Wątek dodatkowy polityczno-apolityczny

Nie ma wątków wyłącznie politycznych lub apolitycznych. To jest podział wydumany, będący efektem błędu utożsamiającego spatologizowaną działalnośc partyjną z polityką. To nawet nie jest działalność partyjna, lecz działalność grup brudnych interesów tworzących dla pozoru wydmuszki zwane partiami.

Człowiek ma naturę podwójną - biologiczną i spoleczną i właśnie przez nieusuwalny wymiar życia we wspolnocie podlega zawsze wpływom politycznym - bo polityka to dążenie do organizowania instytucji dbających o wspólne dobro i od tego wymiaru, tak jak i od wpływu biologii nie da się uciec. NIe ma na Ziemi sposobu na życie poza wspólnotą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wątek dodatkowy polityczno-apolityczny

Nie ma ZET :))) Klasztor zamknięty tez temu nie zaradzi ;))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ kaja

Pardon, co tu klasztor ma do rzeczy, bo nie łapię ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozczarowujesz mnie ZET ;)))) Znowu mam tłumaczyć z 'polskiego na nasze'? :))) No dobla...... ;))))

'Ne ma na Ziemi sposobu na życie poza wspólnotą.'
Nawet w tak zamkniętych społecznościach jak klasztor, jest jakaś tam wspólnota i zależność między ludźmi... Może wyspa bezludna" :)) Ale tu ocieramy się już o bajki ;)))

'polityka to dążenie do organizowania instytucji dbających o wspólne dobro'
Nie rozśmieszaj mnie :)))) Ty NAPRAWDĘ w to wierzysz? No to jesteś jeszcze bardziej popapranym idealistą niż ja :))))))))))

'przez nieusuwalny wymiar życia we wspolnocie podlega zawsze wpływom politycznym'
Niestety..... :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...