Wielkopolska 26

Lokalizacja inwestycji zapewnia szybki dojazd do centrum Gdańska oraz Trójmiejskiej Obwodnicy, a jednocześnie pozwala odpocząć od gwaru miasta w spokojnym otoczeniu, niedaleko terenów rekreacyjnych. W pobliżu znajdują się ścieżki rowerowe czy zagospodarowane pod kątem sportowym akweny retencyjne.

W ramach osiedla powstaną cztery pięciokondygnacyjne budynki wielorodzinne, pierwszy z nich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dużo wątpliwości

no nie wiem jak u innych wyglądają umowy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dużo wątpliwości

no niestety zapowiadane przedodbiory to była tylko dla nas oferta, którą nas skuszono, a deweloper jest zabezpieczony w umowie terminem przeniesienia własności najpóźniej do dnia 25 maja 2018 r.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dużo wątpliwości

I teraz się człowiek zastanawia, czy wyłożyć teraz pieniądze na dalszy wynajem i wejść później na dokończoną inwestycję, czy odbierać już teraz z myślą, że w sumie nie wiadomo co nas może czekać...
Przyznam szczerze, że nie wiem co robić po przeczytaniu tych wpisów.
Czy Pan bazuje na opiniach jakichś specjalistów z dziedziny budowlanki, czy też sam jest tym specjalistą? :)
Wygląda na to, że jest dużo amatorki i prowizorki w prowadzeniu przez przedstawicieli dewelopera odbiorów skoro nie wiedzą tak naprawdę co będzie dalej i nie potrafią udzielić konkretnej informacji co dalej z prądem.

Teraz są o wiele mniejsze niż 4x4 po co 16m2 na transformator

No to może na wakacje budynek będzie oddany, dlatego przestrzegałem przed pospisywaniem odbiorów. Przynajmniej mieszkania się porządnie wysezonują i wszystkie pęknięcia wyjdą przed remontem.

to po cholerę pełnomocnik mówi, że miała stać w gali garażowej i że takie plany zostały zatwierdzone przed budową, i że niby raptem teraz okazało się, że musi jednak stać w innym miejscu - masakra :/ ostatnio nie potrafili nawet wskazać miejsca gdzie będzie stała...

Trafostacji już się nie buduje nawet w elewacjach budynku. Są to wolnostojące budynki o wymiarach 4x4.

to może przez to, trafostacja nie może powstać w hali garażowej...

Wczoraj miałam okazje być na budowie - w środku budynku trwają prace Panowie robią gładź na klatce schodowej. Ogólnie bałagan , jeszcze trochę potrwa zanim będzie wyglądać jak na prospekcie. Nie schodziłam do hali garażowej , może ktoś był i widział jak tam wygląda , czy hala zalana jest wodą ? Teren na którym budują podobno jest bardzo mokry ......mam nadzieje ,że po wprowadzeniu nie będziemy mieli basenu w hali garażowej.

sorki ale za szybko dodała mi się wiadomość - również sugeruje spotkanie sie przyszłych mieszkańców
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

realnie wprowadzić będzie się dopiero można maj lub czerwiec, czekam na odbiór budynku przez nadzór budowalny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziś byłam i nie podpisałam

i płacisz za prąd przemysłowy? gratulacje...

Re: Do Krzysztof

Prąd jest dokładnie podają wszystko na licznikach ja już wpuściłam fachowca i robi mi powoli łazienkę. Co prawda ma ograniczona prace bo może tam przebywać tylko od 8 do 16 ale to już cos później tylko się wprowadzać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Krzysztof

Panie Michale, na prądzie budowlanym nie uzyska się pozwolenia na użytkowanie. Procedura przetargowa od uruchomienia przetargu do odbioru prac w przypadku takiego przyłącza ze stacją trafo to od czas od 3 do 4 miesięcy (mimimum). Teraz dajmy na to okres przyłącza energetycznego się przeciągnie i data 31 maja zostanie przekroczona, a wy podpisaliście odbiory mieszkań. Moim zdaniem odbiór mieszkania równa się zrzeknięciu się prawa do dalaszych roszczeń z tytułu opóźnień w oddaniu całego bloku. Mam nadzieję, że wyjaśniłem, a moje słowa koniec końców się nie spełnią, bo sam chciałbym jak najprędzej wejść z remontem, ale z uwagi na powyższe nie podpiszę odbioru mieszkania przed oddaniem do użytkowania całej inwestycji. A wy róbcie jak chcecie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak
2018-02-17 22:31:04
Ja bym prosił, żeby nikt pochopnie nie podpisywał protokołów odbiorów. Oglądałem mieszkanie, kilka drobnych usterek standardowo, ale zastanowiło mnie, że nie mogłem zejść do hali garażowej z powodu prowadzonych prac. Czy może woda tam się zbiera i nie chcą, żeby przyszli mieszkańcy to widzieli? Jak ktoś ma ochotę, czas i możliwości to możnaby spotkanie przyszłych lokatorów zorganizować pod blokiem (co raz dłużej jest widno i można około 17 się spotkać) i omówić pewne szczegóły. Np. odnośnie odsetek ustawowych, o których ktoś już pisał.
Mnie osobiście martwi, że nie zostały rozpoczęte prace w związku z przyłączem energetycznym. Nie uruchomiono jeszcze nawet procedury przetargowej w Energa, a uwierzcie, że od przetargu do odbioru prac mija nie mniej niż 3 miesiące.
zaglądałem ze schodów do hali, jest sucho ale jeszcze nie ma oświetlenia, jest zalewany betonem wjazd i boją się że może być wypadek jak ludzie będą wchodzić. Gość od wykonawcy mówił że hale musieli zrobić w tz wannach czyli nie będzie zalewania ale dlatego tak długo trwa budowa fundamentów
z górnego piętra widać jak to wygląda w sąsiednim budynku. A prąd przecież mająna podlicznikach to o co chodzi z przetargiem w Energa?

Do laaaa

Czekajcie z tymi remontami i nie podpisujcie odbiorów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

RE

rozszerzysz swoją myśl

Blok1

Ja bym prosił, żeby nikt pochopnie nie podpisywał protokołów odbiorów. Oglądałem mieszkanie, kilka drobnych usterek standardowo, ale zastanowiło mnie, że nie mogłem zejść do hali garażowej z powodu prowadzonych prac. Czy może woda tam się zbiera i nie chcą, żeby przyszli mieszkańcy to widzieli? Jak ktoś ma ochotę, czas i możliwości to możnaby spotkanie przyszłych lokatorów zorganizować pod blokiem (co raz dłużej jest widno i można około 17 się spotkać) i omówić pewne szczegóły. Np. odnośnie odsetek ustawowych, o których ktoś już pisał.
Mnie osobiście martwi, że nie zostały rozpoczęte prace w związku z przyłączem energetycznym. Nie uruchomiono jeszcze nawet procedury przetargowej w Energa, a uwierzcie, że od przetargu do odbioru prac mija nie mniej niż 3 miesiące.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej sąsiedzi z 1 bloku, jak tam przedodbiory? czy jest jakiś dojazd pod blok?

Inne tematy z forum

Polana Kampinoska (7 odpowiedzi)

W pobliżu powstającego osiedla przyszli mieszkańcy znajdą wszystko co wpływa na komfortowe życie...

Kampinova (8 odpowiedzi)

Kampinova powstaje na Łostowicach. Lokalizacja ta pozwala łatwo dojechać do śródmieścia Gdańska...

Oxygen Park (6 odpowiedzi)

Osiedle powstanie w jednej z najmłodszych, a jednocześnie już w pełni zagospodarowanych części...