Wesele na pomorzu - miejsce, kosciol - POMOCY!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń Wesele
czesc, jestem nowa na forum. Za 3 miesiace wychodze za maz i tylko tyle czasu pozostalo mi na cala organizację. termin slubu to sroda wiec z terminami nie mam problemu ;) . dlatego zwracam sie do was z ogromna prosba - podzielcie sie ze mna jakimis fajnymi miejscami na wesele oraz jakims ladnym kosciolem - najlepiej drewnianym .. marzy mi sie taki stary kosciolek z klimatem. za tym dziewczyny - pomocy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wesele na pomorzu - miejsce, kosciol - POMOCY!

na ile osób to wesele?

od 60 do 80 osob, nie wiemy ile osob potwierdzi swoje przybycie :)

ja osobiście polecam ośrodek Adler w gminie Stężyca, położony nad samym jeziorem. sama tam mam w przyszłym roku :)
a zapytałam Cię o ilość osób, ponieważ tam musi być minimum 80os. a jak wyjdzie Ci mniej, np. 75, to za 5 musisz dopłacić - kilka zł mniej, ale jednak...
i właśnie tam w pobliżu jest podobno jakiś śliczny, stary, kameralny Kościółek, choć ja mam w Gdańsku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

coś takiego tu znalazłam na forum:

"Tez nie jestesmy z tej parafii. W Stezycy w Kosciele to niewielki odsetek formalnosci, nie tylko Koscielnych :) Jak narazie w zadnym Kosciele jeszcze od nas nie oczekiwano zaplaty za nauki, protokoly itp. Ile damy w Stezycy jeszcze nie wiem bo spotkanie jest ok 2 tyg przed slubem. W kazdym razie Proboszcz jest bardzo sympatyczny i to akurat mnie nie stresuje :) "

niestety nie moge znalezc zadnych zdjec sali tego osrodka, a poza tym myslalam o czyms blizej gdyni. chociaz kosciol jest tam piekny .. ech.

Przepraszam, że wtrącę
jeśli znajdzie Pani swoje wymarzone miejsce
zapraszamy do skorzystania z uwiecznienia tych pięknych
chwil
http://www.coolartpro.pl
w ofercie również make up i stylizacja.

Zapraszamy i powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

sonia ładny kościołek jest w Chwaszczynie, a niedaleko masz dwie, a nawet trzy knajpy: Zaścianek i Wanoga w Chwaszczynie oraz Magnat w Bojanie, fotki z kościoła i sal na mojej stronce znajdziesz :)

tu fotki sal:

http://www.adler.kaszuby.pl/index.php?xa=wesela

na żywo dokładnie tak samo, a nawet lepiej :)

Witaj, podpowiem Ci fajną kanjpkę - smama tam będę miała wesele ale w przyszłym roku - Dworek Gościnny. Nie wiem tylko czy lokalizacja Cię interesuje - blisko centrum Gdańska - dokładnie Gdańsk Lipce. Osobiście uważam,że ceny menu są atrakcyjne, jedzenie ponoć smaczne - jeszcze sama nie wiem:), a i sala ta jest nowa i do 130os.( nie ma problemu jak chcesz na 70-80os. robić-my sami tyle gości będziemy mieć), wystrój stołu w cenie, a sami właściciele są bardzo mili. A w pobliży jest mały zabytkowy kościółek a dodatkowo włascieiele sali proponują za opłatą dojazd z kościoła do sali bryczką - my akurat tego nie bierzemy, ale może Ty masz ochotę. Także tylko taka propozycja:) Chociaż to nie jest tak blisko Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wieś Czapielsk za Kolbudami tam jest ładny stary drewniany kościół a niego blisko do ośrodka Roma w Łapinie. W samym trójmieście ciężko... określi ściślej lokalizację, która Cię interesuję oraz budżet to będzie łatwiej pomóc.

polecam fajna knajpkę idealne miejsce na wesele dla 68-90 osób
http://www.golfparkgdynia.pl/index.php?page=galeria-restauracja-no-19

Najładniejszy drewniany kościół na Pomorzu jest niewątpliwie w skansenie we Wdzydzach.W pobliżu polecam na małe wesele pensjonat Helena lub Hotel Niedźwiadek.Graliśmy w tych wszystkich miejscach kilkakrotnie.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W poszukiwaniach kościoła możecie zerknąć na http://www.kosciolydrewniane.pl - tam dużo ciekawych miejsc. W Gdyni ładny kościółek jest na Oksywiu (mały, kamienny). W pobliżu Pomlewa jest piękny drewniany kościół, a wesele np. w Kozim Grodzie. W sprawie zdjęć zapraszam oczywiście do mnie :)

A mi się najbardziej podoba św. Bernard w Sopocie. jest średniej wielkości (niedrewniany), raczej w nowoczesnym stylu, ale z piennym ołtarzem i ślicznie położony. A wtedy sal weselnych masz do wyboru bardzo dużo.

We Wdzydzach kościółek jest bardzo ładny, ale pomieści garstkę osób!

