Widać pociąg nie wystarczy

Jak sama nazwa wskazuje, specjalnością zakładu powinien być makaron, tymczasem podający go ludzie (nie gotujący, bo wszystko jest odgrzewane) zdaje się nie mają o nim zielonego pojęcia. Makaron, uprzednio ugotowany, wyjęty z chłodziarki jest odgrzewany i oblewany wcześniej przygotowanym sosem. Każdy kto jada czasem makaron wie, że żeby odpowiednio połączył się on z sosem musi być świeżo ugotowany inaczej skrobia z makaronu nie zadziała i sos nie "przyklei" się do niego. Pani podająca mi jedzenie najwyraźniej nigdy o tym nie słyszała i w efekcie dostałem bezpłciową zupkę z makaronem. Sos był rzadki, mdły, nie było w nim czuć ani czosnku ani ziół, był niedosolony. Miały to być owoce morza tymczasem przeważał tuńczyk z puszki który swoim charakterystycznym bardzo intensywnym zapachem i smakiem przyćmił praktycznie wszystko inne. Co prawda strata była niewielka bo prócz wspomnianego tuńczyka były tam śladowe ilości najtańszej mrożonej mieszanki owoców morza pozbawionej jakiegokolwiek smaku. Zasadniczo odradzam zamawiania (jak również serwowania) dań z owocami morza w takich barach za takie pieniądze – to po prostu nie może być dobre. Carbonara kolegi równie paskudna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Widać pociąg nie wystarczy

w owocach morza nie podajemy tuńczyka pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam zdjęcie, mogę podesłać. był tam prawie sam tuńczyk. również pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja codziennie obok tego lokalu przechodzę i absolutnie nic mnie nie zachęca aby do niego wejść, ani wystrój wnętrza ani menu. Ludzie - makaron kojarzy się z kuchnia śródziemnomorską, ciepłymi Włochami. Chciałoby się aby klimat tego malutkiego lokalu też był ciepły a menu również typowe dla makaronów z tego regionu. Ale u nas jest tylko pociąg ..... Wokół tyle biur, firm, mogłoby być dużo klientów ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Możliwe, że trafił Pan na makaron z tuńczykiem (jako paste dnia) albo zamówił Pan owoce morza, a przez przypadek został wydany
tuńczyk, za co przepraszamy. Gwarantuje, że w owocach morza nie ma tuńczyka.

Witam, z owocami morza wprawdzie nie próbowałem ale carbonary muszę bronić ponieważ to jedna z lepszych jaką jadłem,
i ogólnie jak dla mnie jest dobrze, a jak będę chciał mieć makaron idealnie polaczony z sosem pójde do restauracji i wydam 30 albo 40 zł,
ja odwiedzę ten lokal jeszcze nie raz, dzięki, fajnie że to nie kolejny kebab
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

gjubbi idz do ankera na tyle opini tylko ty narzekasz

Zgadzam się! Te makarony to zbrodnia przeciwko ludzkości. To taki makaronowy fast food jak buda ze starym hot-dogiem za 3 zł. Odgrzewanie makaronu na oczach klientów wymiata, na dodatek te warzywa w makaronie wegetariańskim, które tłuszczu widziały więcej niż jest oliwy na całym świecie. Po zjedzeniu gumowego pseudoposiłku w tym lokalu przez pół dnia myślałam, że umrę... Szkoda, bo akurat dobre ugotowanie makaronu i podanie go z warzywami nie jest wielką filozofią ani nie kosztuje majątek. Nie wiem, skąd te pozytywne opinie - ludzie albo nie mają smaku albo to jakieś lobby właścicieli. Po posmakowaniu tych frykasów wiem już, czemu wydawane są karteczki, gdzie po 6 pieczątkach - 7 makaron gratis - nikt nie jest na tyle hardkorowy, by wytrwać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0