Aż mnie trzęsie, jak czytam Twoje herezje. Zetjot, piszesz czasami takie fanaberie, że w sedesie podnosi się poziom wody, a dwuletnie dziecko, które akurat korzysta z tej toalety, bo poznało fajną zabawę jak korzystać z toalety i jest zachwycone, jest o poziom intelektualny przed Tobą. Niby facet mądry, inteligentny, a jednak ślepy.
~Radio Maryja nie jest stacją komercyjną,...
A czym jest ta stacja zetjot, czym? Może publiczną? Odpowiedz sobie na krótkie pytanie: W jaki sposób Radio Maryja się utrzymuje?.
~...taka stacja jak Radio Gdańsk, ktora czasmi jest z rozmaitych względów przydatna. Stopień politycznego d*polizostwa w tej stacji stał się dla mnie nie do strawienia.
Piszesz raptem o dwóch stacjach radiowych, a wiesz ile jest choćby w Europie, albo na świecie. Ładujesz wszystko do jednego wora. Najprawdopodobniej, każda radiostacja nadająca na planecie Ziemia, będzie dla Ciebie posiadała pewien stopień d*polizostwa. Jeśli tak nie jest, to napisz coś choćby o jednej audycji Twojego radia, która wywarła na Ciebie negatywne wrażenia, opinię. Jestem pewien, że nie będziesz potrafił, a spróbujesz zbić ten fakt na inny tor.
~Może mi pan/i wskazać stację, ktora robi to lepiej ?
Proszę wejdź na tę stronę:
http://www.wykop.pl/ramka/1100261/stacje-radiowe-z-calej-europy/
Są tam europejskie rozgłośnie. Wejdź w zakładkę naszego kraju i zobaczysz cztery rozgłośnie katolickie i dziesiątki innych. Wszystkie katolickie robią to lepiej. Posłuchaj, ale bez klapek, a się przekonasz.
~Kiedyś Radio Maryja wydawało się mi zbyt jednostronne politycznie,..
Od kiedy radio katolickie musi być jednostronnie, czy parostronnie politycznie? To się ma nijak do założenia rozgłośni. Każde radio podpięte jest pod daną tematykę. To tak, jakbyś założył radio, w którym 60 % muzyki będzie muzyką filmową, 30 % inną podobną, lub nie, a 10 % to reklamy. Po pewnym czasie puszczasz disko i co dale? Radio Maryja nie w tym celu założono, by być stronniczo polityczne. Czyż nie?
~A testem najlepszym jest poparcie, jakim o. Rydzyk się cieszy..
Chyba nie do końca, tak jest? Zobacz:
https://www.facebook.com/o.tadeusz.rydzyk
Na czołowej stronie jest nasz Prawdziwy Narodów. Powiedz nam dlaczego, Jan Paweł II nie chciał przyjąć (co najmniej dwukrotnie ) o. Rydzyka. Wiesz? Ja się tylko domyślam i powtórzę słowa mojej Babci: Nad Wisłą mieszka tylko jeden diabeł i jest to w okolicach Torunia.
~I cieszy się nie za nasze z podatków uzyskane pieniądze lecz z autentycznej woli słuchaczy, którzy z własnej woli dartki na radio przekazują. Gdyby tak inne stacje poszły w jego ślady...
Pozostawię to bez komentarza, bo nie mam zamiaru nikogo urazić.