WSTiH-???

Wybieram się do wyższej szkoly turystyki i hotelastwa,chciałabym dowiedzieć sie czegoś więcej na temat tej szkoły......
Jeżeli jest ktoś kto mógłby mi udzielić kilku wskazówek bądz informacji zapraszam na forum....będe wdzięczna!!!!!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSTiH-???

Co chcialabys wiedziec Andy? Ja jestem w tej szkole na zaocznych wiec nie wiem czy ice to urzadza, ale ogolnie szkola jest bardzo w porzadku, przynajmniej ja nie narzekam. Ucza ciekawych rzeczy czasem troszke sprzecznych ale to niestey nasz system. W razie czego da sie zalatwic wszystko. Jedyne co slyszalem zlego, to jakies dziwne zamieszanie z listami osob (to znaczy ty placisz oni nie wpisuja cie na liste kasa idzie na jakies konto i tam sobie pracuje, jak cos sie dzieje wysylaja ci list ze nie placisz za szkole, ty udowadniasz ze placisz, wiec jest OK potem pieniadzae sie znajduja i ktos na tym niezle zarabia a ty najadasz sie nerwow), wiec trzeba sie pilnowac, nie wiem jhak to sie skonczylo.
Pozdrawiam Bartus

skonczylem ta szkole trzy lata temu i prawde mowiac nie mialem zadnych powodow zeby narzekac; poziom nauczania dobry, wykladowcy traktowali nas zawsze lepiej niz ich studentow ze studiow platnych-bezplatnych,zadko zdarzalo sie zeby ktos z wykladowcow nie przychodzil na wyklad, czego nie mozna powiedziec o swietych i super pilnych studentach. Dzieki panu od praktyk, na ktorego tak najezdzasz odbylem dwie praktyki zagraniczne dzieki ktorym z kolei teraz pracuje na dobrym stanowisku za granica. Planuje skonczyc magisterke, rowniez na tej uczelni.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sie wogóle nie zgadzam z osobami ktore mowia negatywnie o tej szkole.. Jestem na 2 roku i wogole nie ma na co narzekac!! Wykladowcy sa swietni a egzaminy proste.. Jesli szukacie dobrej szkoly w ktorej nie trzeba stawac na glowie zeby cokolwiek zaliczyc to polecam ta szkole!!Fakt ze trzeba placic ale cos za cos... pozdro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No strudiazaoczne w tej szkole to ja tez polecam :) Poprostu bajka a nie studia,zarowno pod wzgledem wykladowcow,nauki jak i studentow oraz dziekanatu (zaoczny jest przemily),ale mam za soba 2 lata na dziennych i tam to byl poprostu koszmar. W dziekanacie traktuja Cie jak zlo konieczne,wykladowcy na zaocznych jednak duzo lepiej i powazniej traktuja studenta. Od pol roku jestem na zaocznych i sobie chwale:-) Szkoda ze od poczatku na zaoczne nie poszlam... magisterke tez bede robic w tej szkole i tez koniecznie zaoczna!!! pozdrawiam:-)

Hej wsyztskim.
Jestem na pierwszym roku na zaocznych,zbliza sie sesja..Ehh niech ktos mi cos powie na temat egzaminów z psychologii,ergonomii,socjologii,makroekonomii,i geografii turystycznej..Troche sie boje.Za duzo tego materialu.Cos tam kuje na pewno,ale na pewno nie bedzie to super duzo..:(
Helppp..Czekam na jakakolwiek odpowiedź od osob,ktore sie tam uczą,bądz uczyly..:/
Pozdrawiam serdecznie.
Najblizszy egzamin 5.02.2006r=( Załamka..