My mieliśmy w kościele w Goręczynie - stary, niedawno odrestaurowany; sympatyczny ksiądz i pani, która zajmuje się dekoracją kościoła - a wesele w Pensjonacie u Stolema w Ostrzycach - również polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ksiądz Hubert?

przde wszystkim - dzieki za taki duzy odzew z waszej strony! :)

dzieki wam juz mam szersze horyzonty. dzisiaj byłam w kilku miejsach w Sopocie lecz niestety rozczarowanie.. najgorsze jest to, ze karmiona od najmłodszych amerykańskimi filmami nasiaklam wizja bajkowego ślubu w pieknym klimatycznym kosciolku, a najlepiej o weselu w plenerze w morzem na horyzoncie. ściana rzeczywistości tlucze mnie po głowie bezlitośnie! ;) dopiero widzę za co sie porwalam.. marzy mi sie klimatyczne miejsce, inne od wszystkich - troche bajkowe, ale przede wszystkim stawiam na minimalizm i by wszystko było z klasa. ludze sie ze to miejsce gdzies jest i tylko czeka abym je odkryła! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapomnialam- budżet dosyć ograniczony niestety, cena za osobe max 200 z alko. dla pan które maja większy budżet polecam cudowny nowoodrestaurowany dworek 6 dębów w Prusewie - z zewnętrznej strony moze nie uderza, ale po wejściu do środka i zobaczeniu pieknego parku po prostu sie zakochalam. właścicielka dworku jest z polotem - widać to po detalach wykończenia. widać ze naprawde kocha to miejsce bo udało sie jej stworzyć super klimat połączenia starego dworu z nowoczesnymi obrazami. tylko cena jak dla nas troche za wysoka - po negocjacji ok 240 zł na osobe z możliwością przyniesienia własnego alko bez korkowego. ale miesce piękne ..

Jak sięgasz już tak daleko to zobacz Hotel Wieniawa i Cegielnię w Rzucewie.

tak oceandream, ten ksiądz :) też tam miałaś?

A ja polecam kościółek w Pomieczynie - ok. 30 km od Trójmiasta i chyba z 3 km od niego znajduje się spora sala bankietowa "Dworek Barwik".

cegielnia w rzucewie naprawde przepiekna .. ale cena nas troche odstraszyla. 285 zl i to bez alkoholu i napoi ? troszke duzo. no ale szukamy dalej!

polecam kościółek w parafii św. Wojciecha w Gdańsku lipcach 1 km od dworka gościnnego
image

Uploaded with ImageShack.us

jeszcze raz jak wyżej;) polecam to miejsce bo to naprawdę śliczny obiekt, można się dogadać z siostrą zakonną na wystrój kościoła;) 6 km od centrum gda, ciche i pełne zieleni
image

Uploaded with ImageShack.us

chyba zdecydujemy sie z narzerzeczonym na dworek magnat w bojanie - sala bardzo ładna, duza i atrakcyjna cen. ale czy sluszeliscie cos o tym miejscu ???

i czy slyszalyscie/ znacie jakis kościółek na Pomorzu, malutki a najlepiej straty i drewniany?

pytania także o DJ który rozkrecilby impreze a także fotografa i wideofilmowanie ? z góry dziękuje za info !!! :)

Ja polecam piekny zabytkowy kosciol w Borzyszkowach (za Bytowem, czyli ok 100 km od Gdanska)
http://parafia.borzyszkowy.prv.pl/

prawie obok , w miejscowosci Ciemno jest urocze miejsce na przyjecie, wesele
http://www.zurawimlyn.pl/
http://www.zurawimlyn.pl/

polecam:) tam miala swoj slub i wesele siostra mojego meza

Jak Magnat to bym polecił ten kościół:

image

Może nie drewniany, ale naprawdę ładny. Szczerze mówiąc to drewnianego w tamtych okolicach nie kojarzę.

Jak decydujecie się na Magnat to wspomniany wcześniej drewniany i rzeczywiście przepiękny jest kościółek w Pomieczynie. Blisko jest do Bojana a nasza grupa do uwiecznienia Waszego szczęścia ma jeszcze bliżej...

będziesz zadowolona z Magnata, we wrześniu ma tam wesele moja koleżanka, a i kilka klientek już też tam miało i zawsze były zadowolone choć opinie o tym miejscu były różne; jak będziesz chciała jeszcze jakichś informacji to pisz do mnie na maila

Kościół w Kosakowie k/Gdyni. Drewniany. Z zewnątrz może nie robi wrażenia, ale bardzo przytulny w środku. Sympatyczny proboszcz. I blisko do kilku restauracji, gdzie mogłabyś zaprosić gości.

Dziekuje Wam za super informacje! Kościółek w Pomieczynie jest piękny - naprawdę Zakopiański ! ;) no i jest najbliżej bojana! :)

Czy mogłybyście się podzielić rewelecjami na temat Dj'ow, fotografów i wideo ?? Kontaktów jest mnóstwo ale kto jest dobry, tani, sprawdzony..? HELP !

Pomieczyno,po jednym z wielu występów zespołu MASSUANA w tym przepięknym kościele.
image

Witam
polecam się w kwesti zdjęć z uroczystości ślubnej, wesela i pleneru.
Zapraszam na moją stronę http://www.lukasztokarski.pl do galerii Fotografia ślubna. Proszę o kontakt mailowy w celu przesłania oferty.

Pozdrawiam

Łukasz Tokarski

Podaj datę ślubu i maila a oferty same się posypią...Pozdrawiam