Wiecie co?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dzis sie wkurzylam... Wynajmujemy mieszkanie i marzymy o swoim, ale te ceny...

Nie wiem, czy wiele mlodych osob jest w takiej sytuacji jak my, ale dzis wpadlam na pomysl zeby wybudowac sie wspolnie z kims. Szkoda, ze nie ma jakiegos zrzeszenia mlodych ludzi, ktorzy wspolnymi silami wili by sobie gniazdko...Z drogiej strony to musieliby byc ludzie naprawde zgrani i uczciwi wobec siebie, bo mowily jaskolki ze nie dobre sa spolki...

My w kazdym razie wierzymy ze znajdziemy takich ludzi. Chciec to moc...

Moze znacie jakies tego typu zrzeszenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiecie co?

niestety nie znam, ale widząc ceny mieszkań nowych i ceny wynajmu to też zdecydowalismy się na własny domek, narazie mieszkamy u rodziców, ale powoli się szykujemy na włąsny domek, w sumie to wychodzi cenowo, kto wie czy nie taniej niż mieszkanie

Forest!!!!! ja mam to samo!!!!!! wczoraj sąsiad mnie tak @##$$$$!!!1 mówie Ci najgorsze ze nic nie moge zrobić bo mieszkanie wynajmujemy :(((( ufffffff jeszcze pół roku

z takimi spółkami jest prędzej czy później zawsze problem:(
dwie zupełnie inne pary-dwa zupełnie inne punkty widzenia itp...nie ryzykowałabym..
ale wiem,że np w pruszczu gdańskim ceny mieszkan wynoszą około 2 tys za m2...także już znacznie mniej niż w gdańsku a to zaledwie 9 km.My myśleliśmy,żeby nawet wziąć na raty takie i wyjechać za granicę i zarobić tyle,żeby od razu zapłacić-to wtedy umarzają odsetki no i lata oczywiście...

mmegi, zakladam ze przy takich operacjach zawsze sa zatargi, ale....Wybudowac takiego blizniaka i kazdy ma swoj kawalek i robi wg swojego pomyslu i tyle.

Czerwcowa a co za pol roku zamierzacie?
A

Za pół roku wparowadzamy sie do własnego M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))

To gratulacje Czerwcowa, a zdradzisz gdzie bedziesz mieszkac?

KTOS PALNUJE BUDOWE BLIZNIAKA?

nieeeee... ja byuduje samodzielniaka :D - wlasnie wchodzimy w kredyt.. ojejjjjj

To współczuje my w tamtym roku rozpoczynalismy batalie z bankami, można by ksiażkę o tym napisać, po dwóch miesicach chodzenia w końcu jeden bank łaskawie pożyczył potrzebną sumę (znowu nie taką dużą bo 80tyś, a znam ludzi którzy biora na budowę domu po 200 tyś). Oczywiscie wszedzie traktowano nas prawie jak zło konieczne, bo co mogą chciec od banku młodzi ludzi ludzie którzy nie są biznesmeniami :/
Nie wazne ze oddamy im po 30 latach 2 do 3 razy tyle. My mozemy mówić o dużym szcześciu bo moi rodzice sprzedają dom i dostaniemy od nich te pienądze. Już nie mozemy się doczekac kiedy pojdziemy do banku oddac im tą łaskawie przyznaną pożyczkę jeszcze przed oddaniem przez developera mieszkania. Obym wiecej nie musiała nic od nich pożyczać bo traktują ludzi jak najgorsze zło :(

hmmm... to my chyba mamy szczescie, albo zaczelismy z lepszej strony. Poszlismy do firmy brokerskiej, ktora zalatwia kredyty i jak na razie wszystko idzie jak z platka - oby jak najdluzej!
no ale nie jest to watek o kredytach :)
milego weekendu!

No my nie mieliśmy dużego wybory tylko jeden bank chciał nam go udzielić, nie bede podawać nazwy(najwiekszy w Polsce), ale masz racje szkoda piątku na marudzenie o rzeczach nieprzyjemnych.
Sama się już pakujac na wyjazd życzę miłego weekendu :)

TROSZKĘ DZIWNY POMYSŁ WIESZ!!!

najlepiej mieszkać na swoim!!!!

ja nie wyobrażam sobie mieszkać z kimś, kłócić się przy nich, głośnio kochac itp.

MŁODZI MUSZĄ MIESZKAĆ NA SWOIM:)

hym jeżeli chodzi o takie zrzeszenia to nie ma takich:(
wiem, że teraz jest bardzo cieżko i bez sensu wynajmowac lepiej jak się ma możliwość to zaciągnać kredyt i spłacać go zamiast płacić czynsz i wynajem u kogoŚ

POZDRAWIAM

A ja mysle, ze wcale nie dziwny! NIe mowie o mieszkaniu w tym samym domu, ale obok. Ludzie tez mieszkaja w blizniakach, blokach obok siebie i jakos zyja.

A ten pomysl powstal troche z bezsilnosci, bo od kulku tygodni meczymy sie z tematem zakupu jakiejs nieruchomosci. Mieszkania z czynszem +rata kredytu nie wchodzi w rachube. Z kolei samodzielny dom to tez spory wydatek i raty w wysokosci nie do przeskoczenia dla nas...
Na calym swiecie ludzie sie tak zrzeszaja by zminimalizowac koszty, wiec to tez nie nasz pomysl.