już w środę i będę wcinać tzw.oszukane posiłki każdego dnia, bo też należę do osób które albo całkiem zakładają kaganiec na buzię na słodkie, albo jedzą je codziennie:/

A./ Twój post zapamiętałam najlepiej:)
Juz nie moge sie doczekać jak na diecie będę raz w tygodniu wcinać gofra, naleśniki, pizze, makaronisko... (wolę nie ryzykować bo jak zacznę to mój każdy tydzień będzie miał 2dni :) Przerabiałam to ze słodyczami tylko w niedziele- niedziela była często już we wtorek:)

I też zaczynam od 1.01.2013 bo Nowy Rok troche motywuje.
Przede wszystkim: ćwiczenia na dywanie chociażby /4 posiłki regularne około 9,12,15,18tej w tym obiadu połowę mniej niż zwykle z naciskiem na warzywa /woda i herbaty ziołowe.
W kuchni zawsze pod ręką obrane warzywo, owoc na chandrę zamiast słodyczy.

Suplementy też jakieś by się przydały, może na odrobaczenie bo cholera wie co siedzi w człowieku. Zaczerpnę trochę wiedzy o tym.

Zrzucam około 10-12kg co po 30tce i zasiedziałym trybie życia nie będzie proste. Tym razem dam radę!

Piszcie jak Wam idzie.
Wszystkim dużo silnej woli życzę:)

dziewczyny czy któras jest z ujeściska i chcialabym iśc ze mna na siłownie raazem będziie raźniej??

to super, ciesze sie bardzo, ze tak pobudzilam was do dzialania tym watkiem. ja juz sie nie moge doczekac tego drugiego stycznia. oby nam sie udalo dziewczynki.

To i ja się przyłączam do Was. Chciałabym zrzucić 10 kg do lata :)

Aerobik typowe zajecia z trenerem typu fat burning, płaski brzuch - ja osobiscie najbardziej lubie i polecam!!! a cardio to na sali ćwiczenia bieżnia, rowerek,orbitrek, atlas itp. godzinka na aerobiku typowo plus godiznka na sali cardio i efekt będzie ;)

Gosia a czym się różnią zajęcia aerobowe od cardio?

jolkafasolka jak to zrobilas??

MŻ + dużo ruchu, 2-3 razy w tygodniu ćwiczenia aerobowe minimum + cardio i na pewno będzie efekt!!!

Tabletki to największa głupota !!!
odstawisz je i znów przytyjesz.
zapiszcie się na jakieś zajęcia ,kupcie karnet
bo szkoda wam będzie wyrzucić pieniądze
więc będziecie chodzić.
najlepiej z koleżanką z osiedla,lub przyjaciółką.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Życzę powodzenia .Za mną -16kg ,teraz trzymam wagę.
Zeszłam z 80kg na 64kg w 4m-ce ,od września waham się jeszcze 1-2kg.
Ja nie zaczynałam od poniedziałku ,od początku miesiąca .Po prostu
źle się czułam sama z sobą ,a jeszcze gorzej przy mężu.

Teraz dużo osób mnie nie poznaje,nowa figura,nowa fryzura i kolor
włosów,nowe nastawienie do życia ,lepsze wyniki w badaniach.

Bardzo dużo motywacji Wam życzę

Agnieszka to ja mam tak samo dlatego chciałabym jakieś tabletki do pomocy lecz kompletnie nie wiem jakie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No ja chcialabym od stycznia ale potrzebowalabym napewno pomocy bo niewiem za co sie zabrac tym bardziej ze ciezko ze zrucaniem,moj organizm slabo zrzucaale do tycia jest pierwszy

Dziewczyny rozmawiałam ze znajomą dietetyczką i mówiła, że aby poprawić metabolizm należy raz w tyg. jeść tzw. oszukany posiłek, czyli to co lubicie najbardziej, np.pizzę, kebaba, czekoladę itp. Bo wtedy poprawia się metabolizm. Byłam w szoku jak to usłyszałam, hehe :) Ale na pewno się dostosuję ;D

A ja zaczęłam od drugiego dnia świąt i na razie się trzymam :) Tak jak postanowiłam tak robię - postawiłam przede wszystkim na zdrowe jedzenie, 4-5 małych posiłków+sport. Rano śniadanko, dziś zrobiłam pastę z tuńczykiem i jajkiem i do tego 3 chlebki wasa, potem sałatkę owocową, potem obiad (tortilla z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem, rucolą, szpinakiem i sałatą lodową), a na kolację 2 kabanosy z kurczaka i do tego duuużo rucoli którą bardzo polubiłam i oczywiście godzinny spacer szybkim tempem z kijkami :)

Jejku juz nie dlugo ten styczen.
Dzis ostatnia pizzunia na kolejne pol roku.
Damy rade bedziemy sie ostro wspierac i chwalic osiagnieciami bedzie super.

Ja nie wierze w 1000 kcal od lata bylam na takiej diecie i schudlam ladnie 10 kg ale co z tgego ze bardzo szybko odezwalo sie jojo.

Bylam juz u dietetyczki (takiej z prawdziwego zdarzenia) i wiem ze max ile moge schudnac w miesiacu to 2-3 kg i tego bede sie trzymac!

cześć ja sie chętnie też przyłączę:)

ja planuję schudnąć chyba najwięcej bo ok 20kg, na pewno chcę wyeliminować słodycze, śmieciowe jedzenie i zwiększyć ilość owoców i warzyw.

największy problem będzie u mnie ze słodyczami właśnie, bo ja stres odreagowuje piekąc ciasta (taaak chciałabym sprzątać ale niestety) i piekę też ciasta na zamówienie (ale z tym kończę-będzie tylko dla rodziny i najbliższych znajomych).

no to super, tak trzymajcie :) ja od 2 zaczynam tak na powaznie, bo 1 jeszcze czekaja mnie 7 urodziny syna...

he ja sobie obiecywałam,że od 2stycznia zaczynam,a tak naprawde już od wigilii prawie nie jem wczoraj wyciągnełam rodzinkę na dłuuugi spacer,a na słodycze puki co patrzeć nie moge

Inne tematy z forum

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...