Wątek o bele czym ;-)

Lubimy tak sobie czasem pogwarzyć o czymkolwiek,przeskakując z tematu na temat bez wymądrzania i napyszenia.Brakuje mi tego.Wam też?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wątek o bele czym ;-)

Nie wiem, czy kojarzysz Mariusza Machnikowskiego?
Człowiek-legenda Wielkiej Gry. W "cywilu" wykładowca matmy na Polibudzie Gdańskiej (stąd Go znam;)
Jest (był) najczęściej wygrywającem graczem. Z zupełnie debilnych dziedziń, które Go absolutnie nie interesesowały (typu XVII-wieczne malastwo flamandzkie).
Zawsze fascynował mnie Jego łeb. Umiał wbić w niego wiedzę kompletnie Mu obcą. Tylko po to, żeby wygrać w Wielkiej Grze :)
Ale tu widziałem konkretny cel.
Zapamiętywanie szyldów...No dobra.. Masz takiego hopla.
Podziwiam pamięć. Naprawdę.
Rozumieć nie muszę :D

Na swój prywatny użytek jak ten nadmiar czasu nazywam hobby.
Nie przesiaduję w mallach to mam czas na oglądanie filmów :)
A propos malli, ostatnio przypomniałem sobie Jackie Brown, której zasadnicza część dzieje się Del Amo Mall - największym mallu w US, 240 tys. m.kw, parkingi na 12 tys. samochodów, trzy piętra. Ale Ty i tak powiesz, że to z nadmiaru czasu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co nadmiar czasu robi z człowieka? ;>

No znam.
Nie tylko zresztą.
Wiem na przykład ile razy zanurzył wiosła w wodzie Miller płynąc łodzią do brzegu w odcinku Spotkanie.

Czarne mundury SS był tak chwytliwe, że nawet Tarantino w Bękartach Wojny ubrał w taki mundur majora Dietera Hellstroma (scena w tawernie). Chociaż pułkownik Landa nosił już właściwy, szary.

@BMtF:

Kiedy jakiś czas temu zwróciłeś uwagę na nieścisłości historyczne w umundurowaniu Brunnera, wykopałem jakąś stronkę fanatyków "Stawki.."

Jestem w stanie uwierzyć, że znasz wszystkie szyldy na Śliskiej 11 :D

No to wbijają się w temat seriali
Dziń dybry ;-)

A ja mam. Brat mi kupił na Gwiazdkę ;) I tak a propos brytyjskich seriali, w styczniu premiera czwartego sezonu Sherlocka!

Kupiłem gdzieś osobno. Hotel Zacisze jasne, ale nie mam. Mam za to Czarną Żmiję, a też dawno nie oglądałem.

Aaa, zazdraszczam. Herr Flick to mój ulubieniec. Nabyłeś drogą kupna w cenie? A Hotel Zacisze oglądałeś?

Mam. 9 sezonów. Plus odcinki okolicznościowe.

Allo, Allo uwielbiam. Nie mów, że masz całość?

Prawie wszystkie.
W sumie masz rację, dawno nie oglądałem Co Ludzie Powiedzą i Allo Allo - pora sobie odświeżyć.

I obejrzałeś wszystkie? Razem ze sforą?

Klossa też bardzo lubię. Ale ostatnio porywają mnie seriale kostiumowe produkcji BBC.

Za wyjątkiem Klossa nie oglądam seriali.
Poprzedniej zimy udało mi się nabyć drogą kupna 160 filmów za 200 zł. W tym roku póki co nie widzę takiej szansy.
Coś trzeba robić w długie zimowe wieczory.
Jak się nie ma ani radia, ani tv.
Ostatnio dostałem Nienawistną Ósemkę i obejrzałem ja już pięć razy. Uwielbiam detale z filmów Tarantino. I wciąż coś na nowo odkrywam. Basterds work is never done.

>Vi...depczemy sobie po piętach

Skrobiesz mi marchewki? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja to mogłabym wystartować z wiedzy na temat Dumy i uprzedzenia ;) Nie wiem, ile razy już widziałam ten film.

Vi...depczemy sobie po piętach...znaczy po postach ;-)

:-)))...strach się bać

Przed Tobą zima, Mansonie. Masz czas na opanowanie wiadomości z różnych seriali. Preferujesz konkurs listowny, albo bardziej nowocześnie, mailowy, jak mniemam?

Jak by komuś o uszy obiło się coś w kwestii konkursu na znajomość Stawki Większej Niż Życie niech da znać. Wiem wszystko o tym serialu. Właśnie oglądam Genialny Plan Pułkownika Krafta. Wiem nawet jakie szyldy wiszą na kamienicy przy ulicy Śliskiej 11.

Inne tematy z forum

Grajdołki (5 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (718 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....