Wcale nie tak cudownie...

Przeniosłam się do przychodni z polecenia znajomego doktora Dymkowskiego i ze względu na lokalizację. Niestety wybór okazał się błędny. Zarówno badanie przed szczepieniem jak i kontrolne przebiegało w chaosie, ciężko było uzyskać jakiekolwiek informacje na temat prawidłowego żywienia dziecka, czy jego rozwoju. Doktor często w trakcie wizyty u dzieci zdrowych wychodził z gabinetu lub rozmawiał przez telefon przez co był rozkojarzony. Nie był to jednorazowy incydent. Poza tym nie stwierdził u mojego dziecka początków krzywicy (bo badanie ograniczyło się do osłuchania i zajrzenia do gardła), którą kilka dni po wizycie wykrył inny lekarz. Pragnę zaznaczyć,
że w poprzedniej przychodni państwowej a nie prywatnej za każdym razem dokładnie badano dziecko i był czas dla matki na pytania i omówienie ww. kwestii. Sama przychodnia jest bardzo przyjemna (brakuje jedynie przewijaka w korytarzu- ułatwiłoby to ubieranie najmłodszych dzieci), panie pielęgniarki są bardzo sympatyczne. Dla mnie jednak dużo ważniejsze jest profesjonalne podejście do pacjenta, czego tutaj zabrakło.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Odpowiedź obiektu

Dziękujemy za Pani uwagi. Oczywiście przyjmujemy je z pokorą. Przewijak od kilku tygodni na zdrowych dzieciach już stoi. Ponadto postanowiliśmy ograniczymy ilość telefonów łączonych do gabinetu w trakcie szczepień do naprawdę istotnych przypadków. Jeśli nadal jest Pani naszą pacjentką liczymy że zauważy i odczuje Pani różnicę. Jeśli nie -zapewniamy że I tak dołożymy starań, żeby podobne niedociągnięcia nie miały miejsca. Nie chcę poruszać tematu krzywicy. Jest Pani dla mnie anonimowa, więc nie jestem w stanie rozstrzygnąć czy dziecko miało objawy krzywicze. Badanie twardości główki należy jednak do standartu badania lekarskiego. Daleki jestem od posądzania kogokolwiek o błąd, ale czasami tzw "objaw piłeczki pingpongowej" bywa mylony z naturalną miękkością główki w rzucie szwów czaszkowych.
Jeśli chce Pani podyskutować na tem temat zapraszam do kontaktu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1