Waga dziecka w ciąży
Byłam dziś u lekarza i troszkę się zmartwiłam, bo okazało się, że moje maleństwo mało przybiera na wadze :(, ja zresztą też ciągle tracę na wadzę - przez dietę, którą od jakiegoś czasu muszę stosować bo mam cukrzycę ciążową. Jestem w 29 tc, a maleństwo waży tylko 1 kg (wg USG co oczywiście jest wagą szacunkową także może też mniej :( )
Jestem trochę podłamana bo nie wiem już co mam zacząć jeść, żeby cukry mieć w normie, a maleństwo przybierało na wadze prawidłowo.
Oczywiście głównie opieram się na opinii lekarza, który twierdzi, że jeżeli pozostałe dane są w normie to jest ok i mogę mieć małe dziecko, ale ja bym chciała mieć pewność, że robię wszystko, żeby malutki przybierał dalej na wadze.
Czy któraś może też miała podobną sytuację i może coą doradzić?
Pozdrawiam
Jestem trochę podłamana bo nie wiem już co mam zacząć jeść, żeby cukry mieć w normie, a maleństwo przybierało na wadze prawidłowo.
Oczywiście głównie opieram się na opinii lekarza, który twierdzi, że jeżeli pozostałe dane są w normie to jest ok i mogę mieć małe dziecko, ale ja bym chciała mieć pewność, że robię wszystko, żeby malutki przybierał dalej na wadze.
Czy któraś może też miała podobną sytuację i może coą doradzić?
Pozdrawiam