Wakacje na Rodos

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Czy ktoś może polecić mi dobry hotel na Rodos na wakacje z dzieckiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wakacje na Rodos

mareblue cosmopolitan

Dziekuję i proszę o dalsze propozycje.Dodam,że dziecko ma roczek .

Pati a czy mogłabyś napisać coś więcej o tym hotelu.Z góry dziękuję

przede wszystkim jeśli z dzieckiem to na pewno nie w czerwcu-lipcu-sierpniu! bo się zamęczy. a wy tym bardziej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

my jezdzimy z dziećmi w lipcu, bo tak mamy urlopy a poza tym starsza chodzi do szkoły już więc tylko wakacje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

to nie jest dobry kierunek na lipiec - zwłaszcza dla dzieci.... jak się nie może w innym terminie to jedzie się gdzieś indziej - to nie jest jedyne miejsce na świecie do spędzenia wakacji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może ktoś polecić mi jakiś hotel na Rodos?A może ktoś był w mareblue cosmopolitan i napisze coś więcej o tym hotelu.Jeśli chodzi o termin to i tak nie ma wielkiego wyboru z Gdańska najwcześniej 1 czerwca są wyloty.A w lipcu i sierpniu to sama nie chciałabym się smażyć w ciepłych krajach a tym bardziej jechać tam z rocznym dzieckiem.

a ja polecam olive garden! byłam w lipcu i było wspaniale. Jedzenie pyszne!

Niestety do tego hotelu nie ma wylotów z Gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Generalnie samoloty nie latają bezpośrednio do hotelu :) zawsze trzeba dojechać. Poza tym, to nie jest strasznie ogromna wyspa jak wiadomo :)
Mam jednak wrażenie, że nigdy nie byliście na południu Europy skoro wybieracie się tam w lipcu z dzieckiem :0
Co prawda na wyspach jest trochę mniej dokuczliwie niż na kontynencie, ale uważam to za poroniony pomysł. Piszę to z własnego doświadczenia.
To wywalone pieniądze w błoto, ale jak ktoś chce się sam o tym przekonać to proszę bardzo :) Chociaż mam 100% pewność, że miłe Panie w biurach podróży mają odmienne zdanie - ale im zależy tylko za zysku.
Skończy się na tym, że nic nie zwiedzicie, bo normalnie wyjść z dzieckiem będzie można dopiero pod wieczór, kiedy już będzie zmęczone calodzienną zabawą w pokoju hotelowym - i zaraz będziecie wracać, bo będzie zmęczone. Trochę słabo jak na wakacje, na których wydacie na miejscu kupę kasy. A na basenie to można siedzieć tak samo w Trójmieście.
Zły kierunek z dzieckiem o tej porze roku :]
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie napisałam,że ten wyjazd ma być w lipcu.Wręcz przeciwnioe zaznaczyłam,że nigdzie sie nie wybieram w lipcu i sierpniu.TAKŻE CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM .Z synkiem byliśmy już w Turcji jak miał 6 miesięcy we wrześniu .Było ok 35 stopni i daliśmy radę.A co do wyjazdow to nie będę wymieniala gdzie byłam....zdziwiłabyś się .Także dziękuje za dobre rady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeszcze jedno .Wiem ,że hotele nie mają lotnisk (chociaż są na świecie takie,które maja :) )ale mi chodziło o to,że tego hotelu nie ma w ofercie biur podróży z wylotem z Gdańska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja polecam hotel blue bay

a czy przypadkiem mareblue nie jest polozony na wzniesieniu? przy pobycie z dzieckiem dyganie góra dól na plaże moze byc uciążliwe

Nawet nie wiem czy jest na wzniesieniu.Muszę sprawdzić.

A i dziękuję za podpowiedź.

Zuzik jedzie w lipcu i to było do niej....
35 st. z 6 miesięcznym dzieckiem - faktycznie.... bardzo odpowiedzialne..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Male dzieci lepiej znoszą wysoką temperaturę niż dorośli.Z synkiem nie było żadnego problemu.Każdy ma prawo sam decydowac co jest dobre dla jego dziecka.Jak lecielismy do Turcji to z przodu samolotu było małe przedszkole.Były tam dzieci w wieku mojego synka.Jak wracaliśmy to wszyscy byli zadowoleni .Zazwyczaj wyjazdów z malymi dziećmi odradzają Ci,którzy nie byli :).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

,a gdzie ja napisałam że byłam z 6 miesięczna córką, byłam z dwuletnią córką, a wcześniej z moją starszą jeździliśmy też do turcji, najwcześniej jak miała właśnie dwa latka, było super w tym roku tez lecimy do Turcji z trzylatką i 10 latką, już nie mogę się doczekać wakacji :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

> Ziuzik - zastanawiamy się nad Turcja z 3 latką i 6 latkiem. Możesz coś sensownego polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Iberotel Palm Garden polecam, Eftalię Aqua & Spa też, my w tym roku lecimy do Clubhotel Turan Prince World, zawsze wybieram hotele z aquaparkiem, bo moja starsza córka to uwielbia

w turcji polecam turan albo gypsophila dla dzieci

To, że było przedszkole, nie oznacza, że to było mądre ze strony organizatorów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...