Wasze ulubione przekąski podczas oglądania filmu

Jak dla mnie to napewno:

Lays Zielona Cebulka - Karbowane
Zupki Chińskie Vifon - Ostra Kurczak Curry
Orzeszki - W panierce paprykowej/pikantnej
Lays Strong - Ostre Chilli
Pop Corn - Maślany
ew. 1l Coca-Coli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wasze ulubione przekąski podczas oglądania filmu

te zupki to na sucho zagryzasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pistacje

Przy czytaniu książek chętnie sięgam po orzechy :) włoskie, nerkowce lub solone ziemne.

Sporadycznie urządzamy w domu "kino"- wtedy robię maślany popcorn - w dużym garnku ;)
Czasem kupimy jakieś chipsy.

Ja nie przepadam za czipsami. Mąż czasami sobie kupuje ale o wiele bardziej wolimy słodkie przekąski. Często kupujemy sobie na przykład opakowanie ptasiego mleczka. Dobrze pasuje z cappuccino. Najlepsze dla mnie jest mleczko Wedla waniliowe.
Oprócz tego lubię"
czekoladę deserową jedyną
baryłki z alkoholem
gorzką
no i torcik wedlowski ale na niego pozwalam sobie głównie na święta.

U mnie też najczęściej pistacje prze wieczornym seansie znikają :) Ale często też jakieś chipsy serowe albo ketchupowe. Te dwa smaki lubię najbardziej.

Solony popcorn, herbatniki, czasem owoce - zależy co mam pod ręką. I obowiązkowo coś zimnego do picia, bo o stygnącej herbacie regularnie zapominam.

Tortillas I salsa/guacamole/hummous, czasami czipsy, czasami nic. Nie pije napojow gazowanych w domu, zima goraca cytryna z miodem.

chipsy ale sonko - małokaloryczne a napcha się człowiek
skutkiem takiego podjadania waga nie rośnie
jogurty, gorąca czekolada
lody też lubię
kiedyś jadłam popcorn lub chipsy zwykłe i przyrost wagi odczuwalny wyraźny, to się przerzuciłam na lżejsze

kiszone ogórki (pokorojone w paseczki).
(+ liczne wersje: z oliwkami, z pomidorami pokrojonymi w ósemki, wersja tuczna: z kosteczkami sera.)

Inny wariant to: rzodkiewki (albo kalarepka).

ostatnio mam jazdy na to co chrupiące... marchewki, ogórek, kalarepa, rzodkiewki, jabłka, arbuz...
do warzyw może być serek Almette śmietankowy :)

Popcorn w wykonaniu mojego męża! :)
a czasem jakieś niezdrowe chipsy albo ogórki i pieczarki ze słoiczka :)

my jemy najróżniejsze papryki, ostatnio w ruch poszedł seler naciowy, czasem marchewka itd wszystko z dipami, najchętniej czosnkowym lub jakimś pikantniejszym :)

ja to nie lubię nic podjadać podczas oglądania filmów. Podczas oglądania szydełkuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ach te niezdrowości są najczęściej :-P

A my uwielbiamy jeszcz frytki z batatów z piekarnika (bez oleju) FIT

czipsy
paluszki

Nie przepadam za tłustymi i za słonymi przekąskami. Potem nie mogę zasnąć jak sie najem takich rzeczy ;) Mąż czasami kupuje sobie jakieś czipsy jak leci mecz, ale sama wolę zdecydowanie bardziej słodkości. Jestem wielką fanka czekolady. O godzinie 18 robię sobie zwykle lekkie cappuccino i do kawki jem kosteczkę czy dwie czekolady. Moje dwie ulubione to deserowa czekolada Jedyna oraz czekolada Wedla gorzka z nadzieniem kokosowym. Inne czekolady nadziewane są dla mnie za słodkie , ale ta jest naprawdę świetna ! Wszystko dobrze ze sobą w niej gra.

paluszki słone, serek waniliowy

------------------------------------------------------------

100club

Orzechy i wszystko co chrupię. A że ostatnio staram się odżywiać w miarę zdrowo to najczęściej wafle ryżowe, czasami z jogurtem albo posmarowane masłem orzechowym :)

Kupuję w zależności od tego na co mam ochotę. Jak mam ochotę na coś pikantnego to jem sobie papryczki ze słoika. Ewentualnie kupuje takie nadziewane serkiem ( rowneiż są dobre chociaż dosyć drogie....).