Ja mogę Ci użyczyc materiały jak coś to na mejla sie zgłoś angel-ika1985@wp.pl. A co do szkoły to takich ludzi jak tutaj nie znajdziesz nigdzie!! Wszyscy są jak jedna wielka rodzina fakt może wdziekanacie trochę sie patzrą spod nosa ale zawsze ma się język i można im zwrócić uwagę!! Ludzie co Wy gadacie o tej szkole przecież to jest raj na ziemi:)

cześć,

jest em z wstih studia zoczne i mam takie oytanie masz moze jakies przykładowe testy z socjologi??

pozdr

hejka egzaminy z socjologii chodza jak oszalale jest ich 4 z 6 gr wec szanse spore ze trafisz na odpowiednie ----> ludzie z dziennych maja wszystko :)) tylko trzeba znac odpowienich ;p

hej jesli znasz kogos to daj namiary badz przeslij mi te testy bardzo prosze na maila.dziekuje bardzo

widzę, ż ejednak byłą to ściema skoro takie coś napisałaś............bo nie odpowiadasz

WSTiH

Hej!! masz moze jakies przykładowe testy z socjologii niedługo zbliza sie egzamin jestem na pierwszym roku. masz moze rowniez jakies inne pytania lub testyz z innych przedmiotów np. makroekonomia krajoznawstwo turystyka kwalifikowana psychologia ekologia kultura historii i sztuki. bede bardzo wdzieczna. pozdrawiam i z góry dziękuje. Roksana

WSTiH

ten pierwszy semestr był bardzo cieżki!! kto powiedzial ze w tej szkole jest tak prosto i wogole nie trzeba sie uczyć?!!!!!!!!!!??? bo ja napewno nie moge tak powiedziec i moi znajomi tez. trzeba sie uczyc jak w kazdej szkole ale napewno nie jest taka sielanka jak inni to opisują!!!!!!!!!!!!!!! pozdro!!

Re: WSTiH

Hej!! te wszystkie wypowiedzi to jakies bzdury nie wiem kto wypisuje takie głupoty na temat WSTiH!!!!!!! Przeciez kobiety w dziekanacie sa ok jesli ty równiez je tak traktujesz i nie ma tam zadnego bałaganu tylko przewaznie duzo ludzi oczekujacych przed drzwiami ale to przecierz normalne nie?????!!!!

Hej!! niedługo zbliża się SESJA macie może jakies testy z Zarządzania i organizacji, Podstawy prawne integracji europejskiej??!! plis podzielcie się:):P czekam z góry dzięki papapapapapa

OK????? mogę coś powiedzieć na temat "kobiet w dziekanacie" bo właśnie skończyłam licencjat i nigdy w życiu nie chciałabym się spotkać z tak nieodpowiedzialnymi i niekompetentnymi osobami jak te "kobiety". Chodzi o dziekanat zaoczny - lepiej do nich wcale nie chodzić , nie powiedzą nic konkretnego a do tego jeszcze dostaniesz opier.. za to że raczyłaś się o cokolwiek zapytać! to jest opinia większości studentów z mojego roku. Ja się pytam od czego one tam są???! NIEWIADOMO

Ja powiem w ten sposób: jak wiadomo, na prywatnych uczelniach jest dużo łatwiej niż na państwowych. Tutaj wykładowcy troszczą się o studentów i widzą w tobie człowieka, a nie tak jak na Politechnice- patrza zeby cie tylko wykopac na zbity pysk z uczelni.....
Studiuje juz 3 rok dziennie i nie zauważyłam ani burdelu w dziekanacie ( panie sa przemile i wszystko o co poprosisz Ci załatwia) ani nieobecności wykładowców na uczelni :/ Nie wiem kto wymyślił tą bzdurę, ze wykładowcy nie przychodzą na zajęcia???! Irytujące.......
Szkoła jest bardzo przyjaźnie nastawiona na studentów, sesje szybko się kończą, praktycznie do końca maja wszystko jest zaliczone takze mozna wyjezdzac na wakacje :D ( dla porównania na Politechnice sesja zaczyna sie dopiero pod koniec czerwca).
Warunki mają naprawdę nieliczne osoby, zazwyczaj lenie śmierdzące którym nie chciało się chodfzić na zajęcia a pozniej nie przyłożyli sie do egzaminu. Wykładowcy ida na reke jak tylko moga ale jeśli ktoś już jest wybitnie tępy to już nic go nie uratuje.
Jeśli ktoś chciałby studiować turystykę to polecam WSTiH. Na pewno ma lepsza opinie niz wyższa szkoła turystyki przy aqua parku w Sopocie.
Jest tylko jeden minusik naszej szkoły: korytarze są dość ciasne więc zawsze jest tłok.

