Tegoroczna Wielkanoc na długo pozostanie w mojej pamięci nie tylko z powodu niemal arktycznych warunków. Największa w tym zasługa naprawdę profesjonalnej obsługi w ośrodku wypoczynkowym Zawiaty. Z wyborem miejsca nie było większego problemu, w zeszłym roku spędziłem w Zawiatach weekend. Pozytywne wrażenia z tamtych kilku letnich dni natychmiast skłoniły mnie do wykupienia oferty na pobyt Wielkanocny. Po przyjeździe odebrałem klucz do drewnianego domku, w którym mimo mrozu było ciepło. Wnętrze domku ogrzewane, bardzo komfortowe, a przede wszystkim schludne i czyste. Kolejny punkt dla ośrodka za organizację czasu w trakcie pobytu. Ilość atrakcji nie dawała szans nudzie. Najważniejsze w tym wszystkim były dzieci, wokół nich skupiała się lwia część atrakcji ... jak np lepienie zająca ze śniegu i inne zabawy z animatorką. Dzięki czemu mogliśmy chwilę odpocząć i nacieszyć się pobytem nad malowniczym jeziorem. Natomiast smaczne i obfite posiłki podawane w rodzinnej atmosferze sprawiły że poczułem się niemal jak w domu. Czego chcieć więcej ? Chyba tylko tego, by jeszcze tam wrócić.