Tup - rano przeczytałam Twojego posta i zaczęłam się zastanawiać "jaki przepis na upieczenie szynki? do tego potrzebny jest przepis?" ;) bo ja tak zawsze "na oko" ;) i wg nastroju robię :] olej/miód/keczup/musztarda (albo i nie), dużo ziół - tymianek, rozmaryn, cząber, zielona czubryca :] słodka papryka :) jak mam natchnienie, to dziurkuję mięso i szpikuję plasterkami czosnku albo kawałkami liści laurowych lub goździkami :] (albo wszystkim razem) ;) do tego sól lub jarzynka ;)
zostawić przynajmniej na noc w lodówce :] piec w rękawie :]
ale z ciekawości weszłam w google(oczywiście zdjęcia, jak to ja wzrokowiec) i popatrzyłam jak to robią inni :] spodobał mi się ten przepis
http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/12/swiateczna-szynka-pieczona-wg-aleex.html i postanowiłam tym razem zrobić szynkę wg tego przepisu :))) już ją nawet kupiłam :] jutro tylko muszę dokupić sól peklową :]