WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

I ja sie zglaszam. moj cel to 16 kg ;/ niestety po obu ciazach tyle mam na + ;/
Od stycznia zaczynam sie odchudzac i ide na silownie +basen
kolezanka tez proponuje mi brac Moroznik Kaukaski jej pomog schudnac 10 kg w 6 msc. podobno bez wiekszych wyzeczen.

ja czasami jak jestem glodna wieczorem robie sobie len mielony zalewam wrzatkiem, mieszam i robi sie taki kisiel :P
pije tez zielona herbatke ... czerwona tez jest dobra przy odchudzaniu bo pomaga spalac tkanke tluszczowa ale nie lubie jej smaku

kika dzieki za rady i przepis:) ale nie wiem czy czytalas wczesniejsze posty, u nas nikt nie mowi o drastycznym odchudzaniu...

Zapomniałam napisać że płatki gotuję z dodatkiem soli i szczypty cukru lub miodu

Szkoda zdrowia na drastyczne odchudzanie .Postanowiłam zastosować własną dietę i schudłam 5kg bez tortur.Rano sałatka zpomidora 2 -3 pieczywka chrupkie z serkiem almette lub topionym o godz 13 1,5 szklanki ugotowanych płatków owsianych górskich na mleku=-na gęsto /naprawdę nie chce mi się jeść .O 17 duże pieczone jałko na kolację kabanosik lub szynka kanapka z serem.Po dwóch tygodniach można zjeść na obiad jakieś mięsko 1-2 ziemniaki surówkę.Odstawiamy słodycze! Powodzenia

no to ja też się dołąnczam od 2 stycznia a ktoś jest z przymorza a może raz na tydzień zrobimy zlot i spacer z dziećmi nad morzem nawet jak jest śnieg to jest super odśnieżone nawet na plazy lepiej niż na drogach hehe,
ja też 1000kcal i ale z naciskiem na białko bo to ono spala tłuszcz no ale słodycze to mój problem nr 1 masakra

jestem chetna...przylacze sie w ten sposob ze nie bede jadla po 18.00 i zero slodyczy...slodycze mnie gubia.

hahaha dobre 3oko, ty zawsze umiesz zarzucic humorem i zawsze mnie rozbawisz :)
kazdy zaczyna kiedy mu wygodnie, byleby w ogole zaczac ;)

Mrenda no to ja sie tez zapisuje, ale na pewno nie od 1 stycznia - nie zaczyna sie diety na kacu :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też się dołączam,chciałabym schudnąć 10-12 kg

ja rowniez się przyłaczę:)
na poczatek do zrzucenia...5kg

No dobra, to i ja się może wezmę za siebie, przydałoby mi się zrzucić 10kg. Ale myślę że ja to tak od 7 stycznia, co by mi się na pewno wszystkie zapasy świąteczne pokończyły ;) i też planuję dietę 1000kcal

do stycznia jeszcze 2 tygodnie ... można poszaleć ze słodyczami, słodkimi napojami itd ;)

i super, dobrze, ze racjonalnie podchodzimy do tego tematu, bez glodowek, a tylko zdrowe odzywianie i ruch. to mi sie podoba! jak damy rade to powinnismy uniknac efektu jojo po takim wlasnie odchudzaniu.
ale fajnie sie tak pisze na sucho hehe, a jak przyjdzie styczen to juz nie bedzie tak pieknie i wesolo hehe ;)

Dziewczyny ja też chcę dołączyć do grona odchudzających się:) Z racji tego, że jestem wrzodowcem żołądkowym i dodatkowo doszła mi anemia, to nie mogę stosować restrykcyjnych diet, ale myślę że 5 małych posiłków i przede wszystkim zdrowych wyjdzie mi na korzyść. Ostatni posiłek o godz.19. Do tego orbitrek domowy pójdzie w ruch 2-3 razy w tyg.:) I myślę że efekty również będą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodaję wątek do obserwowanych :) Ja mam dokładnie taki sam plan. Od stycznia i 10 kg. Chcę słodycze, smażone, napoje gazowane odstawić. Może się uda jeszcze białe pieczywo. Chcę zobaczyć 5 z przodu :) Do tego brakuje mi 5 -6 kg ale z 10 to by był ideał :)

widzę coraz to więcej mamusiek dołącza :) i super...zawsze w grupie razniej :) ja na święta się objem znając życie :P i 3 dni przed sylwestrem chyba będe musiała zobić sobie głodówkę heheh co by się w sukienkę zmieścić :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez zadnych konkretnych diet nie stosuje (i w sumie nigdy nie stosowalam a bylam dosc szczupla)

Latem troche sie zasiebie wziełam i jadłam mniej a częściej.

1. 2 kanapki z serkiem twarozkowym
2. jogurt naturalny
3. owoc
4. obiad i tu akurat króluje makaron :P ale zdarzalo sie ugotowac jakas zupe, ale zrobic piers/rybe z parowaru do tego ziemniaczki z jogurtem naturalnym i warzywka.
5. przewaznie cos lekkiego np. platki na mleko

ogolnie nie lubie jesc smazonych rzeczy, czy tlustych.

do tego cwiczylam, robilam brzuszki i inne cwiczenia w domu. widzialam nawet efekty... ale czlowiek jest slaby w swoich postanowieniach :P hehe

a co do slodkiego ... to fakt trzeba ograniczać ... bo ogolnie to jest nie zdrowe w nadmiarze ale cukier czasem tez jest potrzebny. czekolada zawiera magnez i raz na jakis czas kosteczka gorzkiej czekolady nie zaszkodi ;) poza tym nie mozna sie az tak katować.

Troche nie logiczny ten moj post ale mam nadzieje ze wiecie co mam na myśli :P

ja sie przyłączam :). od stycznia musze młodego na nocnik nauczyc moze i schudne :). ja z ćwiczeń domowych to aqua aerobic sie zapisałam od stycznia, i skakanka w domu :). jakby mnie niebyło na forum w ciągu dnia jeste na gg 6082405 :). powodzenia :)

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...