Jak mam ochotę na coś słodkiego to zwykle jest to jakaś czekolada. Od zawsze praktycznie smakuje mi czekolada Wedla z nadzieniem truskawkowym. Ostatnio spróbowałam wersji tej czekolady z nadzieniem malinowym i również jest smaczna. Kiedyś kupowałam sobie głównie kokosową w gorzkiej czekoladzie, ale ostatnio nie moge jej znaleźć. Czy ją wycofali?
Z białych najlepsza jest natomiast Karmellove.

Dorzucę dobry przepis od siebie, który bardzo dobrze sprawdza się podczas oglądania filmów:
https://www.przepisy.pl/przepis/pasztet-ze-szpinaku-i-lososia

Jest to pasztet ze szpinaku i łososia. Ogolnie pyszna sprawa, można sobie przygotować na kilka następnych dni i jest to bardzo smaczny oraz zdrowy zamiennik wędiny na kanapki.

Ja robię sobie orzeszki z miodem i pieprzem. Oczywiście pieczone -to najlepsza przekąska filmowa.

Ja uwielbiam chipsy z bananów solone, orzechy, popcorn (szczególnie własnej roboty) i niestety tradycyjne chipsy.

Ja uwielbiam chipsy z batatów. To zdrowa przekąska, idealna do filmu.

Ostatnio sobie kupiłam taki chipsy ponieawż była na nie promocja w supermarkecie. Ale śrendio mi posmakowały. Może dlatego, że przyzwyczajona jestem jednak do tradycyjnych chipsów o słonym smaku. I jakoś nie podpasowały mi takie słodkie chipsy.....

Osobiście uwielbiam:
paluszki ( najlepiej juniorki)
krakersy
oraz paluchy Pocky:
https://www.so-sweet.pl/pl/c/Pocky/54 - o tych piszę. Nie dostanie sie ich w sklepach stacjonarnie ale warto jest zamówić sobie raz na jakiś czas z sieci bo w smaku rewelacja ( dziwię się,ze ich w Polsce nie sprzedają).

A to ja je sama robię. Wtedy są zdecydowanie najlepsze.

Wraz z facetem zawsze do oglądania filmów szykujemy sobie gofry z dżemem i bitą śmietaną :) na szczęście lubimy podobne smaki i w kwestii dżemów oboje zgodnie wybieramy te z Herbapolu http://www.herbapol.com.pl/produkty/spozywcze/dzemy/dzemy-owocowe są baaaardzo owocowe i naprawdę przepyszne nie tylko do gofrów, ale i np. naleśników lub po prostu kanapek :)

U mnie zdecydowanie wygrywa popcorn. Nie ma nic lepszego podczas filmów.

A chipsy z jarmużu? Lubicie je?

Nic. Takie podjadanie to mnóstwo kcal których nie zauważasz. Nie sycą Cię takie rzeczy, a ciągle coś podrzucasz organizmowi. Na początek jakieś krojone warzywa mogą przejść, ale ogólnie takie podjadanie to kiepski nawyk. Zastanów się z czego wynika to podjadanie? Czy jesteś głodna? Jeśli tak, popraw jakość posiłków, może dodaj jeszcze jeden posiłek zbilansowany zamiast przekąsek. Ile wody pijesz? Minimum to 30ml/kg may ciała. Jeśli wynika to wyłącznie z przyzwyczajenia - najłatwiej zastąpić jeden nawyk - innym. Ogólnie warto spojrzeć na całokształt diety, a nie samo podjadanie, bo może ono być efektem/ być potęgowane czymś zupełnie innym.
Jeśli jednak miałabym już coś polecić ot będą to orzechy
https://ziolaowocewarzywa.pl/orzechy/tphp/orzechy-wloskie-i-orzechy-nerkowca-sklep-dla-fanow-bakalii.html
Sa dobre dla mózgu.

Ja niestety bardzo lubię słodycze, a podczas oglądania filmów zjadam ich za dużo

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...