Wesele bez marnowania jedzenia

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Myślę,że problem z nadmiarem jedzenia na weselach jest spory.Jeżeli kucharz czy kucharka nie ma doświadczenia i nie potrafi dobrać ilości jak i rodzaju potraw odpowiednio to potem to zostaje a dań drogich brakuje.Tu chodzi o szczerość i uczciwość i szacunek tak dla żywności jak i gości i organizatora.
Mi się marzy wesele w którym menu jest przedstawiane np 2 tyg przed weselem.Menu różne,ciekawe,z potrawami wege i dla dzieci z którego każdy może sobie wybrać to co lubi i to dostaje.Restauracja nie musi wtedy szykować mnustwa jedzenia a świeże i dobrane potrawy oraz wybrane przekąski.Mniejszy koszt,brak wyrzucania i nie płacić za potrawy których nikt nie tanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to szukasz takiego kucharza lub kucharki, które robią jedzenia tylko ile chcesz. poza tym zazwyczaj wygląda to w taki sposób, że dajesz info o ilości ok. 2-3 tyg. przed ślubem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...