jezeli szukasz dobrej szkoly to ta jest dobra? Wlasnie zaprzeczasz sobie, jezeli szkola jest dobra to uczysz sie czegos, a tu zzynasz na egzaminach, nie musisz sie meczyc, zeby zaliczyc, czyli nie masz zadnej wiedzy w glowie. Egzaminy proste no jasne, jezeli proste to uczelnia ma niski poziom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

studiuje na 2 roku w tej szkole i odradzam !!!!!!!!!!!!! Balagan w dziekanacie az milo:/ nikt nie ma zcasu dla studenta.stypendia na ktore czlowiek zasluzy najpierw przyznaja a po pol roku obcinaja o polowe,wykladowcy sobie zlewaja i albo sie spozniaja albo nie przychodza w wyznaczonym terminie na wpisy,nastepnie podadza pare innych terminow i tez sie nie stawiaja a student tak sobie mzoe jezdzic i jezdzic.Z kolei teraz z jednego przemdiotu babka z cwizcen sobie nie przyszla na cwizenia i mamy w sumie 2 razy odwolane a cwizcen jest zaledwie 5,wiec prace ktora z tego piszemy musimy pisac na hybil trafil bo nikt nie ma informacji jak.Sa tez problemy zeby otrzymac skierowanie na praktyki,i umowe,bo tego pana wiecznie nie sposob zastac,nigdy go nie ma tam gdzie byc powinien i mozna tak sobie zcekac po pare godzin a teraz kolei sobie poszedl na urlop i nikt nie moze zalatwiac sobie praktyk.Wymienilam tylko czesc tych ciekawych sytuacji.Nie polecam tej szkoly i lepiej 10 razy sie zastanowcie nim przyjdziecie tu:/ Ja zaluje.Najpierw was kusza ze pierwsze iles tam osob dostanie stypendia naukowe jak zapisze sie do szkoly a potem liczcie sie z tym ze wam te stypendia odbiora bo szkole sie musi zwrocic,przyszly 1szy rok ma te stypy z naszej kasy(nam obcieto o polowe bez konkretnej przyczyny).Duzo moznaby gadac,ale to nie jest UWIEŻCIE tylko moje zdanie...:-(

mam z kolei kilku znajomych którzy są zadowolen,i bo w zasadzie na nic ponad naukę nie liczyli...

zgadzam się z powyższą opinią. Dziekanat - MASAKRA! Najgorsza babka od ćwiczeń - Pani Ewa P. (vel ptasznik). Nie dogadasz się z kobietą za cholerę. Gubi egzaminy i w ogóle nie wie na jakim świecie żyje. Jeśli ktokolwiek będzie miał z nią zajęcia radzę od razu zapisywać oceny bo ZGUBI! jeśli można dziekanat zaoczny omijać z daleka - strzelają z pyska jak tylko się do nich odezwiesz!

Witam....W zeszlym roku ukonczylam to nieszczesne WSTiH..I powiem krotko: jeden wielki burdel !!! W dziekanacie babki patrza na Ciebi ejak na wroga, zawsze gina im jakies papierki/.......Wykladowcy olewaja sobi ejak moga...ODRAADZAM ta szkole.Kasa wydana na marne.Pozdrawiam!

Ta szkoła jest fajna bo prosta :-)
Jest tam mały burdel w dziekanacie. Ale mimo to polecam tą uczelnię.
Jeśli nie masz zapału do nauki to WSTiH to dobry wybór :-)
Przed sesją pojawiają się gotowe egzaminy, ściągi itp.
Chcesz mieć dłuższe wakacje o 8miesięcy? To idz tam :-)

Clubbingowiec napisał(a):

> Ta szkoła jest fajna bo prosta :-)
> Jest tam mały burdel w dziekanacie. Ale mimo to polecam tą
> uczelnię.
> Jeśli nie masz zapału do nauki to WSTiH to dobry wybór :-)
> Przed sesją pojawiają się gotowe egzaminy, ściągi itp.
> Chcesz mieć dłuższe wakacje o 8miesięcy? To idz tam :-)

hej! ja takze jestem studentem tej uczelni studiuje zaocznie i zgadzam sie co do niektorych Twoich podpunktow.A najbardziej mnie interesuje podpunkt 4 odnosnie gotowych egzaminow i sciag.Gdzie nalezy szukac tych sciag.Jesli mozesz mi pomuc to bardzo bym prosil o jakis kontakt za 2tyg zaczyna mi sie sesja papa pozdro

