Podejrzewam że różnica w stężeniu i ilości, ale mogę się mylić.
Tu znalazłem coś na jakimś portalu:
"Najważniejsze różnice znajdują się w składzie. Spożywcza odmiana jest niemalże czystym produktem składającym się prawie w całości z chlorku sodu zawiera więcej chlorku sodu, tj. minimum 99%, podczas gdy odmiana przemysłowa zawiera zazwyczaj maksymalnie 97%. Mniejsza zawartość chlorku sodu w soli przemysłowej oznacza więcej miejsca w składzie dla innych składników jak na przykład żelazocyjanek potasowy czy też substancje nierozpuszczalne w wodzie. Dodatki te sprawiają, że sól przemysłowa nie nadaje się do spożycia."
Niemniej myślę jednak że po prostu partia płyt użytych przy szeregowcach była gorszej jakości, zdarza się, zresztą widać to na wcześniejszych odcinkach na przykład zaraz za lasem (przed kapliczką) gdzie pojedyncze płyty niemal się rozpadają a inne trzymają się dobrze.
2
0