siemka
JESLI KTOS Z WAS MA JAKIES SCIAGI ALBO PRZYKLADOWE TESTY NIECH SIE MI WYSLE NA MEILA ALBO ODEZWIE NA GG 4058060 THX

jak posiadasz jakieś testy to ja poprosze. z góry dziekuje. pozdrawiam

jeśli macie jakieś testy to ja też poproszę:) na maila;) caroline18@tlen.pl

hej Wam. Dostalam sie na studia ale nigdy nie bylam w Gdansku i nie wiem gdzie mozna szukac dobrego akademika.z dobrymi warunkami i niedrogiego.najlepiej z pokojami jednoosobowymi w ofercie.bede wdzieczna za pomoc.

jestem na pierwszym roku w WSTiH. i jak na razie nie narzekam!
na wykładach siedzisz i piszesz, na językach uważasz i sluchasz
no i zaczynaja sie egzaminy... zobaczymy jak to bedzie,ale wydaje mi sie, ze nie za prosto
jak masz jakies pytania ,pisz na meila
pozdrawiam

witam,
mam male pytanko, pamietasz moze jakie pytania byly na egzaminie z mikroekonomi? bo niestety musze go poprawiac, bo nie moglem byc na nim w czerwcu.

pozdrawiam

ja też jestem na pierwszym roku i przyznaje jedny wielki burdel...
wykładowcy jerzdza na wycieczki a nam robią egzaminy ni stąd ni z owąd...
z wynikami nigdy nic nie wiadomo...
dziekanat przyznaje bałagan...
a ogólnie to looz az tak zle nie jest po za paroma niezrównowazonymi wykładowcami...
i tym burdlem...

Jestem na drugim roku studiów dziennych i uważam że mimi kilku niedoskonałosci szkoła jest okey.źle o tej szkole mówią osoby, którym nie chciało się uczyć albo nie chodziły na wykłady.No bo powiedzcie sami jak można znać termin egzaminu jak na uczelni bywa się raz na ruski rok.Wszyscy wykładowcy zawsze podają terminy egzaminów...Nie rozumiem jak można zrobić egzamin ni stąd ni z owąd bez wiedzy studenta...:/ Trzeba czściej chcdzić na wykłady i być na bieżąco a nie sobie bimbać....Polecam szkołę....kierunek na czasie,mili wykładowcy....i wbrew opiniom liczy się tu coś więcej niż tylko kasa.....Tu trzeba naprawdę się przyłożyć

niezgodze sie z kilkoma osobami. Ja przerwalem nauke na wstih po 2 latach ze wzgldow finansowych, nie z powodu , cytuje "burdelu". szkola jest do przejscia dla mniej wymagajacych ale mozna tez duzo wyciagnac dla chcacych sie uczyc. Sa dobrzy wykladowcy, traktujacy sudentow jak doroslych a nie jak dzieci, jak to ma miejsce na UG. (mowie o wstih zaoczne) Nie ma problemow z dziekanatem, z platnosciami, z czymkolwiek. Ze wszystkim mozna sie jakos dogadac. Nie wiem czy pracuje tam jeszcze p. danusia, ale ta osoba szczegolnie zasluguje na 5+ jako czlowiek i pracownik dziekanatu. Ogolnie szkola, jak pisalem, latwiutka ale jak sie chce mozna sie wiele nauczyc.

witam:)
co prawda jestem dopiero na 1wszym roku-nie wiem jak to bedzie pozniej
ale obecnie jestem bardzo zadowolona
egzaminy zdane w pierwszym terminie, notatki z wykladow mozna pisac samamu badz w jakis sposob sobie skombinowac, lacznie z pytaniami
uwazam ze warto skonczyc ta szkole, przynajmniej niczym sie nie martwie, a to zacheca:)
pozdrawiam

Re:

Siemka ludzie z drugiego roku zaocznych ratujcie!!! kto ma wykłady z doc. dr. Winiarski informatykę?? macie moze odpowiedzi na te 100 pytan na egzamin czekam pomóżcie.............................

Re: Sesja

www.labalbal.p2a.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z*******a szkola, h**owi ludzie i h**owe wladze i najhujowszy przewodniczacy